Pružiny u tremola u Ibanez RG

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Pružiny u tremola u Ibanez RG

Příspěvek od Graywolf »

prosil bych jestli je tu někdo kdo u tohodle typu kytary něco šteloval s pružinama tak aby se mi ozval na icq 240552132, budu vám za to neskonale vděčnej, nějak se mi to nechce rozebírat tady na fóru
mám tam nějakej drobnej potíž s tím že nevím jak tam dostat víc jak 3 pružiny když tam jsou jen 3 díry na zaháknutí...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

no to asi nedostanš....... ale pružiny se dělaj asi v 5ti tvrdostech
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

:roll: Hřeben je na 5, a v tý patce se vyhákne prostřední pružina a z každý strany díry tý pružiny se vrtne 2ka díra a hned tam máš 4. I 5 jich tam jde dostat. Ale na co? to už ti to nejde přitáhnout, bejvá tam 1-2 cm místa a to je víc než dost. Leda že bys měl 20ky struny :roll: Jak sem řikal 3 stačej i na 13ky.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

3 nestačí ani na 11tky... teď sem to tam dával, šrouby byly celým závitem ve dřevě, pružiny sténaly a byly natažený maximálně. a tremolo bylo vyhnutý strašně, a to sem měl ještě podlazený na D
teď sem tam hodil 4 a je to tak akorát. nemám to rovnoměrně, prostě sem místo jednoho šroubu takové té destičky co tam pružiny drží přiražený hodil 4tou pružinu a funguje to bezvadně...
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Graywolf píše:3 nestačí ani na 11tky... teď sem to tam dával, šrouby byly celým závitem ve dřevě, pružiny sténaly a byly natažený maximálně. a tremolo bylo vyhnutý strašně, a to sem měl ještě podlazený na D
teď sem tam hodil 4 a je to tak akorát. nemám to rovnoměrně, prostě sem místo jednoho šroubu takové té destičky co tam pružiny drží přiražený hodil 4tou pružinu a funguje to bezvadně...
Ono taky záleží na tom, od jaký polohy tý kobyly začínáš ladit. Jak povidám, měl jsem v ruce kytaru s 13 a 3ma pružinama
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

mám 13ky a musel jsem tam přidat jen třetí pružinu, pak to bylo v pohodě. Určitě to musí stačit.

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

no, tak to to spíš byla jiná tvrdost pružin, do tří počítat umím, a tu kytaru sem měl dneska v ruce se třema a vyhnutým tremolem...
afektband

Příspěvek od afektband »

Tři nestačí určitě, tři stačí možná tak na 9'. Měl jsem to na desítkách a ani náhodou a to jsem se hodně snažil. Teď už to mám ale zašpalkovaný, takže po prdeli.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

afektband píše:Tři nestačí určitě, tři stačí možná tak na 9'. Měl jsem to na desítkách a ani náhodou a to jsem se hodně snažil. Teď už to mám ale zašpalkovaný, takže po prdeli.
Co takhle přitáhnout hřeben víc k tělu kytary... jinak se dají pružiny dát třeba naštorc (nejsem si ale úplně jistej tím co to udělá s nulovou pozicí - jestli se nebude nějak hejbat a tím celkově rozlaďovat) a zvýšit tak tah... nebo mít ty pružiny v té kobylce zamknuté jen jedním šroubem a druhou díru osadit pružinou (RG 350 apod.).
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Kup tvrdší pružiny. Dle mé zkušenosti jsou nejtvrdší ty žlutě zinkované (barva jako nové vruty do dřeva), chromované jsou měkčí. Stojí 20Kč kus, vyměnit jednu by mělo stačit.
jedla

Zajištění pružin u dvojzvratného tremola

Příspěvek od jedla »

Zdravím, musím do svého tremola přidat ještě pružinu navíc avšak v sustainbloku nejsou díry, na hřebenu mám možnost uchytit 5 pružin ale na bloku jen 3. Jsou tam navíc dvě další díry s závitem na kterých je přichycená pojistka pružin. Koukal jsem na fotkách že spousta dvojzvratných tremol tu pojistku vůbec nemá. Nemůžou se ty pružiny pohybem páky uvolnit? Přemýšlím že bych ty pružiny dal do těch děr s závitama než tam vrtat nový díry. Je to kytara Ibanez rg760, tremolo Ibanez Edge pro.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 6.03.2014 13:12, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno s naprosto totožným threadem. Příště lépe hledat.
kmensik
Rádce

Re: Pružiny u tremola u Ibanez RG

Příspěvek od kmensik »

Můžou ti přímo vylítnout a je to i dost pravděpodobné při pákování nahoru. Ty dírky se závitama na to nejsou stavěné.
Kup tvrdší nebo kratší pružiny. Teď jsem viděl na cizí kytaře tmavě hnědé až černé zinkochromátované, a ty jsem měl problém vůbec nasadit. Stačí 2. Možná to byly Gotoh PSP, nevím jistě, nekupoval jsem je.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“