Mesa Boogie?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

asi dost tezko, na ebay je cena 1900eur,coz mi prijde hodne na nemecko, na britskym je nejakej za 300liber zatim, takze jedine cihat, ale ten clovek akceptuje jen osobni odvoz. Radsi bych dal 40 za marka, kdybys jeste trosku priplatil, muzes mit MarkIIC+ a toho dost ztuha jakakoli mesa predci.
Naposledy upravil(a) citizen.one dne 19.06.2008 10:24, celkem upraveno 1 x.
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

mnoo ... Dual + 1960 je nejvrazednejsi kombinace, slysel sem to nazivo parkrat a je to fakt vrazda :-P hrajou na to nazivo From Autumn To Ashes a Story Of The Year a je to krasne citelny a zaroven neuveritelnej kotel.. Nase demo sme nahravali na single a kdyz odmyslim, ze to hraje neuveritelne nahlas, tak ten zvuk byl taky krasnej, nesrovnatelnej se vsema tema ValveKingama a Bugera, ani 5150 na to zdaleka nema ..

a treba tohle je roadking II a takhle dokonalej zvuk sem snad nikdy neslysel! (kytara je caparison)
http://www.youtube.com/watch?v=vsiqtGnpU1w

ale zase z druhy strany, Framus Cobra udela taky krasnej zvuk a par tisic usetris a pokud nejsi fakt profik co musi mit to nejlepsi :-P, tak ti bude srovnatelne hrat i Peavey Triple X za polovicni cenu nez Dual
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

qwer píše:do oka nam padlo single recto, protoze ma 50w, coz je pro nej po zkusenostech s marshikem dostatecne
haha :-) 50W singlu hraje VIC NAHLAS nez 100W Marshall! podstatne vic, podle mych zkusenosti!
a neni na zabavy skoda hlavy za 50k?
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

ty si slyšel, jedna bába povídala... tohle miluju :roll: všimnul sis taky, jak vypadá přední panel XXX ? tak trochu jako Mesa a proč stojí půlku?poněvadž to není Mesa a má svůj zvuk.BTW:Single má podle mě mnohem horší zvuk než třeba Fireball(kterého jsem taky měl ne, že někdo povídal)Single totiž nemá pravý Recto zvuk, ten je až u Dual a Triple, ale to je zas jiný téma

pro ty co nepochopí co píšu mr.JirkaD upravil svůj příspěvek
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

Crowley píše:ty si slyšel, jedna bába povídala... tohle miluju :roll: všimnul sis taky, jak vypadá přední panel XXX ? tak trochu jako Mesa a proč stojí půlku?poněvadž to není Mesa a má svůj zvuk.BTW:Single má podle mě mnohem horší zvuk než třeba Fireball(kterého jsem taky měl ne, že někdo povídal)Single totiž nemá pravý Recto zvuk, ten je až u Dual a Triple, ale to je zas jiný téma

pro ty co nepochopí co píšu mr.JirkaD upravil svůj příspěvek
napsal sem to trochu blbe napoprvy, vsechny tyhle hlavy sem slysel nebo sem na ne hral.. vyznelo to jak kdybych si to nekde precet ;-)

edit: a nerek ybch, ze triple x ma svuj zvuk .. je to proste normalni higain a zalezi na tom, jak si na nem co otocis. vydava presne takovej zvuk, kterej bys od hlavy tyhle tridy cekal.
single je nejnizsi z recto modelu, fireball patri k vyssim modelum framus. mesa je drazsi, ptze je to vetsi znacka. ma dobrej zvuk, vetsina toho recto zvuku, jak rikas, spociva v megahlasitosti a na 3/10 se neprojevi ... dual je na velky koncerty. proc si myslis, ze vetsina ceskych skupin ma singly? nemuzes prijit na podium v prumerne velkym klubu a nechat si zvucit 100W mesu na hlasitosti, aby to melo dobrej zvuk. kdyz si ji nenazvucis, uslysi te dobre prvnich 10 rad lidi a pak to bude stat za pytel! s timhle je trochu problem, tyhle aparaty nejsou vhodny pro prumerne uspesny skupiny

a koukam, ze ams triple hm :-P to asi nerve malo
Naposledy upravil(a) JirkaD dne 19.06.2008 10:29, celkem upraveno 3 x.
citizen.one

tak myslim ze po urcity dobe kdyz do muziky investujes, stejne dojdes k tomu, ze je ti vicemene jedno kolik to stoji, i kdyby ses mel sedrit, tak si to poridis. Me se jako single libi, ale treba v porovnani s mym caliberem neni tak dynamickej, hrozne to, zvlaste s EVM12L chroupe (takovej ten recto grind), takze kdyz si treba zapojim calibera do 2x12EVM12L a pustim si MarkIII jako koncak do 2x12Vintage30 (oboje vertical mesa bedny), zni to celkove podstatne lip nez recto, ptze takovej ten pronikavej zvuk jedou evm a to jemnejsi vintage. No je to o vkusu, ale MarkIIc+ je pro me porad to nejlepsi, i kdyz jsem to slysel jen parkrat, dva kanaly, fantastickej clean a nejlepsi zkresleni. Vseobecne marky mi prijdou v clean kanalech uplne jinde nez rectifier, bohuzel caliber to nejak nepodedil :)
No ale abych se tak trochu vratil k tematu, u mesy se proste nema resit, jestli je draha nebo ne, kdyz ji chces, tak se k ni dostanes, kdyz ne, tak je to halt smula, ono ostatni ampy taky nejsou dvakrat levny a kolem 30-40 se da sehnat skoro vsechno az na diezel atp.
ten je sice ultimatni stroj,ale na druhou stranu treba ja bych v zivote 4 kanaly nevyuzil, stejne 90% hraju porad jen na jeden a reguluju to kytarou....no to sem se zase rozepsal :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

JirkaD píše:
qwer píše:do oka nam padlo single recto, protoze ma 50w, coz je pro nej po zkusenostech s marshikem dostatecne
haha :-) 50W singlu hraje VIC NAHLAS nez 100W Marshall! podstatne vic, podle mych zkusenosti!
a neni na zabavy skoda hlavy za 50k?
no myslel jsem to spis tak, ze proste ne 100 a 150w, ze 50w bude stacit bohate :)

jinak maji vybavu co stal apres 2 mega, takze ta mesa zase neni takovy prepych :D
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

tak to je jiná :)
Terror Incognita

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no samozrejme za to nebude davat 50. limit mame 25t. (za coz to sezenem v pohode), ale chcem se dostat jeste bliz ke 20t. :)

proto jsem se taky ptal, jeslti budu potrebovat nejaky spesl adapter a nebo bude stacit obyc. za par stovek (na prevod napeti)... chcem to dotahnout ze statu.

jinak se v mese vubec nevyznam. mark II a III clovek uz jen tak nekde neuslysi, takze se podelte se svymi nazory... co koupit, co nekoupit.

proste chce americky zvuk, da na to nejakych 25t. max, ideal by bylo 50-60w, jeslti to bude kombo a nebo hlava, je docela jedno.
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

qwer píše:no samozrejme za to nebude davat 50. limit mame 25t. (za coz to sezenem v pohode), ale chcem se dostat jeste bliz ke 20t. :)

proto jsem se taky ptal, jeslti budu potrebovat nejaky spesl adapter a nebo bude stacit obyc. za par stovek (na prevod napeti)... chcem to dotahnout ze statu.

jinak se v mese vubec nevyznam. mark II a III clovek uz jen tak nekde neuslysi, takze se podelte se svymi nazory... co koupit, co nekoupit.

proste chce americky zvuk, da na to nejakych 25t. max, ideal by bylo 50-60w, jeslti to bude kombo a nebo hlava, je docela jedno.
mno ty rectifiery jsou myslim spis na trochu tvrdsi, alespon vsichni co znam a maji je, hrajou tvrdsi hudbu. ale hral sem jenom na modern mode ... mark sem nikdy neslysel, ale nehraje na nej santana?

a co zkusit prihodit par tisic a poridit roadking? ;-) ma skvelej zvuk a ma regulovatelnej vystup na 50/100/150W myslim
citizen.one

Jo za 25 to sezenes ok, jestli to teda potahnes ze statu.
Trafo sem ted kupoval - http://www.elektro-manak.cz/menice.htm
to 500w staci i na triple recitifiera, je to vcelku mala krabicka, obchod je fakt dobrej, prislo to za chvilku.

Ja moc nevim jestli chce fakt to recto nebo toho calibera, ja bych doporucil calibera,ale abyste nebyli pak nas**ny :)
to recto je kazdopadne takova jistota.

No z marku bych na higain doporucil 2c/2c+, vicemene vsechny markIII a pak mark IV. Starsi sice higain umej,ale takovej jak bych to rekl, jemnej, uz to nejni takova ta agrese.
Kazdopadne kdybys kupoval nejaky tenhle aparat, tak hlavne at to ma ten grafickej ekvalizer, bez toho (alespon mi to tak prijde) z toho nic ostryho nevyloudis.
Jinak starsi mesy a marky se delej na mezinarodni verze - cervenej prepinac napeti vzadu, usa verze - 110V a jeste jedna zasuvka vzadu a pak kanadska - 110V a vzadu jen plech.
u rectifieru to tak neni,tam je to myslim jen 110V verze a 240V.

No a rectifiery sou na tvrdsi,ale i na ostatni ,je to celkem univerzal.
Santana pokud vim hraje na MarkI a pak jeden cas propagoval MarkII, vseobecne ale myslim ze hraje spis MkI.

No a k tomu roadkingu, tam bych se bal trochu toho,ze to nebude hrat tak dobre jak treba dual, je takova teze, ze cim je zesilovac slozitejsi, tim hur hraje. Bavil jsem se s par lidma a udajne ty stilleta atp uz nehrajou nic moc, ale na druhou stranu jsem je nikde neslysel,ani na ne nehral, takze to nemuzu potvrdit.Je to asi otazka priorit, pro me by 4 kanaly byly peklo...
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

jj Mesa neřve málo:) , ale tak mam pěknou rezervu na čistý kanál, který prostě u Rect není nic moc, kamarád má Rackmount Dual a na čistý kanál používá Digitech 2120 a ten je super, jinak se zvučením problémy nebudou :) baskytarista zvučí a navíc máme Rockweb ve zkušebně(nebo naopak? :D),
takže no problemo :) na hlavy řady Mark bych si rád zahrál
Terror Incognita

Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

diky za tu stranku s menicema.. ta pomuze.

no to je tezko, bracha se v tom moc neorientuje, narozdil ode me spis hraje a necumi do pocaku :D takze to za nej spis resim ja, ktery si ujizdi spis naopak na britskem zvuku

videl jsem acoustic - ten by mel byt marku II nebo III docela podobny. ten zvuk je paradni, cisty kanal super, takovy fender twin. druhy kanal byl velice zpevny, ale tvrdarny jsem nezkousel. samozrejme to chce nejakou chvilku, nez se clovek s aparatem szije a otestuje vsechno, co ten zesik nabizi. navic laborovani s eq v preampu i na koncaku tomu taky prida par hodin na zkouseni.

mark mi prijde takovy univerzal, ani nevim, cemu se chce zvukove priblizit, ale myslim, ze se mu libi spis modernejsi zvuky.

no asi zkusime to single recto, popr. kombo rect-o-verb

tam me ale prave akorat zajima ta jedna vec - jak je to s tim usmernovakem? je zvuk o moc jinaci, nez s tim lampovym u vyssich rad?

road king je uz bohuzel uplne nekde jinde :) takze toho ne. bracha ma 19, takze si moc vyskakovat nemuze. proda marshika, prida tezce nasetrenych par tisic a koupi mesu :)
citizen.one

tak ja mam taky 19 a pravda vsechny penize co kde vydelam tecou do muziky :)

acoustic je mazec jak blazen, akorat takovej starsi zvuk, jinak jak byl na hudebnimbazaru za 13 tisic, to sem se fakt divim, ze tam byl tak dlouho.

ten usmernovac zvuk podle myho sluchu tak jako zjemni, uhladi, no zlampovati proste :)
rekl bych, ze vetsina lidi ho stejne vypina...
co ma za toho marshalla? nejak konkretne a kolik za nej bude chtit, mozna bych rozsiril sbirku hlav, kdyby to teda bylo neco, co by za to stalo...

no a s kazdym zesilovacem a vlastne s kazdym clankem retezce se musi clovek szit, proto je idealni si amp pred koupi nekde pujcit, coz vetsinou nejni tak jednoduchy kdyz prodavajici nejni nekdo kdo ti veri. Ja mel onehdy recto pujceny 3 dny a jako nebylo to spatny,ale ze bych byl nadsenej, to ne...na druhou stranu tvrdim, ze nejlepsi zesak je ten, kterej nenadchne,ale ani nezklame. Samozrejme kdyz clovek nejni zvyklej hrat na nejaky drahy lampace, tak ho nadchne uz jen to,ze si na to muze zahrat :)
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

qwer píše:
tam me ale prave akorat zajima ta jedna vec - jak je to s tim usmernovakem? je zvuk o moc jinaci, nez s tim lampovym u vyssich rad?
je tam rozdíl zvukový :) podle mě nemá cenu kupovat single, chtělo by to, aby si vyzkoušel Single a Dual/Triple a sám se rozhodnul, protože pak by si taky mohl koupit Singla a být nešťastný, dle mě singl have no balls, to už radši Fireball, ten je hutný, i když na mě byl příliš málo variabilní...
Terror Incognita

Obrázek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hlavu ma devitikilo, ale nejakou spesl edici. velice moc toho o te hlave nevim. ma ji uz tak pres rok, ale ja ji videl 2x a jednou ji slysel :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

takze spis jit do duala? no co jsem se dival, tak neni problem se vejit do 30t. (preprava + clo) a mozna by to slo i za nejakych 25

vyhodou je i ten trikanal... akorat co jsem kdesi cetl, tak ty stare dvoukanaly jsou pry zvukove lepsi tak nevim, jesltit o zase neni nejaka povera a nebo se to zaklada na pravde :?:
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

qwer píše:takze spis jit do duala? no co jsem se dival, tak neni problem se vejit do 30t. (preprava + clo) a mozna by to slo i za nejakych 25

vyhodou je i ten trikanal... akorat co jsem kdesi cetl, tak ty stare dvoukanaly jsou pry zvukove lepsi tak nevim, jesltit o zase neni nejaka povera a nebo se to zaklada na pravde :?:
já mam řekl bych vedle dual rackmount nejlepší verzi Recta jaká kdy byla, mám starý kvalitní dvoukanál Triple, který míň kreslí, ale zato má větší dynamiku, taky nemá relátka, ale optočleny, takže při přepínání kanálů není slyšet "HISS" no co dodat:) rozhodně jdi do Duala a ne do Singla, je to rozdíl nebe a dudy :)
Terror Incognita

Obrázek
citizen.one

zase spousta lidi tvrdi, ze single hraje nejlip...
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

100 lidí, 100 chutí..........a 200 uší. Každopádně to Stilleto je fakt humus.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“