Vsimnete si toho kvanta laku smerem k telu, bylo tam tak 2-3 mm laku a taky ten kus cervenyho, ktery tam nema co delat. Po sbrouseni jsem zjistil, ze jsem se moc soustredil, abych vybrousil ten lak vzadu a srovnal se mi uhel krku vuci telu na 180 stupnu. Mel bych ale sileny dohmat, protoze uz jsem nemohl snizit kobylku, tak jsem tam zpatky musil vybrousit ten uhel co tam byl predtim. (tak petkrat jsem nasazoval a sundaval krk a natahoval obe Eckovy struny a kontroloval dohmat) Nakonec se to povedlo. Vsimete si toho hezkeho olsoveho dreva, zadna drevotriska. Zvuk kytary se frekvencne rozjasnil, hraje na sucho vic nahlas a taky ma daleko delsi sustain.
Naposledy upravil(a) mrkendy dne 20.06.2008 18:46, celkem upraveno 3 x.
Demilich píše:Žejo, mi to na sucho pak buřilo jak 3/4 akustika s trochu staženým volume až jsem čuměl...
EDIT: Pořád mě nahlodává můj tuningářský duch, jestli tu Schecterku omrknout a vybrousit, nebo nechat být..... brousit, nebrousit, brousit, nebrousit help
To uz je drazsi kejtra..na to bych si netroufal...
podival bych se co je pod krkem a kdyz tak dat profikovy...
A co myslíš, že by s tím profík udělal takového, co bych já nezvládl? Minulý výbrus, ačkoli poprvé, jsem zvládl myslím aspoň polo-profesionálně Výsledek je hodně znát a nic jsem nepokazil. Akorát možná trochu lak se poloupal kolem, ale na to dám bacha.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
Hele pokud uz si to delal, tak neni problem. Hlavne si dej bacha, abys to brousil vsude stejne, tu chybu sem udelal ja a dost sem se zapotil, nez jsem to dorovnal..
mrkendy píše:Hele pokud uz si to delal, tak neni problem. Hlavne si dej bacha, abys to brousil vsude stejne, tu chybu sem udelal ja a dost sem se zapotil, nez jsem to dorovnal..
Se podívej tady o pár stránek zpátky
Je to dřina to brousit všude stejně, ale když má člověk šmirgl na nějakém hranolu, tak se to dá... Nic není lehké Je to fyzická práce (a tu já nerad hehe)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem
mrkendy píše:Hele pokud uz si to delal, tak neni problem. Hlavne si dej bacha, abys to brousil vsude stejne, tu chybu sem udelal ja a dost sem se zapotil, nez jsem to dorovnal..
Se podívej tady o pár stránek zpátky
Je to dřina to brousit všude stejně, ale když má člověk šmirgl na nějakém hranolu, tak se to dá... Nic není lehké Je to fyzická práce (a tu já nerad hehe)
I kdyz brousis na hranolu, tak se ti to muze stat. Sice to budes mit rovny i po prilozeni pravitka, ale vznikne ti spatnej uhen mezi krkem a telem...
Naposledy upravil(a) mrkendy dne 30.09.2009 20:24, celkem upraveno 1 x.
tak sem to provedl.. a prvni dojem.. na sucho sem to nejak nepozoroval.. ale na domacim minikombu uz se to dalo poznat.. zvuk se jakoby zcitelnil, rozjasnil.. zni to lip. ale je mozne, ze to jen funguje jako placebo
Pro srovnání takto vypadá uložení krku u SX ze sady pro začátečníky
Na fotce je původní stav z výroby, zbylý lak v loži šel pryč, lože jsem zarovnal jemným šmirglem na kousku rovného dřeva. Po úpravě mi přišlo, že kytara víc vibruje na břiše a je o něco hlasitější na sucho a taky sustain se o něco prodloužil.
já jsem se Teďka stavil ke kytarářovi a ten mi sundal krk a pod ním bylo překvápko v podobě slisované hromádky pilin z vrtání... oni to prej provrtali, pak postavili, trochu se jim to hýblo a spadlo to dolů a pak už byli zdechlí s tím hýbat a přišroubovali to i s tím... jinka tam lak nebyl... to zas ne...ale ty piliny...no comment...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Chtěl jsem se zeptat, možná už se to tady nějak řešilo ale je toho moc.
Jestli se nedá snížit dohmat tak že si zabrousím krk. Prostě že by se celý krk posunul níž. Mám mezi koncem hmatníku, ten přesah asi 4mm mezeru, tak jestli by k něčemu pomohlo ten krk zabrousit,že by se to zapustilo víc.
Jaguar master píše:Chtěl jsem se zeptat, možná už se to tady nějak řešilo ale je toho moc.
Jestli se nedá snížit dohmat tak že si zabrousím krk. Prostě že by se celý krk posunul níž. Mám mezi koncem hmatníku, ten přesah asi 4mm mezeru, tak jestli by k něčemu pomohlo ten krk zabrousit,že by se to zapustilo víc.
tyjo to se mi zdá jako hodně radikální a asi i nevratný zásah... spíš bych to viděl na snížení kamenů na kobylce a nultého pražce (kdesi jsem viděl i nastavitelný nultý pražec se šroubkama...) ale nejsem odborník...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
S nultým pražcem se nehýbe - pokud chceš snížit dohmat a kobylka už je nejníž co to jde, musíš změnit sklon krku. Dělá se to tak, že krk sundáš, a než ho zase přišroubuješ, dáš pod něj na jednu stranu nějakou širokou tvrdou podložku. Nejlepší by byl klín z tvrdého dřeva v celé šířce a délce výřezu pro krk, ale někteří lidé to řeší daleko jednodušeji - vloží tam trsátko
V žádném případě neztenčuj tělo v oblasti spoje s krkem!!!
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1. Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...