Souhlas, ale buď se nauč slovensky pořádně, nebo to tady takhle nekomol...r0nn!e píše:Nesst píše:Sorry, ale chytl jsem z toho asi 5 minutovej záchvat smíchu
Ále jdi ty keckó, zas taký smysel pro humor to nemalo.
Kytara a letadlo
Pravidla fóra
ou 200 liber lakava cena......ale ta cesta..RJ píše:Pojedta všichni do Bristolu, je tu hafo hudebních klubů a Mexiko se tu prodává ve slevě za 200 liber
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
hmm.. to si radeji koupit v destinaci novou :)
Moji zname jednou v letadle rozbili spanelku za 300 000,-
to je proste smula... pojisteni je supr, ale stejne to nastve...
ale vzpominam, ze kdysi jsem mel problem i u blbyho autobusu
to je proste smula... pojisteni je supr, ale stejne to nastve...
ale vzpominam, ze kdysi jsem mel problem i u blbyho autobusu
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
Jsem tady zatím dva týdny, makám ve skladu a zatím se to dá. Snad to budem potom jen lepší a lepší.Martin656 píše:ou 200 liber lakava cena......ale ta cesta..RJ píše:Pojedta všichni do Bristolu, je tu hafo hudebních klubů a Mexiko se tu prodává ve slevě za 200 liberty tam jako bydlis nebo jentak stridave kvuli praci
No co, zpáteční stojí něco kolem dvou tisíc, tak si uděláš fajnej víkend ne?
Guitarbob : http://www.soundcontrol.co.uk/ tady máš link, ale asi ti k ničemu nebude, když nemaj online obchod
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
No bude,v sobotu letim do AnglieRJ píše:Jsem tady zatím dva týdny, makám ve skladu a zatím se to dá. Snad to budem potom jen lepší a lepší.Martin656 píše:ou 200 liber lakava cena......ale ta cesta..RJ píše:Pojedta všichni do Bristolu, je tu hafo hudebních klubů a Mexiko se tu prodává ve slevě za 200 liberty tam jako bydlis nebo jentak stridave kvuli praci
No co, zpáteční stojí něco kolem dvou tisíc, tak si uděláš fajnej víkend ne?
Guitarbob : http://www.soundcontrol.co.uk/ tady máš link, ale asi ti k ničemu nebude, když nemaj online obchod
Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)
Tak se zkusim podelit o par svych zazitku s transportem novy kytary, kterou jsem si koupil v USA. Byl jsem v USA na dovoleny a tak nejak jsem tam jel i s pocitem, ze si odsud odvezu kytaru. Kytaru jsem si koupil (Cort EVL X4), pevnej case pro jistotu taky a doufal. Prisel den odletu (case s kytarou jsem pro jistotu oznacil nalepkou "FRAGILE" a dalsi neprehlednutelnou nalepkou "HANDLE WITH CARE") ani jsem necekal, ze me s kytarou v pevnym a docela velkym obalu pusti do letadla. ALE - staci narazit na dobryho cloveka pri odbaveni a vysvetlit, ze jde o kytaru a ze je krehka a draha (no proste si navymejslet hory, doly). Kdyz me pustil ten, bylo to uz bez problemu. Vzdycky se jen letusky a personal letiste zadivil, ale po vysvetleni, ze jde o instrument, plne respektovali velikost zavazadla a ochotne pomahali. Asi jsem mel docela stesti, ale fakt vzdycky moji situaci pochopili a vysli vstric. Letel jsem jeste s prestupem a vzdycky mi nechali kytaru do letadla. Nebrali mi ji ani letusky, proste jsem ji vzdycky jako prvni svihnul nad hlavu do tech prihradek a bylo, v pohode se tam vesla a diky placatosti obalu nezabrala ani moc mista. Co je ale na ceste s kytarou nejhorsi je !!!CELNI KONTROLA!!! Kontrolovali me ve Frankfurtu pri prestupu a kytara bylo moje jediny, do oci bijici, prirucni zavazadlo (ostatni sly jinudy, rovnou do dalsiho letadla) a pak to prislo, kdyz jsem celnikovi rek, ze letim z USA, musel jsem ihned obal otevrit a kytaru ukazat. (Na USA si davaji pozor, lidi tam chodi hodne nakupovat, protoze se to ted vyplati). Zkousel jsem na nej, ze kytaru mam uz z Cech a ze jsem si jen koupil novej obal, ale celnik se nenechal obalamutit a ihned chtel videt ucet. Prosacovali me skoro donaha a hledal ucet vsude - v penezence, v kapsach, vsechno jsem musel vyndat a vsechny moje ucty si prohlizel (jeste ze nechal bejt moji pritelkyni, ktera sla napred a vsechny ucty co se tyce kytary mela ona). Dlouho jsem mu vysvetloval, ze ten ucet proste nemam, tak prisla posledni vyzva: bud mi ukazes hned ten ucet od ty kytary, nebo se dojdu podivat kolik ta kytara s stoji k nam na computer a, cituji: "it´s not good for you". Jeste mi vypravel, ze tu kytaru nemuzu mit z Cech, ze je to Cort a to je klasicka americka znacka, to uz jsem se drzel za hlavu a nevedel jsem, co mam na takovou blbost rict... Nakonec se dosel podivat na ten jejich genialni computer a zjistil, ze ta kytara nema tak vysokou cenu, aby ji mohli proclit a pustil me dal. Ale co jsem tim chtel rict: kdyz si vezete do ciziny svoji kytaru (mimo EU) a chcete se s ni zase vratit, musite mit doklad o tom, ze jste tu kytaru koupili v EU!!! A z toho vyplyva i zpusob, jak je obejit - kupte si v cizine kytaru, kouknete kolik v CR stoji a jeste v cizine si vytisknete fiktivni doklad o koupi (nezapomente treba ani na seriovy cislo apod.). Celnik bude spokojenej, ze jste ji uz koupili s EU clem a pochybuju, ze by dal zkoumal, jestli je doklad pravej nebo ne (pokud se teda aspon trochu budete pri jeho tvorbe snazit). Po doletu do CR jsem se celnikum radsi vyhnul a nepritomne jsem prosel mezi nima ven (ale myslim, ze kdybych rekl, ze uz jsem prosel celnim ve Frankfurtu, dali by pokoj, me se spis jednalo o ty moje ostatni kufry plny znackovych bot, obleceni a hudebnich CD...
). Kdyz to shrnu, tak staci narazit na rozumny lidi, seriozni leteckou spolecnost (letel jsem s Lufthansou), nevysilovat a rozumne se s nima domluvit. Na celnim uz to musite zvladnout sami...
Takze pokud jsem neco nenapsal dostatecne srozumitelne, nebo se chcete na neco zeptat, tak se klidne ptejte, dokud to mam v hlave...
Omlouvam se za sloh a za chyby. Hodne stesti vsem!
Takze pokud jsem neco nenapsal dostatecne srozumitelne, nebo se chcete na neco zeptat, tak se klidne ptejte, dokud to mam v hlave...
Kytary: Harley Benton (v tuningu = +SD SH-6), Cort EVL X4
Aparát: Kustom Quad 200W + 200W homemade reprobox (4x Celestion)
Efekt: Digitech MetalMaster
Struny: G.H.S. pro nízký ladění
Kabely: Homemade (kabely Sommer, konektory Neutrik)
----------------------------
Death4EVER!
Death4EVER!
Děkuju moc za zkušenosti, snad se mi taky podaří protlačit to potom sebou do letadla. Ty celníci asi museli bejt něco strašnýho, já naštěstí poletím z EU 
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Dokonce myslim, ze uz v USA napsali k mymu jmenu, ze vezu kytaru, protoze kdyz jsem se checkoval pri prestupu ve Frankfurtu pred vstupem do letadla, pribehla za mnou nejaka pracovnice Lufthansy (kdyz videla takovy velky prirucni zavazadlo), zkontrolovala jmeno na letence, rekla "OK" a pustila me normalne dal...
A jeste dodatecek ke clu, kdybyste si nahodou delali tu falesnou uctenku, tak vzdycky uvadejte nizsi cenu (nebo treba nejlip, ze je z bazaru), bije to pak min do oci. Ale oni na ty celnici nejsou tupci, kdyz otevrete case a je tam fungl nova kytara, poznaji to snadno a to se pak blbe vysvetluje... Taky nevim, od jaky ceny se uctuje clo, ale neco jsem slysel ze od 10000 Kc (u Eur nevim), ale bacha, plati to jako 10000Kc souctu vsech cen veskerych veci, ktery vezete!
Nic z toho co jsem napsal neni overeny, takhle to bylo se mnou, nezarucuju, ze neco nebude jinak! Jeste kdyz se predpisy na letistich a vsechny kontroly porad meni...
A jeste dodatecek ke clu, kdybyste si nahodou delali tu falesnou uctenku, tak vzdycky uvadejte nizsi cenu (nebo treba nejlip, ze je z bazaru), bije to pak min do oci. Ale oni na ty celnici nejsou tupci, kdyz otevrete case a je tam fungl nova kytara, poznaji to snadno a to se pak blbe vysvetluje... Taky nevim, od jaky ceny se uctuje clo, ale neco jsem slysel ze od 10000 Kc (u Eur nevim), ale bacha, plati to jako 10000Kc souctu vsech cen veskerych veci, ktery vezete!
Nic z toho co jsem napsal neni overeny, takhle to bylo se mnou, nezarucuju, ze neco nebude jinak! Jeste kdyz se predpisy na letistich a vsechny kontroly porad meni...
Kytary: Harley Benton (v tuningu = +SD SH-6), Cort EVL X4
Death4EVER!
Death4EVER!
Tak ja jsem si vezl ted nedavno fender strat clasic 60´ a bezproblemu jsem rozsroubocal krk od tela a narval do kufru,tohle bych doporucoval vsem,zadny starosti jestli mi to vezmou nebo ne.
Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)
- Trainman
- Kontaktovat uživatele:
Kytara a letadlo
Pak by byl trochu problém s průchozím krkem 
- ...EDGE...
Re: Kytara a letadlo
Před pár týdnama jsem byl v Egyptě a bral jsem si s sebou kytaru, Fendera v obyč měkkym pouzdře a nikde nebyl nejmenší problém. Ani struny jsem nemusel sundavat, kytara se nádherně vejde do prostoru nad sedadlama, je dokonce mnohem skladnější než nějáký batohy...
Poněvadž Eygpt je strašně byrokratická země, bál jsem se jen při cestě nazpět - kontrolujou dokonce i kufry rentgenem, ale bylo to snad ještě jednodušší, přímo do letadla nám nechali i všechno jídlo, pití a kamarádovi v kapse sirky - našel mu je, podíval se na ně a jen se zasmál a vrátil je.
Nevím, jak by to třeba hrotili v Americe, ale na našem letišti mají kontroly poměrně přísné a bylo to bez problému.
Poněvadž Eygpt je strašně byrokratická země, bál jsem se jen při cestě nazpět - kontrolujou dokonce i kufry rentgenem, ale bylo to snad ještě jednodušší, přímo do letadla nám nechali i všechno jídlo, pití a kamarádovi v kapse sirky - našel mu je, podíval se na ně a jen se zasmál a vrátil je.
Nevím, jak by to třeba hrotili v Americe, ale na našem letišti mají kontroly poměrně přísné a bylo to bez problému.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Podle mně největší problém by byl kdyby jsi ji přepravoval jako klasický kufr. Si představ že se ti někam ztratí a už ji nikdo nenajde. A navíc v nákladovém prostoru bývá ZIMA. S sebou si ji vzít můžeš.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jste měli asi sakra haluz na kontrolory.Jak jsem byl asi dva měsíce zpátky se školou v Egyptě a po neodolatelných nabídkách jsme si všichni vezli domů aspoň jednu vodnici....já 3Maples píše:Před pár týdnama jsem byl v Egyptě a bral jsem si s sebou kytaru, Fendera v obyč měkkym pouzdře a nikde nebyl nejmenší problém. Ani struny jsem nemusel sundavat, kytara se nádherně vejde do prostoru nad sedadlama, je dokonce mnohem skladnější než nějáký batohy...