Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Odpovim za Stanika, nic co nese logo Furch neni plna preklizka, vzdy minimalne predni deska je masivni. Pokud se ti zda kytarka lehci, muze to byt lakovanim, zebrovanim a v neposledni rade i samozrejme drevem. V tomhle pripade cedr by sedel :-)
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Stana

Příspěvek od Stana »

Malá omluva, ale nějak mi přestaly chodit příspěvky, i když jsem přihlášen...
D 61 je horní deska cedr a zbytek ve vrstveném Mahagonu, česky - překližka. I proto je ta kytara tak lehká, cedr i mahagon jsou lehká dřeva.
Pokud je ta kytara v dobrým stavu , tak to byl super kup...
Překližky na horní desce se dělaly jen zpočátku na prvních kytarách typu - Ovation, s plastovým tělem, tak jako Ovation origoš. A ten matný lak samo k tý nízký váze přispívá...

Jime, máš za 1 !!!!! ...můžeš si to vybrat v naturáliích...Jo!!..máš vlastně vybráno------:-)
St
EFko Hybrid Vintage
Stana

Příspěvek od Stana »

Chlapci,je velký rozdíl ve zvuku Grand Orchestra a "D"?Díky.[/quote]

- Docela podstatný, D-éčko je velká kytara, má větší "ramena", má víc basů, je plnější, taková "nahulákaná"..
G- éčko je podstatně menší, spíše k typu OM, nemá tak velkou plochu přední desky a ani tak velký objem těla, tudíž výsledný zvuk je spíše "rovnější"...
Vhodný pro ozučení a spíše pódiové hraní..není naopak tak náchylná k "chytání" zpětné vazby u hlučnejších kapel..:-)...jako typ "D"...

...ve zkratce řečeno...:-)
St
EFko Hybrid Vintage
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Stana píše: Jime, máš za 1 !!!!! ...můžeš si to vybrat v naturáliích...Jo!!..máš vlastně vybráno------:-)
St
Hehe, ucim se od mistru ne? :o) Ctvrtek to jisti :-)
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

jana píše:já bohužel vlastním jenom jumbo zn. strunal, na Furcha holt nebylo :cry: tak aspoň pošilhávám po tom, na co hrajou lidi okolo...

byla jsem před pár dny doprovodit kamaráda, který si právě do brněnské provozovny šel vyzvednout akustiku upravenou na elektroakustiku (...krása, no), a výběr tam tedy je. jestli tam mají i ty stanfordy jsem si nevšimla (tedy: nekoukala jsem po značkách, nenapadlo mě hledat to), ale radši jsem na nic nešahala a rychle prchala, aby mě nenapadlo třeba ještě na něco začít šetřit... :? :)

mimochodem ten snímač mu tam dali do druhého dne, to na mě taky docela udělalo dojem. :)

ono asi fakt je nejlepší zajet do toho Brna, sice je to pro tebe z Ústí docela z ruky, ale jinde asi budou mít menší výběr... nebo zkus tu libereckou prodejnu, na kterou odkazujou na tom jejich webu, třeba taky něco najdeš...
promiňte za staré qoute ale jano prosímtě jaký máš to jumbo od strunalu a jak si spokojena můžeš třebas aji PM chci novou akustiku a nevím jakou asi jumbo no
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
felixx

Příspěvek od felixx »

Mám Furch G23 a je docela fajn :-) Kdysi jsem měl Furcha Ovation a hrál jsem na spoustu těchto kytar, některé lepší - jiné horší. Obecně je považuju za velmi dobré, ale je potřeba vybírat...
Toť můj příspěvek k tématu.
Vzhledem ke kursu doláče je dnes zajímavé omrknout taky Martinky, Taylorky,...
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
K.U.B.S

Kup kytary

Příspěvek od K.U.B.S »

Ahojte lidi, jsem tu nový, ale včera jsem prošel cele diskuzi o Furchách abych byl v obraze.Už asi rok koukám po kytarách více méně jenom po internetu a tak jich mám pár vyhlídnutých. Dlouho jseml váha mezi Martin D-28 ketrý je proste klasikou od Martina nebo také D-35kou od Martina...pak jsem ješte váhal žebych bral něco od Taylora, ale je to všechno hodně dráha záležitost, ikdyž bych měl zajištěn dovoz z U.S.A bez problému...hold chci říct to, že mi hlavně přijde hodně rizikové to že si tento nástroj nemůžu předem vyzkoušet než si ho koupím a pak platit min 30K za čistou kytaru bez snímače, která se mi možna nebude zvukově libit je hafo risk, protože hold i stejný model má často trochu rozdílný zvuk...No a onehda jsem narazil na to že v čechách se vyrábí super kytary, tak mě napadlo žebych si koupil něco od Furcha, zatím jsem na ní nehrál ale co jsem slyšel z videií tak jsem byl mile překvapen, hold uvidíme jak to bude v reálu.Hlavně mám dotaz, jestli nevíte zda li je možno si vyzkoušet v Brně na obchodě i vyšší modely o které bych měl zájem?Np 22 SR apod? abych tam nejel zbytečně hold nejsem z Brna.Jo jinak nevíte jestli třeba i někde jinde nemají Furchy na obchodech jsem z okresu Frýdek-Místek, takže něco poblíž třeba.Díky moc za odpověd a mejte se
felixx

Příspěvek od felixx »

V Brně si to můžeš vyzkoušet všechno. Co se týče Furcha nejlépe zavolat na prodejnu, ale mají tam většinou vše a i by ti poradili jestli je někdo prodává u vás. Naproti Furchovi je Lídl music tam maj Martinky i Taylorky a Taylorky mají i v Music data.
Tak držím palce při výběru :wink:
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
stargate

Re: Kup kytary

Příspěvek od stargate »

K.U.B.S píše:Ahojte lidi, jsem tu nový, ale včera jsem prošel cele diskuzi o Furchách abych byl v obraze.Už asi rok koukám po kytarách více méně jenom po internetu a tak jich mám pár vyhlídnutých. Dlouho jseml váha mezi Martin D-28 ketrý je proste klasikou od Martina nebo také D-35kou od Martina...pak jsem ješte váhal žebych bral něco od Taylora, ale je to všechno hodně dráha záležitost, ikdyž bych měl zajištěn dovoz z U.S.A bez problému...hold chci říct to, že mi hlavně přijde hodně rizikové to že si tento nástroj nemůžu předem vyzkoušet než si ho koupím a pak platit min 30K za čistou kytaru bez snímače, která se mi možna nebude zvukově libit je hafo risk, protože hold i stejný model má často trochu rozdílný zvuk...No a onehda jsem narazil na to že v čechách se vyrábí super kytary, tak mě napadlo žebych si koupil něco od Furcha, zatím jsem na ní nehrál ale co jsem slyšel z videií tak jsem byl mile překvapen, hold uvidíme jak to bude v reálu.Hlavně mám dotaz, jestli nevíte zda li je možno si vyzkoušet v Brně na obchodě i vyšší modely o které bych měl zájem?Np 22 SR apod? abych tam nejel zbytečně hold nejsem z Brna.Jo jinak nevíte jestli třeba i někde jinde nemají Furchy na obchodech jsem z okresu Frýdek-Místek, takže něco poblíž třeba.Díky moc za odpověd a mejte se
Ahoj.Bydlím ve Frýdku-Místku a v prodejně Hudební nástroje Skotnica v Krátké ulici mají Taylor 210(20000),Furch D-32SM(24700),S,D-21,Durango a více jiných typů.Doporučuji.Dobrý obchod i prodavač Petr Pohludka,menší blonďák.
K.U.B.S

Příspěvek od K.U.B.S »

Děkuji moc všem za užitečné informace, které jste mi poskytli určitě omrknu ten obchod v Frýdku mám to kousek maximálně bych ještě zajel do Brna :)...Tak se mějte lidi
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Zkus Prahu Humla a nebo Brno mají většinou celou modelovou řadu na krámě.
stargate

Příspěvek od stargate »

K.U.B.S píše:Děkuji moc všem za užitečné informace, které jste mi poskytli určitě omrknu ten obchod v Frýdku mám to kousek maximálně bych ještě zajel do Brna :)...Tak se mějte lidi
Tak co jsi vybral za kytárku.Byl jses podívat ve Frýdku?Mají tam i D-22SR přibyli G-23-jky.
wenca77

Śkoda se nepodívat

Příspěvek od wenca77 »

Dlouho se zde nic nedělo tak jsem našel a vložil alespoň jednu opradu pěknou fotogalerii těchto kytárek.

http://www.yellowmama.com/inventory/furch.html
Peggy

Struny na Furcha

Příspěvek od Peggy »

Ahoj, chtěla bych se zeptat, s jakýma strunama na Furcha máte dobré zkušenosti a které byste doporučili vyzkoušet. Mám Furcha D22-SR a původní Elixíry se mi zdají hodně cinkavé a rozdrnčené. Díky. Peggy
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Měl jsem ve Furchu asi 4 různé značky strun a vždy jsem se na konec vrátil k Elixírům phsphor bronze.Na těchto kytarách snad ani jiné struny nemají zvuk :P
Peggy

Příspěvek od Peggy »

Ja vim ze Furch je doporucuje taky :-) Chtela jsem prave vyzkouset nejake, ktere by tak moc nedrncely, nebo to je spatne zvolenym typem strun? Ktery druh a jakou tloustku strun presne pouzivas? Diky za odpoved.
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Já používám 12ctky phosphor bronze Goretex.Stojí asi 429kč.První den po natažení hrají taky nic moc ale jak si druhý den sednou tak to je fakt pecka.Ve Furchu fakt jiné struny lépe nehrají.To je praxe.A ten cinkot za ten se u zn. jako Taylor draze platí.Já mám na strunách Elixir pěkný vyvážený a dinamický zvuk.
Bielik Radim

Příspěvek od Bielik Radim »

Můj problém je následující: Durango 12 st levoruké okýnková hlava.
Po třech měsících praslá ozvučnice cca 1 cm od okraje v nejširším místě.
Opraveno fi Furch na mé náklady s tím že se jedná o mnou způsobené poškození.(úderem na ozvučnici).Kytara je bez jakých koliv známek násilného poškození.Neřešil jsem zaplatil jsem a byl rád že je kytara v pořádku.
Ale ouvej po jednom týdnu kytara praskla na druhé straně.A teď se Stano vyjádři.Kytara stojí ve stojanu na chalupě ze dřeva ideální stálá teplota i vlhkost,za tu dobu jsem na ni hrál asi hodinu a to doma.Vedle ní stojí desetileté SJV 61 Lux,elektrika a pol.masiv korea.
bielik.radim@tiscali.cz tel:603705735
Oltec

Příspěvek od Oltec »

Neodpovídám za Staně na to nemám zkušenosti ani právo, ale nenapsals
jak došlo k poškození ani prvnímu ani druhýmu - ono se zase nestavá všechno "samo".
K.U.B.S

Příspěvek od K.U.B.S »

stargate píše:
K.U.B.S píše:Děkuji moc všem za užitečné informace, které jste mi poskytli určitě omrknu ten obchod v Frýdku mám to kousek maximálně bych ještě zajel do Brna :)...Tak se mějte lidi
Tak co jsi vybral za kytárku.Byl jses podívat ve Frýdku?Mají tam i D-22SR přibyli G-23-jky.
No nakonec jsem se stavil do Brna a koupil jsem full D-22 SR. Nemůžu si vynachválit! Mějte se jdu hrát ;)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“