Kytara a letadlo

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Pumlitch

Příspěvek od Pumlitch »

Já letěl s Austria Air a v poho. Je to ale asi taky otázka destinace a dopravce. A samozřejmě báby na přepážce. Narazíš na blbku a je vymalováno.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

letěl jsem s akustikou asi 4x a vždycky jsem ji při odbavení odevzdal a poprosil, aby ji tam šoupli ručně, dají si ji mimo a potom ji někdy někdo někam do toho letadla donesl a zpátky jednou jela na pásu, jednou jsem čekal na ruční donášku...těžko říct. K sobě jsem ji brát nemohl, mám tlustej polystyrenovej kufr, takže se tam nevejde...ale každopádně to bylo vždy bezpečný a kytara přežívá dál a dál. Mnohem horší je, když jedete s kytarou na vodu:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Peacemaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peacemaker »

celej topick jsem nepročítal, jen pár prvních příspěvkú ale o tomto něco vím, protože jedu 2hého pryč...

Kytaru do letadla vzít jako příručnák nesmíš, protože se nevejde nahoru do přihrádky. S tou letenkou pro kytaru to není marnej nápad ale nevim jak dělají naše air linky, ale v americe to jde! Když to chceš mít sebou a letenka ti nepadne v úvahu, musíš hodit do pevného kufru a dolů. A to se nebojte to vám nerozbijou, to je vyzkoušený (známej si tahkle cestoval asi 6x a kytara v cajku) a stačí vám normální kufr, kterej je samozřejmě trochu pevnej, protože jinak vám přelámou i kufr. Já osobně si kejtru neberu, kvúli tomu jak můžeš mít sebou pouze pár kilo. Pak doplácíš jak mourovatej a to máš skoro lepší si koupit kytaru tam :D . Za pět kilo vám tam nasází aspoň 7 tisíc a to mi věř!
weselow

Příspěvek od weselow »

Já bych jí spíš chtěl koupit tam a domu si jí přivézt :)
Peacemaker
Kontaktovat uživatele:

weselow píše:Já bych jí spíš chtěl koupit tam a domu si jí přivézt :)
Tak to si vem z tama kufr.... nevím, jestli to tu už zaznělo ale kam se chystáš?
weselow

Příspěvek od weselow »

Británie/Irsko, ještě se uvidí... ale ta cesta s kytarou je až za dlouho, dělám jenom takovej průzkum ;)
Peacemaker
Kontaktovat uživatele:

weselow píše:Británie/Irsko, ještě se uvidí... ale ta cesta s kytarou je až za dlouho, dělám jenom takovej průzkum ;)
Tak tam to kontrolujou jak sviň aby sis náhodou neodvez o kilo víc, než můžeš.... poplatky tam mají taky mastný jako prase. Se připrav na to, že si sebou vezmeš jedny trenýrky a jedny ponožky a nebo tak 50 000 v hotovosti
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

http://www.axejet.cz/ a mas vystarano :lol:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
weselow

Příspěvek od weselow »

Dudy přepravovat nechci ;)
besip

Příspěvek od besip »

podle mne kdyz mas na kejtu Kufr+ das nato nakou nalepku ze je to krehke nemelo by se nic stat :!:

lidi si vozzi krehci materialy nez jsou kytary..a za dalsi pokud budes myt kejtu s napisem krehke a neco se sni stane meli by ti to mozna nahradit

jinak nevidim duvod v tom ze bych mel myt obavy to same co se ti prihodi v letadle se muze stat kdyz ti nakej blbec postak bude posilat kejtu treba Z Brna do Kotehulek
Neni dulezite kolik let hrajes ale kolik hodin denne hrajes

Gear
Esp Ltd vipe 50
Jackson SL2
Digitech DF-7
Vox AD30VT-XL
Peacemaker
Kontaktovat uživatele:

besip píše:podle mne kdyz mas na kejtu Kufr+ das nato nakou nalepku ze je to krehke nemelo by se nic stat :!:

lidi si vozzi krehci materialy nez jsou kytary..a za dalsi pokud budes myt kejtu s napisem krehke a neco se sni stane meli by ti to mozna nahradit

jinak nevidim duvod v tom ze bych mel myt obavy to same co se ti prihodi v letadle se muze stat kdyz ti nakej blbec postak bude posilat kejtu treba Z Brna do Kotehulek
Až na to, že z Brna ti to přivezou přímo a né nějakej pošták z pošty
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

No, mám před sebou trip z Brna do Londóna a přemýšlel sem o tom že si SG vemu s sebou. Nakonec ji neberu, bo ten známý mi psal že si teď koupil MIJ Tele :twisted: takže udělám na 8 dní SG pá pá :twisted:.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Peacemaker píše:
weselow píše:Británie/Irsko, ještě se uvidí... ale ta cesta s kytarou je až za dlouho, dělám jenom takovej průzkum ;)
Tak tam to kontrolujou jak sviň aby sis náhodou neodvez o kilo víc, než můžeš.... poplatky tam mají taky mastný jako prase. Se připrav na to, že si sebou vezmeš jedny trenýrky a jedny ponožky a nebo tak 50 000 v hotovosti
Hele ono se to nezdá ale těch 20 kilo je docela dost, já se dostal něco málo přes 10.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Peacemaker
Kontaktovat uživatele:

RJ píše:
Peacemaker píše:
Hele ono se to nezdá ale těch 20 kilo je docela dost, já se dostal něco málo přes 10.
I s kytarou? Otec teď valil do jihoafrický republiky kamsi na kongres a měl 18 kilo sebou
H.I.M.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.I.M. »

Vezl jsem Gibson SG Stand. z Ruska, a rekli mi, ze vzit kytaru se sebou neni problem. Kdyz mas napr. nejaky velky nastroj, neco jako mandolina, tak to bude problem. Jinak, neplatil jsem vubec zadne poplatky apod. Mel jsem to pod kreslem ( v kufru SG ). :)
PRS SE Singlecut + Gibson SG Standard + Digitech RP250 .
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

H.I.M. píše:Vezl jsem Gibson SG Stand. z Ruska, a rekli mi, ze vzit kytaru se sebou neni problem. Kdyz mas napr. nejaky velky nastroj, neco jako mandolina, tak to bude problem. Jinak, neplatil jsem vubec zadne poplatky apod. Mel jsem to pod kreslem ( v kufru SG ). :)
Viděl jsi někdy mandolínu? :D :D :D
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

H.I.M. píše: Kdyz mas napr. nejaky velky nastroj, neco jako mandolina, tak to bude problem
:D
H.I.M.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.I.M. »

Nesst píše:
H.I.M. píše:Vezl jsem Gibson SG Stand. z Ruska, a rekli mi, ze vzit kytaru se sebou neni problem. Kdyz mas napr. nejaky velky nastroj, neco jako mandolina, tak to bude problem. Jinak, neplatil jsem vubec zadne poplatky apod. Mel jsem to pod kreslem ( v kufru SG ). :)
Tak sorry no, pisu to co mi rekli na Info.
Tak Kontrabas :D
PRS SE Singlecut + Gibson SG Standard + Digitech RP250 .
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

H.I.M. píše:
Nesst píše:
Tak sorry no, pisu to co mi rekli na Info.
Tak Kontrabas :D
Jo kontrabas je lepší příklad :wink: . Sorry, ale chytl jsem z toho asi 5 minutovej záchvat smíchu :D , takže jsem si tu poznámku nemohl odpustit...
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 12.04.2012 13:57, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“