Souboj Vecek: Jackson RR3 vs. Cort VX4V

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

zajímalo by mě proč má cort i kytaru za 35 000 když je jejich zásada "napřed kvalita,potom cena"...Jak potom může stát Cort s podobným osazením cca 13 000?

http://www.musiccenter.cz/Cort-MMP-3-TC ... erie:28321
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Saul píše:zajímalo by mě proč má cort i kytaru za 35 000 když je jejich zásada "napřed kvalita,potom cena"...Jak potom může stát Cort s podobným osazením cca 13 000?

Ale ale, nebuď proti tomu Cortu tak zaujatej... :wink:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

počkej počkej.....to je jediný co mi k tomu řekneš? To by mě zajímalo jak mi to někdo zdůvodní.....tak se pochlapte páni a dámové...
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Co když je to právě pro takové lidi, co se ptaj proč a hledají v tom mouchy a myslí, že kytara tolik stát MUSÍ a proto si kytaru podle té ceny koupí? :P
sorry musel jsem.
Jinak mě to taky zajímá, ale když to nebudu vědět, nijak mě neubyde hahahhhh. Ceny kytar jsou totiž mnohdy nevysvětlitelné :) :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Tak asi chtějí, aby od nich lidi kupovali kytary i v těch vyšších cenovejch kategoriích, sorry, ale nevidím na tý kejtře cos poslal odkaz nic podrazáckýho nebo jak to říct, prostě chtěji konkurovat i dražším značkám (P.R.S., Gibson, Fender,,,). Může to bejt mnohem líp zpracovaný, co já vím, možná to vyrábějí růčo, možná to ani nedělaj šikmooký, nevím, každopádně jsem na to nehrál a tak nemůžu sloužit. Jenom chci říct, že Cort není špatnej jenom proto, že to má teďko každej druhej. Líbí se mi jejich kytary, sám mám od nich elektroakustiku, na pár dalších i elektrickejch jsem hrál a nevidim na nich nic špatného. Ale samozřejmě netvrdil jsem a ani netvrdim, že je to nej a jediná značka na světě. Leckterá, i levnější kytara jim klidně může nakopat p***l, ale stejně tak může Cort natrhnout ve svý cenový kategorii p***l leckterejm jinejm, možná i dražším kytarám. Howghno :lol:
A jinak Saule asi toho necháme, ať neni OT :wink: :D
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Saul píše:zajímalo by mě proč má cort i kytaru za 35 000 když je jejich zásada "napřed kvalita,potom cena"...Jak potom může stát Cort s podobným osazením cca 13 000?

Tak ty kytary sou ručně vyráběné, žádná strojová výroba ...
To přidá hned na ceně ...
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

2 veci Jackson tradicni znacka co pouziva olsi proto ma takovy osobity zvuk
Cort univerzalni kytara z mahagonu a EMG

tak ze kdyz clovek uvidi
ze tam je mahagon a EMG tak hned sahne po cortu pac o tehle dvou veci neco slysel a vi ze je to dobry a navic je tam imba kufr coz u jacksonu se musi kupovat a jak tady lidi rikaji tak kufr stoji nejmin 4tisice hh :D

Jackson>Olse WTF? :D:D
Seymor Designed to musi bejt urcite kraaaaam nejvetsi.

jsem pro jacksona jejich zvuk je nenapodobitelny.

a btw mahagon nemusi bejt vzdy ta nejlepsi volba ;)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Už to konečně přestaň rozpatlávat kolem a kolem dokola, kolikrát si tuhle informaci už proboha napsal v jiných slovech??!!!!!!! :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Disasterpiece píše:2 veci Jackson tradicni znacka co pouziva olsi proto ma takovy osobity zvuk

tak ze kdyz clovek uvidi
ze tam je mahagon a EMG tak hned sahne po cortu pac o tehle dvou veci neco slysel a vi ze je to dobry a navic je tam imba kufr coz u jacksonu se musi kupovat a jak tady lidi rikaji tak kufr stoji nejmin 4tisice hh :D

JJ, já neřek, že mahagon je lepší než olše, jenom říkám, že olši mám spíš spjatou s cinkavym zvukem Fenderu a nemám k ní žádnej vztah z pohledu nějakých "tvrdších" kytar. Ale pokud bych kupoval třeba Strata, tak jedině z olše :wink:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Olše je good i na metal! právě k véčku mi sedí víc jak k mahagonu,ale neni to jen o dřevu,ale taky o aparátu a snímačích,vejšky i středy se daj nastavit na kombu a když člověk hraje přes digitech deathmetal nebo jackhammera tak se každý dřevo ztratí... :wink:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Demilich píše:Už to konečně přestaň rozpatlávat kolem a kolem dokola, kolikrát si tuhle informaci už proboha napsal v jiných slovech??!!!!!!! :lol:
nvm nepocitam to asi hodne krat :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Drobák píše:Olše je good i na metal! právě k véčku mi sedí víc jak k mahagonu,ale neni to jen o dřevu,ale taky o aparátu a snímačích,vejšky i středy se daj nastavit na kombu a když člověk hraje přes digitech deathmetal nebo jackhammera tak se každý dřevo ztratí... :wink:
Kecy vklecY 8)
Assassyn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Assassyn »

Taky se rozhoduju mezi těmadle dvouma :) Zase kdyz si koupim cortku tak budu mit vic money a budu moct jet na brutal )) ale ta jacksonka je clasika :) Sem se bavil s kytaristou od Locomotive a ten ma original jackson a fakt peknej kousek :) Nu ale uvidim na co se mi bude hrat lip az to zkusim :)
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

tady je mala recenzicka na ty RR3 http://www.youtube.com/watch?v=EtoOsT6E1xA. alem uzete mi rcit nekdo proc sakra nedelaj 24 prazcovy kejtry. jak si to potom clovek zahraje ty 2 prazce co tam chybej. to mi proste nejde do hlavy.kdyby mi to nekdo nejak pekne vysvetlil jsme mu vdecny
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
AlienW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlienW »

Disasterpiece píše:2 veci Jackson tradicni znacka co pouziva olsi proto ma takovy osobity zvuk

tak ze kdyz clovek uvidi

ty jsi velky bojovnik za Jacksonky a proti cortum ze :D
kytara : Jackson RR3 (10 let stará Japonka) - Seymour Duncan Blackouts
aparát : Peavey 6505 +
reprobox : Peavey XXL 412E
efekty : Boss FV - 500H, G-Major
cestovní aparát : Orange Micro Crush (3W)
trsátka : Dunlop Jazz III
kabel : Planet Waves, Adam Hall - Neutrik
tominko.1980

Re: Souboj Vecek: Jackson RR3 vs. Cort VX4V

Příspěvek od tominko.1980 »

čau,
zajímavé téma, nicméně nevíte, jak je cort vx4v vyvážený? možná, že po výměně snímačů např. za seymour duncan by mohla hrát v podobné kvalitě jako Jackson RR3...samozřejmě, že barva zvuku bude odlišná. co vy nato?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejen snímače dělají zvuk... Věř tomu.

Teda - jsou nástroje, kde zvuk dělají hlavně snímače, ale to nejsou zrovna nástroje, po kterých bych koukal.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tominko.1980

Příspěvek od tominko.1980 »

for Nero: rozumím ti a souhlasím, ale příjde mi, že RR3 je oproti Cortu přeci jen pojem a tím pádem se něco navíc platí za značku. to by mi nevadilo, ale když si to spočítám kolem a kolem. kdyby měl ten cort stejné osazení jako RR3 nebo dinky dostaneme se na cenu cca 15 000,-. zbytek je u jacksonu zřejmě pro značku. závěr je podle mě takový, že je opravdu nutné vybírat - i mezi cortem i mezi Jacksonem. myslím, že dobrý kousek od cortu se může vyrovnat těm lepším verzím dinky a RR3. každopádně jsem jich neměl v ruce tolik, abych se za to postavil. hold Jackson je legenda, která byla symbolem dokonalosti. dnes už o tom ale takto nepřemýšlím
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“