Digitech RP250
Pravidla fóra
Digitech RP250
Ahoj. Potřeboval bych poradit ohledně tohoto multiefektu. Docela o něm uvažuju a podle zvukovejch ukázek na jejich stránkách zní fakt pěkně.
Máte s nim někdo zkušenosti nebo tak ?
Máte s nim někdo zkušenosti nebo tak ?
No ja som si nakoniec kupil iba tu RP 50. Chcel som ho iba na domace hranie bez komba, na tento ucel mi uplne postacuje
ALE - distortion efekty su tam fakt priserne, nie je to moc rozdiel oproti nejakym pocitacovym programom. Ale zistil som, ze ked pred ten multiefekt zapojim inu krabicku (alebo len kvakadlo), tak to dota tomu zvuku trochu boost a uz to znie o dost lepsie (mozno to je len tym, ze mam slabe snimace na gitare a potrebuju nakopnut, fakt neviem). Inak som skusal pred RP50 zapojit aj normalny distortion a z RP50 pouzivat iba ciste zvuky, to sa mi zda ako najlepsia varianta.
Inak co sa tyka modulacnych efektov, delay-u a reverb-u tak s tym som uplne spokojny, aj ked ich parametre nie su moc nastavovatelne a mozes pouzivat iba prednastavene kombinacie (ale tych je dost).
Takze nieviem, co vsetko je pre teba podstatne, rozhodne sa to oplati ale vyskusat este v obchode, najlepsie s takou gitarou a aparatom, aky budes pouzivat.
ALE - distortion efekty su tam fakt priserne, nie je to moc rozdiel oproti nejakym pocitacovym programom. Ale zistil som, ze ked pred ten multiefekt zapojim inu krabicku (alebo len kvakadlo), tak to dota tomu zvuku trochu boost a uz to znie o dost lepsie (mozno to je len tym, ze mam slabe snimace na gitare a potrebuju nakopnut, fakt neviem). Inak som skusal pred RP50 zapojit aj normalny distortion a z RP50 pouzivat iba ciste zvuky, to sa mi zda ako najlepsia varianta.
Inak co sa tyka modulacnych efektov, delay-u a reverb-u tak s tym som uplne spokojny, aj ked ich parametre nie su moc nastavovatelne a mozes pouzivat iba prednastavene kombinacie (ale tych je dost).
Takze nieviem, co vsetko je pre teba podstatne, rozhodne sa to oplati ale vyskusat este v obchode, najlepsie s takou gitarou a aparatom, aky budes pouzivat.
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
jakej korg? AG5X (nebo jak se to menuje)? Nad tim sem uvažoval taky
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Zdravím. Nechci zakládat nové téma, tak píšu tady. Chci se zeptat na jaký mod máte ten Digitech RP250 zaplý. Přepíná se to tím čudlíkem vzadu. V návodu píšou, že pokud hraju do sluchátek tak by to mělo být na Mixer, ale já mám pak ten zvukem hrozně zahuhlanej...No a když to dám na Amp tak ten zvuk taky není ideální... Tak jen jestli je to normální... Díky.
Ibanez RG370DX
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
Digitech RP250
Crate FW120/212
GuitarRig Mobile
kdyz do sluchatek tak na mixer... stejne tak i do bednicek na compu apod... stejne tak i do mixu (prekvapive). ten mod amp je skutecne jen na zesik pro kejtry... jinak tento efekt jsem mel a prisel mi do sluchatek docela v pohode na cisty zvuk, se zkreslenym uz to bylo horsi a bylo to spis takove nepouzitelne... ale to je asi u vsech stejne.Trackill píše:Zdravím. Nechci zakládat nové téma, tak píšu tady. Chci se zeptat na jaký mod máte ten Digitech RP250 zaplý. Přepíná se to tím čudlíkem vzadu. V návodu píšou, že pokud hraju do sluchátek tak by to mělo být na Mixer, ale já mám pak ten zvukem hrozně zahuhlanej...No a když to dám na Amp tak ten zvuk taky není ideální... Tak jen jestli je to normální... Díky.
- ..SnOOpy..
- Kontaktovat uživatele:
- Kozanostra
- Kontaktovat uživatele:
jj mam....SnOOpy.. píše:nemáte někdo pls českej návod k digitech RP250 ?
dostal sem ho dostal sem ho ke svy 350tce
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname
http://mesa1.myminicity.com/
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
tam si nemůžeš vytvořit vlastní distrosion zvuk?Braniik píše:No ja som si nakoniec kupil iba tu RP 50. Chcel som ho iba na domace hranie bez komba, na tento ucel mi uplne postacuje![]()
V tej RP50-ke mas akurat modely zosilovacov (Fender Twin, nejake Marshally, Mesa, Vox.. dokopy 11) a u kazdeho sa da zvolit stupen skreslenia od 1 po 9. Nijak inak sa tam so skreslenim pracovat neda.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Pravdupovediac nic moc... tie ostatne modely su vlastne na urovni 1 bez skreslenia, takze ked pouzijes pred to normalnu distortion krabicku, tak sa to da pouzit, ale prave ten model Mesa je uz na urovni 1 skresleny a s distrotion krabickou este pred multakom to robi iba bordel...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
takhle: co se týče RP50 (mam RP 80, kde je navíc jen pedál, tak by to mělo bejt stejný): na ampmodeling bych ho asi nepoužíval, kdyby bylo na výběr. když ho srovnam se zkreslenim komba, je to pořád ještě luxus, dobrý je, že při zprávnym nastavení slyšíš jednotlivý tóny (to je sice standart, nicméně při zkreslenym zvuku je to hodně problematický), přímo ten aparát mesa single rectifier používam (nastavení na 9), docela v klidu, ona je docela mocná zbraň ta wah/pickup část, protože když výslednýmu zvuku dáš, že z toho všeho, co tam máš nastavený má vzniknout to samý hraný singlem, tak z toho vyloudíš super věci... výbornej je teda chorus, noise gate jsem ocenil asi úplně nejvíc ze všeho, ostatní efekty, delay a reverb... no, nevim, nevyužívám je...
ještě zpátky ke zkreslení: digitech RP80 měl podle mě lepší zkreslení než zkreslovací krabička Death metal od toho samýho výrobce... ač jsem nastavoval EQ, jak to jenom šlo, stejně byl ten zvuk divnej, neuspořádanej, přeznívaly tóny (a to jako tlumit umim a nikdy jsem s tim problémy neměl), prostě na prd...
jako můžu v týhle cenový kategorii jen doporučit
ještě zpátky ke zkreslení: digitech RP80 měl podle mě lepší zkreslení než zkreslovací krabička Death metal od toho samýho výrobce... ač jsem nastavoval EQ, jak to jenom šlo, stejně byl ten zvuk divnej, neuspořádanej, přeznívaly tóny (a to jako tlumit umim a nikdy jsem s tim problémy neměl), prostě na prd...
Die Hard or Die Home
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Já mám totiž na zkreslení metalzone od boss ale potřeboval bych něfco na sola a kvakadlo myslíš že by to mohlo stačit?Trao píše:takhle: co se týče RP50 (mam RP 80, kde je navíc jen pedál, tak by to mělo bejt stejný): na ampmodeling bych ho asi nepoužíval, kdyby bylo na výběr. když ho srovnam se zkreslenim komba, je to pořád ještě luxus, dobrý je, že při zprávnym nastavení slyšíš jednotlivý tóny (to je sice standart, nicméně při zkreslenym zvuku je to hodně problematický), přímo ten aparát mesa single rectifier používam (nastavení na 9), docela v klidu, ona je docela mocná zbraň ta wah/pickup část, protože když výslednýmu zvuku dáš, že z toho všeho, co tam máš nastavený má vzniknout to samý hraný singlem, tak z toho vyloudíš super věci... výbornej je teda chorus, noise gate jsem ocenil asi úplně nejvíc ze všeho, ostatní efekty, delay a reverb... no, nevim, nevyužívám je...
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
podle toho, co bys od toho očekával, myslim,že za ty prachy je to ale docela dobrý...hardcore guitarist píše:Já mám totiž na zkreslení metalzone od boss ale potřeboval bych něfco na sola a kvakadlo myslíš že by to mohlo stačit?Trao píše:takhle: co se týče RP50 (mam RP 80, kde je navíc jen pedál, tak by to mělo bejt stejný): na ampmodeling bych ho asi nepoužíval, kdyby bylo na výběr. když ho srovnam se zkreslenim komba, je to pořád ještě luxus, dobrý je, že při zprávnym nastavení slyšíš jednotlivý tóny (to je sice standart, nicméně při zkreslenym zvuku je to hodně problematický), přímo ten aparát mesa single rectifier používam (nastavení na 9), docela v klidu, ona je docela mocná zbraň ta wah/pickup část, protože když výslednýmu zvuku dáš, že z toho všeho, co tam máš nastavený má vzniknout to samý hraný singlem, tak z toho vyloudíš super věci... výbornej je teda chorus, noise gate jsem ocenil asi úplně nejvíc ze všeho, ostatní efekty, delay a reverb... no, nevim, nevyužívám je...
Die Hard or Die Home
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele: