Ladění u floyd rose

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Rikimaru

Ladění u floyd rose

Příspěvek od Rikimaru »

Čau, mám menší problém s laděním...Naladím to a 3krát něco zahraju a je to znova podladěné. Vím že je tu toho o tom hodně, ale vše anglicky. Když sem měnil strunu (e) tak sem to zkoušel podle jednoho videa na youtube, udělal sem to přesně podle toho ale beze změny. Stále se to rozlaďuje.

pls help dík...a nepište "hledej"....hledal sem to hodně dlouho :)
Kytara: Cort X6 BK
Aparatura: Engl Ritchie Signature, Engl Box 2x12
http://www.zakladniinstinkt.cz
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Struny se musijó vygajdat!!! :)
Já napl jednou nové adarka, a tenké e naladím a brnknu... Vůbec jsem nesahal na kejtru a ono fijůůůů snižovalo tón samo od sebe slyšitelně to jsem se posmaál :-D Pak zase naladil a zase fijůůů o dva půltóny...
Musíš to chvíli nechat sednout... Pak by to mělo být OK, když ne, tak je v tom jiná čertovina..
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

hehe no uvidíme :)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

pokud jsi natáhl nové struny tak s největší pravděpodobností je to přesně tímto. Dej tomu týden dva, záleží jak moc hreješ a jak často to budeš ladit
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

natahni struna nalad..a strunu vytahni..pak zase nalad a opakuj dokud to nebude okej...
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

no dával sem akorát tu jednu novou ale i tak se rozlaďujou pořád všecky....a kytaru už mám skoro měsíc
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

záleží na strunách. DRka si sednou většinou do druhého dne

spíše bych se bál že máš toho floyda špatně vyváženého a dělá ti to takový binec
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nojo ty ostatní už vygajdané só a tamta néjni :-) Jinak to nevidím.
A kdyby to měl blbě vyštelované, tak se mu to přece akorát zastaví v jiné poloze ten floyd, ale struny by to dál nerozlaďovalo ne?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

když jsem hrál na... Ibanez S470 ymslím to byla, černá... a byl tam špatně vyladěný floyd tak sjem odehrál song a bylo to totálně rozladěné

to jsem se páky ani nedotkl
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Rikimaru

Příspěvek od Rikimaru »

no to je docela možné, že je špatně nastavený.
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

tak, teď mám s floydem taky potíž, je to na ibaneze RG350, takže tuším EDGE III je to tremolo
struny tam mám čtvrt roku, ladění držely dost, (DRka 11tky) ale prakticky jsem nepoužíval páku.
dneska jsem ji na cosi potřeboval, a zjistil sem že stačí jednou pákou snížit tón, a podladí se mi to asi o čtvrt tónu, tak jsem to doladil zkusil znova a znova....
tím jsem se dostal do stavu že kytara je naladěná, ale tremolo je o hodně vyhnutější(přitom pružiny jsou pořád stejný, všechno nastavení stejný)

zas na druhou stranu, když tón vytáhnu pákou(taky stačí jen jednou) tak se mi to !nadladí! což se když už, mělo podlazovat, a to jen trochu, nadladí se to asi o čtvrt tónu...
tak to jsem z toho blbej, to asi potřebuje človkě vystudovat matfyz aby byl schopnej pochopit co s tím je neba já fakt už nevím....
tóny jsem dřív snižoval(i když jen výjmečně) a ani se to moc nerozladilo, netuším co s tím je.
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

takova blba otazka mas poradne utazeny zamky na krku? ja si myslim ze by to mohlo bejt taky tim
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Možná blbej dotaz, ale dostane se ti to tremolo po použítí vždy do původní polohy?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

abych tak pravdu řekl, ani jedna z těch otázek nebyla blbá, obě byly zatraceně dobrý, a na obou něco je...
ne, tremolo se mi vrátí blízko k původní poloze, ale ne přesně do ní(je to ivdět i od oka, takže, to je hodně divný)

a zámky mám podle mě utáhlý dost,(zkoušel jsem zatočit si laděním na hlavě a struna zní pořád stejně) ale začal jsem je utahovat míť než dřív, takže taky možnej kámen úrazu(holt, dost strhaný šrouby už, nevíte kde se daj sehnat náhradní? btw..)...
zas, na druhou stranu, nevím jak by to tohle mohlo ovlivnit.

bojím se že to první by mohl bejt dost vážnej průser...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Takhle, pokud je viditelný, že se tremolo nevrátí, do původní polohy, tak to je jasnej problém... To ti způsobí pod- i nadladění struny.

Přemýšlím, čím by to mohlo být... Kdyby byli slabé pružiny, tak se to nevrátí při povolení strun, ale byla by blbost že by se to nevrátilo při vytažení. No, vede to k pokus typu "zkus to nějak promazat, ať se to líp hýbe"...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

nevrací se to právěže ani při vytahování, ani při snižování tónu.
je možný že je to plný sajrajtů, na černej částech kytary je dost vidět že jsou tam všudemožně napadaný lupy(ze mě) a prach... jen nevám jak se tam dostat, a kde to promáznout...

pružiny by měly bejt tak akorát ke strunám (4 pružiny, k jedenáctkám)...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Upřímně řečeno mě nenapadá nic jinýho, než že to je nějak zanesený a nechodí to prostě hladce a dře se to...

PetrPeter 1975 - 2008
Sklena

Floyd

Příspěvek od Sklena »

No ja mam taky EDGE III a problem nemam taky me nenapada cim by to mohlo byt treba jestli se nevytahujou utahovaci srouby co drzi pruziny...Kazdopadne by to mohlo byt tuhosti tech pruzin buhvi je to floyd klasicka magie a alchymie. Jeden znamej ten si to udelal tak ze to natvrdo prisrouboval a mel to na pevno a zas druhej si tam dal spalicek a a z dvouzvratnyho udelal jednozvratny je to proste alchymie. Ja se osobne snazim co nejbliz priblizit pri ladeni kolikama abych presnym dolazovanim byl tak max do 10 centu od hledanyho tonu
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Edge III nejsou nejlepsi z vyroby Ibanez. Jsou znamy tim ze se soucastky lehce opotrebuji. Zkus vyndat zamky jestli jeste drzi lak, stejne u casti kde zacina cast struny ktera vybruje. Pkud i tam neni lak v dobrem poradku tak asi budes muset vymenit tremolo. Jedina jina moznost je strcit tam origos floyda. Mel by spravne zapadnout do diry od Edge III.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Problém může být v materiálu pružin - nevrátí se do stejné polohy, dotvarují se.
Počet pružin - někdy lepší dvě velmi tvrdé než čtyři měkké. Poznají se podle tloušťky pružinového drátu a povrchové úpravy. Tuším že podle tvrdosti od nejměkčích: niklované, chromované, žlutý zinek, bílý zinek. Ale nemusí to vždy platit!

Horší je, když pružiny někde dřou o tělo. Podívej se, jestli se ty krajní nechytají o nějakou hranu dutiny, nebo nějak nepřeskakují v úchytu.
Jednou jsem měl povolené šrouby mezi plechem-základnou tremola a sustain blockem, to dělalo to samé.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“