BlackHeart BH100H & vintage zvuk obecne :-P

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
JirkaD

BlackHeart BH100H & vintage zvuk obecne :-P

Příspěvek od JirkaD »

Obrázek

http://kytary.cz/blackheart-celolampova ... 67:0:0:1:0

Hral na to nekdo? jestli jsem to dobre pochopil, tak by to mel byt vintage zvuk, neco ve stylu Fender Hot Rod? .. ale patri to pod divizi Crate, takze by to byl pravej opak zesilovacu Crate?

Z druhy strany Marshall by mel taky delat Vintage zvuk, coz se o tyhle JCM 800 moc rict neda, leze z ni luxusni citelnej higain ..

http://www.youtube.com/watch?v=-gfJm19-ZRg

takze nejak ztracim iluze co si predstavit pod pojmem vintage zvuk :-) Slysel sem hrat na Fender Twin tvrdou muziku a znelo to nadherne
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

ja na to nehral, ale znamej (neni to tak jako ze jsem nekde slysel) na to delal test do muzikusu a rikal, ze je to fakt prekvapive dobry a vintage to je, o porovnani s fenderem nevim.
No a k tomu videu, pokud dobre vidim, tak hraje ta hlava nad marshallem, ten je vyplej :)
mel jsem 2205 a nikomu bych to nedoporucil, higain z toho v zadnym pripade nelez, hralo to celkem pekne,ale vubec to netlacilo, to bylo fakt smutny...
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

citizen.one píše:ja na to nehral, ale znamej (neni to tak jako ze jsem nekde slysel) na to delal test do muzikusu a rikal, ze je to fakt prekvapive dobry a vintage to je, o porovnani s fenderem nevim.
No a k tomu videu, pokud dobre vidim, tak hraje ta hlava nad marshallem, ten je vyplej :)
mel jsem 2205 a nikomu bych to nedoporucil, higain z toho v zadnym pripade nelez, hralo to celkem pekne,ale vubec to netlacilo, to bylo fakt smutny...
to co je v tom videu je fotka :-) tim bych se neridil. pise " found this old audio clip of my Marshall JCM 800"

aha, to je skoda, i designem ty blackheart vypadaji na modern. ale zas ve spcifikach maji blues channel ..
citizen.one

no kazdopadne ten marshall hraje, aspon pocitove fakt blbe, na rozdil od 2204 a 2203.
znamej mel doma tohle http://www.youtube.com/watch?v=9pB5hV21Y00
na druhou stranu si myslim, ze vintage zvukem nic nezkazis, jestli teda nechces hrat metal...
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

dyt jcm800 je vintage jak svin :roll: :P

pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ja nevim, neni to nahodou 900kilo ..? na to obrazku?
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Mam na doma Blackheart Little Giant (5W) a to jako vintage rozhodne oznacit lze..EL84 a cela konstrukce se stara o to, ze je to zvukem podobny cemusi mezi AC30, plexi a Crate ala ZZtop..ta 100W bestie ma ale podle specifikace velkou variabilitu - trida A/AB, tudiz by tam mela byt schopnost dostat modernejsi zkresleni, i chlupatejsi "prdici" (ten ja ted osobne doluju z P-90 a 3W modu..)vintage..kazdopadne to jsou aparaty max. na hard/classic rock, zadny hi-gain..pokud chces hardrock, zkus 100W, pokud chces neco vintage - blues, classic rock, rock'n'roll, zkus hlavu Handsome Devil 7/15W - ve tride A hlasitostne bohate dostacujici..
navic, koukam, ze jsi ze z Plzne - Houdek je ofic. distributor;)
vcera jsem v Plzni byl, ale nedostal jsem se k nemu..
na 2205, ktera je v tom videu, se daji hrat mozna tak RATM, na nic jinciho bych to nebral..
citizen.one

hagridek píše:dyt jcm800 je vintage jak svin :roll: :P

JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

ja definitivne potrebuju hi-gain, kupovat to nechci, jenom mi to zajima ... mam toho VK, za ty prachy mi to staci. Ale pokud bych ansel Marshalla, co hraje jako ten v tom videu, bral bych ho hned, protoze bych mozna bral trochu jemnejsi zvuk, VK hrani dost dobre, ale obcas mi to prijde takovy hodne rezavy
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

a jak je to s tema JCM800 Lead? 2205 je dvoukanal ne? ... ale dnes se da sehnat novej jen 2203 a to je jednokanal?? =-O takze bazar to jisti??
citizen.one

na to co hrajes bych to videl na mesu jednoznacne, btw je to dobry, vy plzenaci mate talent snad vsichni :)
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

citizen.one píše:na to co hrajes bych to videl na mesu jednoznacne, btw je to dobry, vy plzenaci mate talent snad vsichni :)
wow, dekuju! :-) to se strasne dobre posloucha!
jj mesy se mi libi, nejvic asi dual rectifier... ale koukam i po triple X, ptze hraje taky skvele a stoji min nez pulku :-) ale zatim mi vk staci ...

ale uvazuju o necem jinym. zatim vyhrava ten JCM800 2205 - i kdyz je to vintage hlava, chtel bych ji slyset ..vzhledem k tomu, ze se uz neda koupit novej, tak bych asi i docela usetril, videl sem ho za 20k na bazaru, dual pod 33k jetej nekoupis a prece jenom sem student.
citizen.one

jasny, ale proboha toho marshalla si nekupuj, fakt bys nebyl spokojenej, ja to tehdy koupil za 12tisic, tak to bylo ok, ale i tak se to horkotezko prodavalo. za 20 snad uz minimalne z ciziny mesu sezenes a budes na tom podstatne lip.

no je to divny, ale fakt v plzni se to momentalne hemzi dobrejma kapelama, tady v praze je slozity sehnat i basaka, aby nebyl blbec, umel na to, mel aparat, mel cas, mel chut, prispival nebo se o to aspon snazil.
soupni tam este neco na bz. Casem az zkompletujem repertoar a snad uz proboha sezenem stabilniho basaka, rad bych si v plzni zahral a verim ze i vy v praze, coz z me strany neni nic slozityho, takze kdybys mel zajem, urcite bysme se dohodli.
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

citizen.one píše:jasny, ale proboha toho marshalla si nekupuj, fakt bys nebyl spokojenej, ja to tehdy koupil za 12tisic, tak to bylo ok, ale i tak se to horkotezko prodavalo. za 20 snad uz minimalne z ciziny mesu sezenes a budes na tom podstatne lip.

no je to divny, ale fakt v plzni se to momentalne hemzi dobrejma kapelama, tady v praze je slozity sehnat i basaka, aby nebyl blbec, umel na to, mel aparat, mel cas, mel chut, prispival nebo se o to aspon snazil.
soupni tam este neco na bz. Casem az zkompletujem repertoar a snad uz proboha sezenem stabilniho basaka, rad bych si v plzni zahral a verim ze i vy v praze, coz z me strany neni nic slozityho, takze kdybys mel zajem, urcite bysme se dohodli.
mno toho marshalla bych si chtel spis nez koupit vyzkouset, protoze tomu taky nejak neverim, ze by z toho lezlo neco takovyho. nejvic to tedko vypada na Peavey XXX ...
napis mi na icq ;-) neco ti poslu, nemame k demu nahranej zpev, jenom kytary a bici, tak to nechci zatim nikde vystavovat.
mno docela prave taky koukam na tu plzen, par skupin tu je dobrejch ;-) jaky treba mas na mysli?
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Jo, muzicka je to taky dle myho gusta - vsiml jsem se az ted;)
Na to bych absolutne Blackheart nedoporucil..Vidim to taktez na Mesu (treba Dual), event. ESH..2205 je fakt zvukove divna (sice kresli, ale zvukove plocha, nestavnata), i kdyz Refused na ni, tusim, taky hrali..
btw. v Plzni neni jen dobra muzicka, ale i pivovar Prazdroj - doporucuju navstivit tamni sklepy;)
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

jonas1 píše:Jo, muzicka je to taky dle myho gusta - vsiml jsem se az ted;)
Na to bych absolutne Blackheart nedoporucil..Vidim to taktez na Mesu (treba Dual), event. ESH..2205 je fakt zvukove divna (sice kresli, ale zvukove plocha, nestavnata), i kdyz Refused na ni, tusim, taky hrali..
btw. v Plzni neni jen dobra muzicka, ale i pivovar Prazdroj - doporucuju navstivit tamni sklepy;)
vubec ;-) minipivovar purkmistr v cernicich na kraji plzne je nejvic :-P

ESH sem slysel nazivo dve, pokazdy to byly seriovky doladeny na prani zakaznika a kazda znela uplne jinak :-)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“