Prsty

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pepe píše:
KIWI píše: Tak to se snad nedá srovnávat ne?
No jasný, že nedá. To byla reakce ne ten jeden prst, že to omezovat může, ale nemusí. Stejně jako trsátko :wink:
Právě že říkám, že se to nedá srovnávat s jedním prstem :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Janec

Příspěvek od Janec »

Dlouho jsem hrál prsty kolmo ke strunám a znělo to jako pajdání. Naučil jsem se podle Scheuflera naklonit prsty tak abych dorovnal rozdílnou délku ukazováčku a prostředníčku a je to pravidelný a rychlejší. Navíc nemít opřený palec je fakt good protože jak řiká Šíša - máš pořád stejný záběr na všech strunách když posouváš celou dlaň hore dole, plus bonus - můžeš cestovat svobodně mezi snímačema a tim decentně měnit výraz zvuku. Ze začátku to bylo nepohodlné, ale teď už si klidně s basou i skáču. :D
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Janec píše:Dlouho jsem hrál prsty kolmo ke strunám a znělo to jako pajdání. Naučil jsem se podle Scheuflera naklonit prsty tak abych dorovnal rozdílnou délku ukazováčku a prostředníčku a je to pravidelný a rychlejší. Navíc nemít opřený palec je fakt good protože jak řiká Šíša - máš pořád stejný záběr na všech strunách když posouváš celou dlaň hore dole, plus bonus - můžeš cestovat svobodně mezi snímačema a tim decentně měnit výraz zvuku. Ze začátku to bylo nepohodlné, ale teď už si klidně s basou i skáču. :D
Hmmm dobré.... já jsem zkušel hrát bez opření palce o snímač asi týden a vzdal jsem to... je to masakr.... ale co já vím, třeba to zas někdy zkusím a až se nebudu muset tolik šrotit do školy...(stejně jsem víc u té basy, než nad knížkama), tak na to třeba i bude víc času:-D

Edit: no a co se týče té měnění polohy mezi snímači, tak si myslí, že to není zas takový problém se opřít o něco jiného... třeba druhý snímač a nebo hranu krku:-D
Janec

Příspěvek od Janec »

Je to o pohodlí, když ti to sedí s opřeným palcem a hraje se ti dobře tak není důvod to měnit. Já jsem byl ale hrozná motyka samouk - na basu jsem přecházel z vidlí, tak jsem inhaloval moudra hlavně z dvd od už zmiňovaného Richarda Scheuflera. :D
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Tak to máš větší hudební vzdělání, než já:-D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Palec opřený o snímač mám, přpadně o ečko...a cestování kde hraju není problém....
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
shortys

Příspěvek od shortys »

Hraju tak že mám palec opřenej o Ečko....když ho opírám o snímač tak mě to přijde strašně křečovitý, když skáču prsty mezi všema strunama...ale to je spíš o zvyku...myslíte si že to má nějaký razantní výhody mít palec pevně ukotvenej na snímači?
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Spíš je to o zvyku...
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Výhoda je ta, že je to stabilnější. Nevýhoda ta, že napříkald na šestce by ses pos... kdybys tak měl hrát :wink:
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Proto si šestku nikdy nekoupím:-D
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

rianonn píše:Proto si šestku nikdy nekoupím:-D
Zase pokud zvládneš se naučit minimálně neopírat o snímače, a nejlépe neopírat se vůbec, tak je to pak paráda.. 8)
rianonn

Příspěvek od rianonn »

No, to asi jo, ale myslím, že bych to asi nevyužil
.:DannY:.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .:DannY:. »

Nesst píše:
Ravenlord píše:Zdravim.. 2 roky jsem se učil hrát trsátkem a teď se začínám učit prsty.. chtěl bych se zeptat jestli je lepší se na metal učit techniku 3-2-1-2 nebo jen 3-2-1 a nebo kdy použít jen dva prsty (2-1-2-1 ...) předem díky..
No 3-2-1 je docela naprd, protože by ti vycházel ve 4/4 taktu na začátek taktu pokaždé jinej prst... Obecně bohatě stačí 2 prsty (neznám moc basáku, kteří by hráli třema prstama...) a používá se 1-2-1-2, protože v ukazováčku máš největší cit a sílu, což se hodí na první době (máš přehled, a hlavně se můžeš víc vyblbnout s akcentama...)
chlapi já teď začínám a tak jsem si brnkal...spíš jsem cvičil tu pravou ruku aby byly stejně silné tóny a aby to hrálo nahlas, ne jen tak to hladit, a další den jsem měl ne ukazováčku takový puchýř že jsem si myslel že mám na pár dní docvičeno... tak jsem zkusil 2-1-2-1 a taky to šlo...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

.annY:. píše:
Nesst píše:
Ravenlord píše:Zdravim.. 2 roky jsem se učil hrát trsátkem a teď se začínám učit prsty.. chtěl bych se zeptat jestli je lepší se na metal učit techniku 3-2-1-2 nebo jen 3-2-1 a nebo kdy použít jen dva prsty (2-1-2-1 ...) předem díky..
No 3-2-1 je docela naprd, protože by ti vycházel ve 4/4 taktu na začátek taktu pokaždé jinej prst... Obecně bohatě stačí 2 prsty (neznám moc basáku, kteří by hráli třema prstama...) a používá se 1-2-1-2, protože v ukazováčku máš největší cit a sílu, což se hodí na první době (máš přehled, a hlavně se můžeš víc vyblbnout s akcentama...)
chlapi já teď začínám a tak jsem si brnkal...spíš jsem cvičil tu pravou ruku aby byly stejně silné tóny a aby to hrálo nahlas, ne jen tak to hladit, a další den jsem měl ne ukazováčku takový puchýř že jsem si myslel že mám na pár dní docvičeno... tak jsem zkusil 2-1-2-1 a taky to šlo...
jasně, že to jde, ale je to docela nepřirozený, a navíc si musíš echt dávat bacha na důrazy. Ono občas se do toho ukazováčku opřeš o něco víc a rytmický bordel je na světě, pač hodíš důraz na druhou osminku například...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Kontaktovat uživatele:

Nesst píše: jasně, že to jde, ale je to docela nepřirozený, a navíc si musíš echt dávat bacha na důrazy. Ono občas se do toho ukazováčku opřeš o něco víc a rytmický bordel je na světě, pač hodíš důraz na druhou osminku například...
jo to jo... ale když máš ten ukazováček dojebaný tak se ti ty akcenty tam nebudou cpát :lol:
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Nesst píše: jasně, že to jde, ale je to docela nepřirozený, a navíc si musíš echt dávat bacha na důrazy. Ono občas se do toho ukazováčku opřeš o něco víc a rytmický bordel je na světě, pač hodíš důraz na druhou osminku například...
jo to jo... ale když máš ten ukazováček dojebaný tak se ti ty akcenty tam nebudou cpát :lol:
Tak doufám, že ho nechceš mít "dojebaný" celý život :wink:
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Kontaktovat uživatele:

Nesst píše:
Tak doufám, že ho nechceš mít "dojebaný" celý život :wink:
to neee.... už tvrdnou :wink:
*cable >>> Adam Hall
Tobiwan

Příspěvek od Tobiwan »

koukejte na tohle myslim že vo dylce prstů to vopravdu neni spíš vo tréninku 8) http://www.youtube.com/watch?v=cSg9OGL8_eA
lahy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lahy »

Tobiwan píše:koukejte na tohle myslim že vo dylce prstů to vopravdu neni spíš vo tréninku 8) http://www.youtube.com/watch?v=cSg9OGL8_eA
Hej tak tomu chlapíkovi vzdávam čest.... to už je něco naučit se hrát nohama :wink:
A jinak ja mám celkem krátký prsty a jak už to hodněrát padlo je to o tréninku.... Ve škole nebo kdekoliv když se nudíte stačí si ty prsty roztahovat od sebe ale ne aby to bolelo. Když jsem začínal na akustiku asi před 3 měsíci dal sem tak ty 4prařce. Ted už mě nedělá moc problém když hraju maličkem dat 1 - 5pražec. A s tou polohou bych se chtěl naučit nemít opřený vůbec ale ze začátku to je strašná otrava. Uvidím jestli u toho vydržím :D
Kontaktovat uživatele:

Hej tak to já jsem si zas před 14 dny narazil levý ukazováček takže jsem upe v pr*eli...a při té příležitosti jsem zjistil že mám docela křivé prsty... :idea:
*cable >>> Adam Hall
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“