s hranim uplne zacinam, snad krome hrani na spanelu ve skole kdysi pred lety. Vcera jsem si objednal elektru Ibanez GAX30 a minizesilovac Vox Apmlug HT Metal (na sluchatka). Chtel bych hrat hlavne metal.
Muzete mi nekdo prosim potvrdit ze to nebyla uplne spatna koupe ? Potreboval jsem kytaru + zesilovac + bagl do 6000.
Byla to dobra koupe. Sice bych radsi sel po necem jetym, ale chapu, ze k tomu nekteri lidi netihnou.
BTW, porid si co nejdriv nejaky kombicko, treba Roland Cube nebo nejaky ten Kustom, hrat na sluchatka a na repro je dost o necem jinym.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
...doufal jsem ze s vystupem na sluchatka to pujde v pripade nutnosti pichnout treba i k reprakum od domaciho kina. maji kombicka jiny zvukovy vlastnosti nez normalni repro ?
Ano, kytarovy reproduktory maji jinou frekvencni charakteristiku. Mimo to malokde na vezi mas 12" reprak, staci si tu procist diskuze, kde ti kazdej rekne, ze do komba to chce aspon 10" repro, aby to hralo, nejlip pak 12". Pres vez je to dost nouzovka
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Jsem toho názoru, že je lepší i kombo od Staggu než hrát pořád na sluchátka nebo přes věž. Mě hraní do sluchátek přijde strašně nepříjemný a za chvíli mi z toho bolí uši. Takže za sebe říkám. Raději 10W kombo za 1000,-někde z bazaru.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Sluchatka jsou vybornou veci, kdyz chcete hrat dele do noci a napr. vedle v pokoji vam spi clen rodiny...to si do sveho predzesilvoace pichnu sluchatka a nehraje to vubec spatne...jen je pravda, ze taky se sluchatky v usich nevydrzime moc dlouho...musi msi davat pauzy...ale REPRO je REPRO...
Nevim jak vy, ale já když píchnu do komba sluchátka, tak se to nedá skoro poslouchat .. sluchátka i kombo jsou dobrý ( Koss Porta Pro+VOXAD15) ale ten zkreslenej zvuk se fakt nedá poslouchat , rve to uši ..
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
vikicek píše:Nevim jak vy, ale já když píchnu do komba sluchátka, tak se to nedá skoro poslouchat .. sluchátka i kombo jsou dobrý ( Koss Porta Pro+VOXAD15) ale ten zkreslenej zvuk se fakt nedá poslouchat , rve to uši ..
Souhlas. To už radši budu hrát na sucho než si na hlavu cpát sluchátka. Možná mám blbý uši či co, ale zkreslení ze sluchadel fakt nmůžu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."