Kaskáda tří drajvů

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Moleek

Kaskáda tří drajvů

Příspěvek od Moleek »

Přicházejí prázdniny a s nima brigáda, takže si chci koupit nějaký efektíky. Chtěl bych si nejdříve vybudovat pořádnou základnu over-drivů. Napadlo mě počídit si jeden slabší ("OD") a jeden silnější ("hi-gain"), na kombu ("kombo") bych měl gain na málo a pak bych měl dost možností nastavení:

1., 2., 3. : Jednotlivé 3 zvuky (2 slabý a jeden silný)
4. : Kombinace OD a komba
5.,6. : kombinace hi-gainu s kombem nebo OD ... to už by bylo asi jen na pískání
7. : kombinace všech tří možností ... z toho bych se posral i já sám

spíš bych používal kombinace 1-4. Asi je to celkově dost dementní teorie, ale možná by se v ní něco najít dalo ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ma to jeden zasadni problem: je to dobry tak na hrani doma. Jakmile budes muset pri hrani s kapelou vypnout vsechny tri efekty naraz, abys mel treba cistej zvuk, tak ses nahranej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

jo, to mě taky štve, nědy hraju přes efektovou smyčku z komba, a někdy z bossa, a semtam na nějake pruraznější solo potřebuju zapnout oboje abych to nakopl ale pak se vracim do cleanu a nevim jak vypnout obě najednou :-(
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Demilich

Příspěvek od Demilich »

vytočíš nohu a dáš to ne?? KDyžtak trochu improvizace!! Dáš na nohu sněžnici nebo si prostě přilepíš k noze desky kus :P :P Nemluvě o tom, že máš efekty u sebe a nohy DVĚ :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Nebo to můžeš vypnout postupně ne? :roll: :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

Caggan píše:ale pak se vracim do cleanu a nevim jak vypnout obě najednou :-(
vypni pojistky :D , v tomhle ti bohužel můžu poradit jen kup si rackový multiefekt + midi pedál a už nikdy nebudeš muset řešit jak co udělat, dá se na tom navolit cokoliv, jedním sešlápnutim přepneš kanál na zesilovači+preset na efektu+např.ohřívání párků(pouze pokud má tvá mikrovlnka midi ovládání)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Já to mám třeba takhle: zkreslení jenom na kombu (Crunch a Lead) a k tom mám MXR Micro Amp. Takže pak mám vlastně Clean, Clean + MXR, Crunch, Crunch + MXR, Lead, Lead + MXR. Používám ho jak na zvýraznění sól, tak třeba na zhutnění zvuku to tvrdších věcí.

A s tím přepínáním; např. delay mám hned vedle footswitche od komba, často přepínám třeba z Crunch na Lead+delay jedním sešlápnutím.
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Vůbec v tom nevidím problém. Když potřebuju zapnout/vypnout dvě krabky současně, tak si je dám k sobě a vypnu je po jedné. :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Trpaslík

Příspěvek od Trpaslík »

LAMA píše:Vůbec v tom nevidím problém. Když potřebuju zapnout/vypnout dvě krabky současně, tak si je dám k sobě a vypnu je po jedné. :wink:
To moc nejde, když chceš, aby jeden tón zněl zkresleně a hned další čistě nebo naopak. Radil bych, aby si zakladatel topicu koupil nějakej přepínač, kterej mu udělá smyčku, kterou bude moc vypnout i zapnout najednou. Myslím, že třeba pan Smrčka je dělá celem kvalitně.

Jinak, já sice nemám dva overdrivy, ale máme v našich písničkách párkrát místo, kde hraju s wahem a pak ho musím bez přestávky vypnout a zapnout zkreslenej kanál na na kombu - to všechno, zatímco tam mlátíš složitej rytmus do rychle se měnících akordů. Je to EXTRA OPRUZ, vyřešil jsem to tak, že jsem do přepínače wahu dal další drát, kterej ovládá kombo, jinak to prostě nebylo fyzicky možný umačkat.
Swamp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Swamp »

Tak nejlepší by bylo použít k tomu nějakou lištu, která by to všechno ovládala přes logiku.

Ale jak řiká jeden kamarád, kytara má v sobě footswitch na milion kanálů, je to Volume, když se s nim naučíšpracovat, tak z toho dostanešpři správnejch korekcích téměř každej normální zvuk pouhym volume....
Obrázek
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak použijte na tohle mnohonásobný krabičkování Rocktron Patchmate....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jens Ludwig píše:tak použijte na tohle mnohonásobný krabičkování Rocktron Patchmate....
ten je ale komplet midi, ne?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

nektery aparaty maji spinani fx loop na footswitch ... dupnes a mas clean
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Dark Axel píše:
Jens Ludwig píše:tak použijte na tohle mnohonásobný krabičkování Rocktron Patchmate....
Je to myslím switcher/router, ne? Krabičky jsou schovaný na něj napojený a schovaný ve skříni a ovládáš je přes MIDI pedál.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rotten77 píše:
Dark Axel píše:
Je to myslím switcher/router, ne? Krabičky jsou schovaný na něj napojený a schovaný ve skříni a ovládáš je přes MIDI pedál.
Takhle jsem to taky pochopil, ale nemam zkusenosti. Problem bych videl v tom, ze se to uz asi bude blbe shanet :(
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

rotten77 píše:
Dark Axel píše:
neco na styl jako ma Jim? http://www.youtube.com/watch?v=T6zMmARor6w
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Disasterpiece píše: neco na styl jako ma Jim? http://www.youtube.com/watch?v=T6zMmARor6w
Jo, to je ono
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

se zeptam tu videl jsem u nich nakou vec a tam bylo napsany Gain reduction tak se chci zeptat k cemu to je dobry?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Disasterpiece píše:se zeptam tu videl jsem u nich nakou vec a tam bylo napsany Gain reduction tak se chci zeptat k cemu to je dobry?
Gain reduction je v komrpesoru, ne? Podle mě to slouží k tomu, aby neměl břebuzenej signál, asi...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

tady je to videt par x http://www.youtube.com/watch?v=KOQQvznAIPY
aha a ja myslel ze to je k vytvoreni takovyho jejich tvrdyho zvuku a pritom ten zvuk neni pregainovanej.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“