Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?
Pravidla fóra
Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?
potřebuju vědět jak moc je těžký, naučit se na kytaru..už nejsem nejmladší a asi bych nemohl cvičit každej den..jinak rozhodně bych chtěl hrát rock a ani nevim jestli je to možný s akustickou kytarou 
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Hele, možný je všechno, já se naučil pár akordů na akustiku, pak sem přešel na jednoduchý rockový akordy a začal jsem do toho pořádně řezat, za půl roku jsem si koupil elektriku a spolu žijeme šťastně až doteď
...teda vlastně už mám druhou...
Neboj, taky jsem začal v osmnácti a žádnej totální lempl ze mě doufám neni
Neboj, taky jsem začal v osmnácti a žádnej totální lempl ze mě doufám neni
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
v osmnácti a "nejsem nejmladší"... hm, čau vykopávko
nikdy není pozdě, pokud máš chuť hrát. já jsem začínala (znova) loni v létě, po deseti letech od toho cca roku, co jsem se učila asi rok hrát v hudebce - a protože mě to tam nebavilo, tak jsem odtamtud prchla... a osmnáct mi bylo už docela dávno
a i na akustiku se dá hrát leccos - včetně toho rocku. jenom si nedělej iluze, že pokud tě to začne bavit, že vydržíš nehrát každý den. a jak moc je to těžký - asi jak pro koho, záleží na lecčems od talentu až třeba po kvalitu učitele. ale taky na chtění hrát, a to ty chceš, takže už to máš o to lehčí.
nikdy není pozdě, pokud máš chuť hrát. já jsem začínala (znova) loni v létě, po deseti letech od toho cca roku, co jsem se učila asi rok hrát v hudebce - a protože mě to tam nebavilo, tak jsem odtamtud prchla... a osmnáct mi bylo už docela dávno
a i na akustiku se dá hrát leccos - včetně toho rocku. jenom si nedělej iluze, že pokud tě to začne bavit, že vydržíš nehrát každý den. a jak moc je to těžký - asi jak pro koho, záleží na lecčems od talentu až třeba po kvalitu učitele. ale taky na chtění hrát, a to ty chceš, takže už to máš o to lehčí.

kytarová škola - pojeďte!
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
čus já sem začal přeně v osmnácti a to tím že jsem se strašně nudil a moje přítelkyně dnes manželka měla doma v koutě vopřený takoví starý prkno.Dneska po jedenácti letech to už celkem jde a dá se to poslouchat.Hlavně v osmnácti už víš jestli chceš hrát nebo ne a děláš to sám pro sebe.Ve dvanácti by jsi z hudebky utekl protože v tomhle věku jsou třeba zajímavější věci.Já sem třeba ve škole z hudebky skoro propadal a neuměl jsem noty a když mi bylo 20 tak jsem se je s radostí naučil sám. Tak že nikdy není pozdě hlavně chut a cvičit.
...ještě k tomu rocku s akustikou - jde to a jde to dobře, když se to umí.
hele:
http://www.youtube.com/watch?v=wGjLFOS4NUo
...a vydrž koukat až do konce. kvalita zvuku i obrazu je špatná, ale snad z toho je poznat, co mám na mysli...
edit: šmarja, ono to má ještě opožděný zvuk... ale když já jsem nenašla jiný video, kde to hraje s akustikou...
http://www.youtube.com/watch?v=wGjLFOS4NUo
...a vydrž koukat až do konce. kvalita zvuku i obrazu je špatná, ale snad z toho je poznat, co mám na mysli...
edit: šmarja, ono to má ještě opožděný zvuk... ale když já jsem nenašla jiný video, kde to hraje s akustikou...

týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Na to aby jsi se naučil hrát na kytaru není nikdy dost pozdě.... A když tvrdíš, že nemáš moc času. Tak to nevadí. Ono tě to třeba chytne a ten čas si na to prostě uděláš. Je lepší začít pozdě než nikdy.... 
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Re: Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?
Jdi do toho kámo na věk nekoukej!Q-beak píše:potřebuju vědět jak moc je těžký, naučit se na kytaru..už nejsem nejmladší a asi bych nemohl cvičit každej den..jinak rozhodně bych chtěl hrát rock a ani nevim jestli je to možný s akustickou kytarou
cigáni hrajou od narození a stejně umí h***o
to by ses divil.rudaa píše:Jdi do toho kámo na věk nekoukej!Q-beak píše:potřebuju vědět jak moc je těžký, naučit se na kytaru..už nejsem nejmladší a asi bych nemohl cvičit každej den..jinak rozhodně bych chtěl hrát rock a ani nevim jestli je to možný s akustickou kytarou
ti na ulici seženu do hodiny deset cigánů, co tě překytarujou, že nebudeš stíhat čumět...

Já bych to tu nerozebíral jsem totiž cikánjana píše:to by ses divil.rudaa píše:Jdi do toho kámo na věk nekoukej!Q-beak píše:potřebuju vědět jak moc je těžký, naučit se na kytaru..už nejsem nejmladší a asi bych nemohl cvičit každej den..jinak rozhodně bych chtěl hrát rock a ani nevim jestli je to možný s akustickou kytarou
ti na ulici seženu do hodiny deset cigánů, co tě překytarujou, že nebudeš stíhat čumět...
To je jen "předsudek" ve skutečnosti to tak není.Vím o čem mluvím na housle jsem nikdy nehrál a ve třiceti se na ně už nenaučím sebe víc bych chtěl.A tak to je třeba i s Italem Angličanem kým koli.Tím nechci říct že nejsou cikáni dobří muzikanti třeba tento pán který na tu kytaru "trošku" uměl
http://www.youtube.com/watch?v=K6nkHJQn ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=K6nkHJQn ... ed&search=
Nebo tihle se s kytarama narodili
http://www.youtube.com/watch?v=4Jy-XPgL ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=4Jy-XPgL ... ed&search=
Já si taky myslím, že naučit se hrát na kytaru má smysl i v 18 a hlavně když si člověk myslí, že ho to bude bavit! Já hraju na kytaru (učím se hrát
) sotva 2 týdny a určitě v tom budu pokračovat…
P.S. Je mi 15 a na začátku mi taky vrtalo hlavou jestli to má cenu v 15, když neumím ani noty a nevím jestli mám hudební sluch!
P.S. Je mi 15 a na začátku mi taky vrtalo hlavou jestli to má cenu v 15, když neumím ani noty a nevím jestli mám hudební sluch!