Kytara a letadlo

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
weselow

Kytara a letadlo

Příspěvek od weselow »

Jaký máte zkušenosti s přepravou kytary letadlem? Dá se to vzít sebou? Nebo to přežije cestu v nákladovým prostoru? Díky za odpovědi...
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Podle me si ji muzes vzit sebou.

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Profesionálové používají kufry tohoto typu. :) Ale to je trošku hudba z jiného vesmíru.
Každopádně nevím kam by se ta kytara dala dát kdyby sis ji vzal sebou. Všechna příruční zavazadla musí být v těch schránkách nad sedadly a tam se těžko vleze.

Obrázek
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Tak to bych neriskoval.....bud neak zajistit abys ji mel sebou ale bez pevnyho kufru!!!nikam nedavt..protoze se ti vrati misto kytary par malickej kytarek
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jsou prakticky dve moznosti, pricemz jedna je blba a druha jeste blbejsi :)
1. koupis letenku pro kytaru, das ji na sedadlo vedle sebe a jsi v klidu
2. vezmes pevny obal, zabalis kytaru do hmolitanu, igelitu a buhviceho este,, das to do obalu co nejvic nafest, a obal zabalis taky do kupy molitanu a igelitu. pokud ti takove zavazadlo projde, jakoze by mohlo, nejspis ti kytaru stejne rozflakaj :)

tuhle problematiku jsem s nekym resil uz nekolikrat, zatim me nenapada jiny reseni :)
weselow

Příspěvek od weselow »

Možná by bylo možný domluvit nějaký pojištění, ale to asi bude záviset na společnosti. A ten kufr tady na obrázku, na kytarách sem ho nejspíš nenašel, počítám, že to vyjde tak na těch 5000?
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no ja osobne sem LPcko tahnul z japonska porad pri sobe, z tokia do amsterdamu byla v 747ce v tech boxech nad nama, z amsterdamu do prahy v 737 sem ji mel pdo nohama, kdo litate, tak si dovedete predstavit, jak bajecny je pocit, kdyz se prostor cca 30cm smrske na 10 a mam si do toho este narvat hnaty, zaplatbuh, ze sem tehdy usnul...
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

Ono s kytarou je VELKEJ problem jeste samotne STRUNY :D
Takze bys ji musel struny asi sundat no...
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
citizen.one

struny sem tam mel,proc by to mel byt problem? jako abych nekoho neuskrtil nebo tak neco?
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

To mi pripomina cerveneho trpaslika :D Díl "Televize kryton" :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ehm, lidi...

Dělá se to zhruba stejně, jako s kočárkama, golfovejma holema, tágama na kulečník a jinejma věcma, co do zavazadlovýho prostoru nepošlete a nad sedadlo nedáte - prostě se to při převzetí palubenek nahlásí, oni vám kytareu vezmou a po dobu letu ji budou mít tam, kde jsou letušky. A pak vám ji zvesela dají zpět... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

já co sem viděl jednoho chlápka při letu z lonýna do los angeles, tak hned v odbavovacím prostoru mu sebrali náhradní struny (na kytaře mu nechali) a pak jsem se snim bavil a řikal že si zaplatil sedadlo pro přepravu zavazadla , řikal že je to ale podstatně levnější než pro osobu a pak ještě řikal že si jí jednou bral normálně k sobě k nohám ale to byl prej kratší let. Do zavazadlovýho prostoru to je blbost, prej mu jí tam 2 krát ukradly .
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já osobně s kytarou nikdy neletel, ale když jsem letěl z Fraknfurtu do Caracasu, tak tam jeden chlapík převážel nějakou akustiku... Normálně ji odevzdal u výdeje palubenek a když jsem pak vlezl do letadla, stála tam připoutaná u sedadel letušek...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
citizen.one

asi jak kde,je teda fakt, ze ja tam jel jako clen Dvorak symphony orchestra a i ostatni vezli ruzny housle atp, takze se nikdo nastrojum nedivil...
Swamp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swamp »

Záleží asi na společnsoti, správně by se u letušek v Galley nemělo nic přepravovat. Tyhle věci se dávaj na kraj předního Cargo prostoru a hned po přistání se urychleně dopraví nahoru do chobotu aby si je tam člověk mohl vyzvednout, věc je, že přední cargo u B737 má za letu cca 2°C a zadní okolo nuly, takže celkem záhul na dřevo, nevim jak je to pak s bezpečnsotí, ale kytaru by jsi měl v klídk uvtěsnat nahoru do Binu, jeden Bin má cca 60 Cm a jak u Airbusu tak u Boeingu je to právě po dvou binech, takže tam nevidim problém, pokud nemáš extra kytaru, protože to je cca 1,2 mertru, ne-li víc.
Rozhodně bych kytaru neposlal NIKDY jako zavazadlo, i sebelíp zabalenou....
Obrázek
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Muzes i sundat struny a odsroubovat krk a mit dva skladnejsi kusy..
kubiczek

Příspěvek od kubiczek »

Z Londýna do Brna jsem někdy předloni viděl borce s kytarou (v pevným pouzdře). Odbavovali mu to jako "fragile", zrentgenovali, označili a odnesli. Jak přesně se křehký zavazadla přepravujou nevim, ale počítám, že v rámci možností jemně. Každopádně bez kufru bych do toho asi nešel.
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Já naposledy táhl z Kypru akustiku-jumbo a měl jsem jí přímo na palubě. Vešla se nahoru do té skříňky na kufry a na přepážce při odbavení řikali, že v pohodě.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Zrovna sedím v Bristolské knihovně , nemám čas číst komentáře, takže jen postřehy z letadla.
: Limit na zavazadla (tedy třeba kufr s kytarou a batoh) 20 kilo, což je v pohodě
: Není žádnej problém si ji teda dát do zavazadlovýho prostororu, ale jak jsem viděl týpka, s jakou "lehkostí" to háže z klece na pás, tak bych o tom přemýšlel, nevím no.
: a nebo si ji vzít sebou jako příruční zavazadlo, no struny náhradní ti určitě seberou, to je defacto zbran, natáhlé ti asi nechaj, fakt nevím. A místa v letadle, jak asi tušíte, moc není
: takže asi tahle, jestli ji budeš brát do nákladového, tak kufr je POVINOST.

Jo a letěj jsem s Easyjetem, což je nejlevnějsí linka, ostatní to maj možná jinak. řešení by bylo připlatit si a dát na to nálepku křehké, jestli to ale společnosti dělaj netuším
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

asi zalezi teda na spolecnosti a taky odkud kam letis, ale myslim, ze ted s novejma protiteroristickyma pravidlama, ktera maji "udelat vse pro to, aby ochranila bezpecnost tohoto skveleho naroda"(hadejte kdo to rek? :D ) si ji uz k sobe nedas, ale nevim...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“