Problém s kombem - šum

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Pwnerer

Problém s kombem - šum

Příspěvek od Pwnerer »

Zdravím.
Malý úvod do situace - koupil sem si svoji první baskytaru (Squier P Bass) a k tomu kombo fender Rumble 15W. Když to kombo dám víc nahlas, ozývá se z něj silný šum, který přestane, když se dotknu nějaké kovové části basy. Je to normální?
Druhý problém mám, když se pokouším do komba zapojit např. mptrojku.
Písnička je sice slyšet, ale okolo se ozývá šum a jekot :D Připojoval sem to teda ale přes osm let starej a trochu plesnivej kabel (mám přes něj ale připojený repráky u PC a hrajou normálně).
Mám s tím něco dělat nebo je to v pohodě?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Ta první věc s dotykem strun a šumem je vcelku normální. Dala by se zkontrolovat elektrika(zapojení snímačů a potenciometrů). Možná bude někde horši kontakt. Ale s největší pravděpodobností je všechno v pořádku. Je to v celku normální jev, který se dát taky trochu ovlivnit tím jak jsi natočený ke kombu. Při některé poloze to šumí víc, jinde víc. Dělájí to snímače.

To druhý s tou mp3. Zkus jiný kabel :-D,jestli ten kabel není stíněný nebo je stínění spojený se signální cestou tak z toho nemáš audio kabel, ale dobrou anténu. Takže je možný, že chytáš nějaký ruch z okolí. A ono to muže být cokoliv. Projevit se může snad i puštěnej mixér u sousedů :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Pwnerer

Příspěvek od Pwnerer »

Díky za odpověď, docela mě to uklidnilo. K tý mptrojce zkusím pořídit novej kabel. :P
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já Fendera Rumble 15 rok měl a můžu říct že tam je šum dost velkej i sám o sobě, často se mi stávalo i takové nějaké lehčí pískaní...nejdrsnější bylo když jsem měl kombo u počítače a v něm se nějakým způsobem ozývalo když jsem otáčel kolečkem na myši.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

KIWI píše:Já Fendera Rumble 15 rok měl a můžu říct že tam je šum dost velkej i sám o sobě, často se mi stávalo i takové nějaké lehčí pískaní...nejdrsnější bylo když jsem měl kombo u počítače a v něm se nějakým způsobem ozývalo když jsem otáčel kolečkem na myši.
:shock: este tam chytime kozmicku lod interceptor a budeme sa s nimi rozpravat :D:D,este to ze tu niekdo nedal temu mam ducha v kejtre alebo nieco podobne :D,to ze sum je niekedy velky problem to je normalne,teraz ma napada neni nejaky sposob ako ho zmensit?okrem tienenych kablov a vseliakych vylepsenych veciciek,mam na mysli nieco ako efektova krabicka
Thinking ...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

rehlo3 píše:
KIWI píše:Já Fendera Rumble 15 rok měl a můžu říct že tam je šum dost velkej i sám o sobě, často se mi stávalo i takové nějaké lehčí pískaní...nejdrsnější bylo když jsem měl kombo u počítače a v něm se nějakým způsobem ozývalo když jsem otáčel kolečkem na myši.
:shock: este tam chytime kozmicku lod interceptor a budeme sa s nimi rozpravat :D:D,este to ze tu niekdo nedal temu mam ducha v kejtre alebo nieco podobne :D,to ze sum je niekedy velky problem to je normalne,teraz ma napada neni nejaky sposob ako ho zmensit?okrem tienenych kablov a vseliakych vylepsenych veciciek,mam na mysli nieco ako efektova krabicka
Jistě, Noise Gate, jenže tím se zbavíš šumu z kytary, ne šumu samotného nekvalitního předzesilovače komba...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“