Kytara vs. vlhkost

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
afektband

Příspěvek od afektband »

Tak jenom tim že sundáš omítku si vůbec nepomůžeš, musel bys komplet odizolovat stěny (zvenku samozřejmě), takže kopat, stavět atd atd. je to dost nákladná záležitost, se ti spíš vyplatí si pronajmout nějakou garáž.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

afektband: Jestli sem to dobře pochopil, tak chce poradit jak s plísní bojovat. Cituji:" chci aby mi někdo řekl jak se s tím mám porvat, na jiným místě prostě zkušebna být nemůže." :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
afektband

Příspěvek od afektband »

LAMA píše:afektband: Jestli sem to dobře pochopil, tak chce poradit jak s plísní bojovat. Cituji:" chci aby mi někdo řekl jak se s tím mám porvat, na jiným místě prostě zkušebna být nemůže." :wink:
Tak plíseň tam bude, dokud tam bude vlhko. Takže bude muset ten sklep odizolovat, to nejde jinak, než obkopat barák, dát tam izolační fólii (taková černá se špuntama) drenážní trubku a navést štěrk...tím už se nebude dostávat vlkost do zdi, takže se může vysušit, seškrábat a znova omítnout. A když bude suchá, tak se tam už nebudou dělat plísně.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

hele, a stoji vam to za to tahat to vsechno tam a zpatky??
no nevim nevim. dost pakarna

Fajn, chces s tim bojovat? reknu ti co musis udelat:
jak jsi rikal, oklepat az na cihlu. pak tam hodit asi neco aby tam nebyly jen cihly, mozna nejakou maltu nebo tak, a pres ni vapno(vapeej nater), aby to neplesnivelo moc casto. nejlip i na podlahu. Pak musis skocit do Obi nebo podobny blbosti a koupit odhlucnovaci desky, protoze jinak prides o usi a mozna i o hlavu jak to bude vsechno rezonovat a nekdo na tebe vlitne. ty pribijes vsude krome podlahy. mohl bys to resit obalama od vajicek, ale to se moc nevyplati. jo, jeste pred tim, nezzacnes obkladat si musis koupit nejakej odvlhcovac a ten tam mit non stop(takze elektrickej, kterej stoji 16000 a pak 5000 kazdej mesic za elektriku bych nedoporucoval). pak tam das vlhkomer a teplomer, a budes chodit pravidelne tak 14 dni kontrolovat nebo zapisovat(idealne i v noci). kdyz bude teplota a vlhkost konstantni a v inteligentni mire, muzes nastehovat nastroje. a budem doufat, ze jsi nebyl blbej a na zacatku sis zkontroloval, ze tam mas svetlo a elektriku(vic nez jednu zasuvku, jinak to odpalis, takze pokud jste zpev kejtra kejtra basa klavesy tak aspon tri)

vyhody tohoto genialniho planu:
1. mas zkusebnu
2. mas vlastni zkusebnu
3. mas vlastni zkusebnu, ve ktery se ti bude fakt dobre zkouset, protoze jsi ji udelal sam a mas k n osobni citovy vztah
nekomu by se mohlo zdat, ze je to jenom jeden duvod, ale proc se na to nekoukat optimisticky? ;)

nevyhody tohoto jinak genialniho planu:
1. Das do toho tolik penez, ze bysza to v nejaky lehce drahy zkusebne zkousel treba 2 roky(mozna trochu prehanim, ale dost dlouho)
2. kdybys ten cas, kterej investujes do predelavani sklepa investoval do shaneni zkusebny, neco 100% najdes.
3. zkazis jednu vec a muzes zacit od znova
4. mozna tam nemas elektriku ;)
5. budes jak prase od vapna
6. pride ti to hrozne prace, takze si to nejak chytre zjednodusis a bud si oddelas usi nebo budes mit plisen na nohou :)

tak asi tak nejak :)

edit: jo, jeste ta izolacni folie co psal Afekt ;) na to jsem zapomnel :)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Myslím že po tom co tady napsal Asanoth už není o čem diskutovat :lol:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
afektband

Příspěvek od afektband »

Pro Asanoth: ty ale řešíš odizolování vnitřku. Je potřeba to odizolovat zvenku. Jedině, že by je teda vytápěli zezhora. Vlkost do zdí jde ze země, takže jak jsem psal obkopat barák, což není p***l, dostat se 2,5m (někdy i víc) do země na úroveň základů. Dáta tam tu folii, štěrk, drenážní trubky...kdyby šla vlhkost podlahou, tak tu taky odizolovat (folie a beton).

Tohle se v žádným případě nevyplatí. Sežeň jinou zkušebnu. Nějaký odvlhčovače jsou uplně zbytečný.

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

zajímevé rady... co takto praxe?
Obrázek
Obrázek
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

Zdá se mi to, nebo na tý druhý fotce, už jsou ty zdi zase mokrý?

LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

turbo_MaCk: I ty šikulo jeden. Jak dlouho si to dělal a kolik tě to stálo? Tyto se informace určitě ME2D budou hodit :wink:
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

afektband píše:Zdá se mi to, nebo na tý druhý fotce, už jsou ty zdi zase mokrý?
řekl bych, že ještě není zaschlá výmalba :wink:
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

afekt: to jo, ale nemuze to mit idealni, tak to aspon odizoluje zevnitr a da tam odvlhovac :) proc to resime, stejne to nikdy nikdo nebude takhle delat :D jo, a treba se to vyplati, prece ta hodnota osobniho citoveho vztahu je k nezaplaceni :D
Homerda

Příspěvek od Homerda »

Kdyz ji milujes neni co resit 8)
Stop dreaming, start playing!
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

není zaschlá malba... a já jsem se zase tolik nepodílel... je to u našeho bubebíka - zkušebna.... jinak sme to nijak extra nehrotili - elektrika, omítnout, podlaha...... prostě klasika. stačí, aby se tam pak topilo a už tam vlhko není. je to vpodstatě jako normální pokoj.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“