PEAVEY - ValveKing™ Windsor Head 120 W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
dalboa

PEAVEY - ValveKing™ Windsor Head 120 W

Příspěvek od dalboa »

Zdravím,

chtěl bych se Vás optat, kterou bednu bych měl koupit k této hlavě. Doporučili by jste mi nějakou? Cena kolem 10 tisíc. A jaké máte zkušenosti s touto hlavou? Snažil jsem se hledat v tomto fóru, ale úplnou odpověď jsem nenašel.
Mě by se líbili tyto dvě možnosti, ale vůbec nevím jestli to jde zkombinovat a jaký by byl asi výsledný efekt. Nemám moc zkušeností s celolampovými hlavami. Taky by mě zajímalo zda zvuk z VK se dá použít na HC. Děkuji za info.

http://kytary.cz/peavey-valveking-winds ... 69:0:0:1:0

http://kytary.cz/peavey-kytarovy-reprob ... 42:0:0:1:0
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

no tak když je to k tomu určený....
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
dalboa

Příspěvek od dalboa »

Saul píše:no tak když je to k tomu určený....
no mě spíš překvapil ten výkon tý bedny, jestli není spíš určena pro silnější zesilovače řady Windsor, jak říkám, nemám zkušenosti s celolampou...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Takze:
- Ten Windsor box nebrat. Byt tebou tak za ty penize radsi koupim kvalitni 2x12" Celestion box, bude to hrat mnohem lip.
- Windsor Head mam a hodlal jsem k ni neco napsat, tak to napisu tady:

- vypada ve skutecnosti lip nez na obrazku, je docela elegantni. Je to taky docela velka krava (stejne siroka jako muj 2x12" box) a hlavne je kravsky tezka, pres 20kg
- jako kazda lampa se musi pred pouzitim zhavit (viz udrzba lampovych zesilovacu nebo jak se ten thread jmenuje)
- ovladani je trochu slozitejsi, je tam vic tocitek nez je clovek zvyklej, takze trochu popisu:
= Preamp Volume udava miru zkresleni, v podstate to s realnou hlasitosti nema moc spolecnyho, je to proste Gain. Z tehle hlavy se dost tezko dostava cisty zvuk, ale pokud to clovek umi nastavit, tak to jde.
= Tlacitko Boost je v podstate na nic, dvojkanal to z hlavy neudela a co jsem cetl nazory, tak to kazdymu akorat zhorsovalo zvuk.
= Master Volume je vykon koncoveho stupne, tedy elektronek EL34. Ty zkresluji signal drive, nez bezne pouzivane elektronky, a toto zkresleni je zadouci, proto je dobry vyhnat master volume hodne vysoko a upravovat pak preamp volume
= Resonance by melo menit miru basovych frekvenci, realne to se zvukem az tolik neudela, chce to zkouset.
= Presence vicemene ladi odezvu ve vyssich frekvencich, opet to chce zkouset.
= Texture u Windsoru nedela skoro nic, narozdil od klasickyho Valvekinga.

Hodne lidi psalo, ze z Windsoru se neda vytahnout poradny zkresleni, ja zasadne protestuji. Hraju hard'n'heavy (neco kolem doom metalu) a premyslim, ze prodam Rocktron Gainiac II a budu prikrmovat nejakym tubescreamerem preamp ve Windsoru, protoze jeho zvuk je naprosto brutalni ve vsech ohledech. Staci si s tim trochu pohrat a mit kvalitni reprobox. Horsi je to s problematickym cistym zvukem, pokud chces hrat naprosto cisty zvuky (bez crunche), tak budes muset budto poridit jinej preamp a ten krmit do Returnu efektove smycky, anebo musis pocitat s tim, ze cistej zvuk nemusis vubec dostat z Windsoru. Zalezi na mnoha faktorech, ale mne to kresli uz nekde pred preamp volume 1.
Jinak vykon hlavy je dostacujici myslim na cokoli. Zpracovani je velice kvalitni, rozhodne na me pusobilo lip nez na Peavey Valveking 112.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dalboa

Příspěvek od dalboa »

díky mnohokrát....kouknu na tu bednu, jakej výkon by měla mít?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Windsor je 120W, tudiz aspon 120W a nejlepe si tam nechat jeste nakou rezervu. Ja mam 120W box a nebojim se, protoze vim, ze to nikdy naplno neokotlim :))
Somnus Aeternus
dalboa

Příspěvek od dalboa »

Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

hmmm...za 9200 je teď kombo Laney LX120 s dvěma celestion seventy 80. Někdy cenám nerozumím.
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

na bazaru se ted vali nekolik 1960 300W 4x12" Celestion cabu od 9 do 13.500. hlava urcena na britpop a britskej vintage box? vonavka ;-)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To, ze je ta hlava delana na brit-pop je marketingovej vymysl :wink: Ano, da se s tim hrat brit-pop, ale taky se s tim da hrat thrash metal.
Somnus Aeternus
dalboa

Příspěvek od dalboa »

mě se ta hlava moc líbí jak zvukově tak designem, jenom mám strach z toho, že tam nenatočím čistej zvuk....ten já zase taky dost využiji, existuje nějaká možnost jak na této hlavě docílit akustický zvuk?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Primo akusticky nevim. Mam hlavu chvili, dneska s tim hodlam experimentovat a moznost budou mit i nekteri jini tady z fora, tak pak podam report ;) Taky hodlam hlavu vyzkouset s nejakyma nakopavadlama pujcenyma (Bad Monkey, ProCo Rat, Danelectro Daddy O, ...) a nejakyma, co jsem koupil (vintage MXR overdrive a TS5 modnuta na TS808), tak uvidime :)
Kazdopadne pokud nutne potrebujes cisty zvuky, tak bud si do zalohy vyhlidni nejaky preamp a pripadne jinou hlavu ;) Podle me to bude vzdycky aspon trochu crunchnuty pri hrani pres preamp v hlave.
P.S.: Hrajes na singly nebo humbace?
Somnus Aeternus
dalboa

Příspěvek od dalboa »

hraju na hambáče, mám BC. Rich 2x hambáče, hlava se mi moc líbí, určitě mi potom poreferuj co to vše dokáže, myslíš, že se bojím zbytečně že by mě mohl budeník přehlušit? on je fakt blázen :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

bez sance :wink:
Somnus Aeternus
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Kdyby si to vytavil co to da tak by si bubenika ani neslysel
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 12.04.2012 13:58, celkem upraveno 1 x.
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

r0nn!e píše:Ty kokos Windsor na metal? A thrash! Hell yea! Tak to čumim... já už podle designu a těch keců okolo brit-popu usuzoval že to asi není nic pro mě... ale jak to pane Wohmo čtu, tak už asi vím na co pomalu ale jistě šetřit :P
spis si rikam, ze touhle hlavou trochu vykradaj novy jcm800 ... hlavne wtf jednokanal, to se muze dneska prodavat?? vzdyt i ten nejmin narocnej kytarista potrebuje dva zvuky .. zkreslenej a cistej? kdyz odmyslim trash a punk.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

JirkaD píše:spis si rikam, ze touhle hlavou trochu vykradaj novy jcm800 ... hlavne wtf jednokanal, to se muze dneska prodavat?? vzdyt i ten nejmin narocnej kytarista potrebuje dva zvuky .. zkreslenej a cistej? kdyz odmyslim trash a punk.
Vsak od toho jsou preampy. Ja poridil Windsora za 8 a Rocktron Gainiac II za 3, garantuju ti, ze za 11 tisic nekoupis nic, co by melo podobnej zvuk. Ostatne myslim, ze mi par lidi brzy da za pravdu :D

Jinak dneska jsem to dukladne zkousel a nastavit to tak, aby clovek mel z preampu ve windsoru cistej zvuk a dokreslovat krabkou temer nejde. Zkousel jsem pred to dat MXR Zakk Wylde Overdrive, Digitech Metal Master a ProCo TurboRat, s tim Ratem to znelo docela pouzitelne, ale furt se to na zkresleni hlavy nechyta. Pokud clovek potrebuje cistej zvuk, musi zkratka sehnat k Windsoru preamp.
Somnus Aeternus
hagridek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hagridek »

to JirkaD:ja teda hraju punk a rozkodne mi jeden zvuk nestaci...(je to spis takovy punk-RnR)... 8)
________
Rock'n'Roll !!!
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

dávám Wohmovi za pravdu :-) dneska v noci jsem slyšel ten nejbrutálněji znějící britpop na světě :D:D:D

Windsor má fakt šťávu, to se musí nechat :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“