to máš taky pravdu...jako druhou kytaru ji používá celkem dost kapel, to jo.Maples píše:jo je to pravda, ale nutno podotknout, že jsou skoro jediný, jinou slavnou kapelu založenou na takovejch kytarách neznám
FENDER - ´62 Jaguar- názor
Pravidla fóra
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
2 Maples a caroline22: no, pár kapel by se našlo - především různejch "indie" rokerů - Enon, Dinosaur JR, Valina, Sweep the Leg Johny...
btw: za měsíc jedu do Kanady a chtěl bych si koupit Fender Mustang - hrál jste na to někdo? hraju docela rychle dost do toho řežu...pro takový to tvrdší hraní je prej z fendrovskejch kytar Mustang nejvhodnější...a navíc je to krásná kytara
btw: za měsíc jedu do Kanady a chtěl bych si koupit Fender Mustang - hrál jste na to někdo? hraju docela rychle dost do toho řežu...pro takový to tvrdší hraní je prej z fendrovskejch kytar Mustang nejvhodnější...a navíc je to krásná kytara
Jak tak na ní koukám, tak se mi na první pohled nezdá moc na nářez, když vydím ty otočný kolečka přímo nad strunama v místě, kde trsátko u agresivního stylu dopadá na pickguard:-/
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jj, kouknu na to, vyzkouším a pokud to nebude k tomu, rozšířim svojí sbírku Sgček o tuhle krásku: http://www.musiciansfriend.com/product?sku=513827Xqwer píše:hra na tyhle kytary je hodebn o zvyku... kazdopande ja jsem na to hral jednou a od te doby mam tyhle nadherene kytary ulozene v mozku pod kolonkou "nehratelne"
proste me ty cudliky neuveritelne vadi
takze rozhodne vyzkouset
no ja myslel spis jaguar... ten ma spolu s jazzmasterem ty prepinace naprosto debilne...
na mustang jsme nehral, ale ty pripinace (nebo co to je) na mustangu jsou jen nad snimacema a to by tolik vadit nemuselo...
dalsi dost blbou veci u techto kytar je to, ze docela casto vyskakuji struny z kobyly - jsou jen na takove debilni sroubovici a na razantni hru to zrovna neni... ale myslim, ze zrovna mustang ma jako jediny tu kobylu v pohode - esli se nepletu teda
na mustang jsme nehral, ale ty pripinace (nebo co to je) na mustangu jsou jen nad snimacema a to by tolik vadit nemuselo...
dalsi dost blbou veci u techto kytar je to, ze docela casto vyskakuji struny z kobyly - jsou jen na takove debilni sroubovici a na razantni hru to zrovna neni... ale myslim, ze zrovna mustang ma jako jediny tu kobylu v pohode - esli se nepletu teda
- Regular John
Je pravda,ze zvuk jazzmastera je specificky a neni treba tak univerzalni jako treba strat.Kazdopadne mne fakt vyhovuje.Co se tyce prepinacu,tak s nima nemam jediny problem.Nejak mne neprekazi.Navic jsem zjistil kcemu jsou ty cerny prepinace.Jazzmaster ma totiz dva obvody a ty cerny prepinace vam ovladaji prave jeden z obvodu.Dost lidi me varovalo,na tu sroubovici po ktere preskakuji struny.Kdyz jsem ho kupoval tak jsem pocital s tim,ze si dokoupim kobylu s mustanga.Na jazzmastera jsem natahnul 12ky,triskam do toho celkem dost a nestalo se mne,ze by mne struna na tech kamenech ze sroubovice preskocila.Takze kobylu z mustanga kupovat nemusim.Ten kluk co mne to prodaval rikal,ze zalezi jaky ma clovek struny.Cim slabsi,tim vetsi pravdepodobnost,ze preskoci.
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
http://www.webrocker.de/jaguar/cms/2007 ... ve-jaguar/nazaret píše:čaute zajímalo by mě k čemu sou všechny ty přepínače na tý kytaře.??? Co to dělá za zvuky? Díki
pohraj si (sa) a zistis
The events and characters depicted in this message are fictitious. Any similarity to actual persons, living or dead, is purely coincidental.
Practice cures most tone issues - John Suhr
Practice cures most tone issues - John Suhr
chlapi co ste hráli na jaguara nebo na mustanga popište jak se hraje na takhle krátký menzuře?? Je to hodně o přeučení se ze 648mm na myslim, že 610mm nebo kolik mají ti Fendři nebo ten rozdíl je takřa neznatelný?
Guitar: Ibanez RG550 Made in Japan Limited Edition
Preamp: Mesa Boogie V-Twin
Amplifier: Peavey Valveking 112
Effects: Boss DS-1, Electro-Harmonix Small Clone
Picks: Dunlop
Cabels: Klotz, Proel
ahoj uvazoval jsem nad koupi jaguary-tu soucasnou japonskou produkci.Ackoli na muj styl hry by byl lepsi ten 2hb,ale je to mexiko a to se mi moc nelibi.Kdyz uz tak japonec,jinak to nema smysl..Slysel jsem,ze ty jaguarsky singly sou ostrejsi,nez treba na stratu.Chci to na Nirvanu,ale Kurt mel 2hb jaguar,tak nevim jestli by to Jaguar SS utahl
- caroline22
- Kontaktovat uživatele:
rozdíl je jenom ve tvaru, straight waist je strat, tele a tak, offset vTobiwan píše:jenom by mě zajímalo co znamená off set kytarato jakože je z kytarovýho setu
![]()
waist jazzmaster, jaguar, mustang, etc etc. I když strat je taky krapet offset, ale oficiálně tam nepatří.
snad je to jasný:

prostě že sou posunuté výkroje v nějakém úhlu, pro lepší držení a tak...sakra dneska mám ale problém s vyjadřováním
kdo by o tom chtěl vědět víc: http://www.offsetguitars.com/forums/ind ... #msg230176 . Doporučuju celé tohle forum
Naposledy upravil(a) caroline22 dne 29.03.2009 15:56, celkem upraveno 1 x.
every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
- Regular John
ten černý s dvěma humbuckerama je Japonec... Pokud chceš nirvanu, tak singly ne-enazaret píše:ahoj uvazoval jsem nad koupi jaguary-tu soucasnou japonskou produkci.Ackoli na muj styl hry by byl lepsi ten 2hb,ale je to mexiko a to se mi moc nelibi.Kdyz uz tak japonec,jinak to nema smysl..Slysel jsem,ze ty jaguarsky singly sou ostrejsi,nez treba na stratu.Chci to na Nirvanu,ale Kurt mel 2hb jaguar,tak nevim jestli by to Jaguar SS utahl
no to sice je japonec,ale ta kytara se mi naprosto nelibi..v tom je ten problem..Jinak jak objasnite to,ze ta rada classic player myslim ten sunburstovej s 2HB sry,ze neni odkaz pisu z mobilu je skoro stejne tak drahej jako ten japonec?To je kvalita mexika "rovna" ty japonsky bo co?Nebo je to jen tema hambacema?Co myslite ten classic player sunburst s 2HB stoji to za koupi?Kvalita atd?
- Regular John
No tak někdo tu psal, že ty Mexika nejou tak dobré, jako Japonci, ale já osobně ti to potvrdit nemohu, protože jsem nehrál ani na jednoho... Můžeš si třeba koupit japonského sunbursta a fláknout do toho humbucekry, ale tím tu kytaru dost znehodnotíš a pak ji možná už neprodáš...
Pokud ti jde jen o zvuk Nirvany, tak ten je jen v humbuckerech a krabičkách, Jaguára už k tomu nepotřebuješ, Kurt hrál i na Stratocastry a Mustangy...
No a pokud chceš za každou cenu Jaguára, tak bych se toho mexického s humbuckerama nebál... Vyzkoušej a uvidíš
Pokud ti jde jen o zvuk Nirvany, tak ten je jen v humbuckerech a krabičkách, Jaguára už k tomu nepotřebuješ, Kurt hrál i na Stratocastry a Mustangy...
No a pokud chceš za každou cenu Jaguára, tak bych se toho mexického s humbuckerama nebál... Vyzkoušej a uvidíš