Trenink

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Branzik
Kontaktovat uživatele:

Trenink

Příspěvek od Branzik »

Zdravím
Chtěl bych se vás zeptat, co by jste mi doporučili za trenink.. potřeboval bych zrychli prechody z jednotlivých akordu.A taky dostat rytmizaci do pravacky.Jak dlouho by jste mi doporucili cvicit.. a tak.Zacinam znam park akordu.. A vybrnkam par Inter u nekterych pisnicek..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

poradím:

ohledně přehmaávání akordů - já to -když jsem začínal - řešil tak, že jsem si sedl a prostě jsem střídal akordy. naprosto chaoticky, která kombinace mě právě napadla, tak jsem hrál... a jel jsem furt... A->D->G->F->C->G->E->A atd... možná to někomu moc nepomůže, ale mi to pomohlo hodně :-)

k rytmizaci pravačky - přenášej si na kytaru rytmy, které tě napadnou v hlavě. Zatlum struny levou rukou a val do zatlumených strun ty rytmy, mohlo by ti to pomoct :-) popřípadě si zkoušej takhle rytmizovat přímo do nějaké písničky
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Re: Trenink

Příspěvek od LAMA »

Branzik píše:Zdravím
Chtěl bych se vás zeptat, co by jste mi doporučili za trenink.. potřeboval bych zrychli prechody z jednotlivých akordu.A taky dostat rytmizaci do pravacky.Jak dlouho by jste mi doporucili cvicit.. a tak.Zacinam znam park akordu.. A vybrnkam par Inter u nekterych pisnicek..
Hrát , hrát a zase hrát jinak to nepude :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
loos

Příspěvek od loos »

souhlas s Dark Axelem...ale pozor ať ty a akordy ze začátku nestřídáš moc rychle a neflákej je...ať hezky zněj čistě a dlouho když je to potřeba!!! 8)
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

jestli muzu doporucit tak na zacatek jedine Good Charlotte... ja je moc v oblibe nemam ale prave diky nim umim nejak doprovazet, zkus vod nich Motivation Proclamation
"You feel alright then you hear a music ring"
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

loos píše:souhlas s Dark Axelem...ale pozor ať ty a akordy ze začátku nestřídáš moc rychle a neflákej je...ať hezky zněj čistě a dlouho když je to potřeba!!! 8)
jo, to je vlastně účel - naučit se je řpehazovat aby zněly čistě ale zároveň abys měl tu správnou rychlost :D

takže určitě začínej s pomalejším tempem
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

To mi pripomina, zkus metronom a postupne zrychluj :wink:
http://bandzone.cz/flamingwheel
Squier by Fender Bullet Strat
Kustom Tube 12A, Danelectro HoneyTone
Marris J220-MC
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Vem metronom, a ber každej klik za 1/4 notu. Myslím, že kolem 80BPM by na začátek bylo to nejpomalejší (ale dej si to podle sebe, nevím, jak rychle to už zvládáš) a hraj prostě kila - akord nech vždy znít 4 doby a na novej takt přehod. Přehazuj takhle všechny akordy co znáš, je jedno, jak disharmonicky to bude znít, prostě je střídej.

Až to budeš zvládat, přidávej tempo. Ale pomalu, vždy hraj lehce, čistě, snaž se bez chyb. Žádný křečovitý přehazování...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

souhlasim s axelem a pridavam svou oblibenou radu:
hraj neustale uvolnene :) a to sam nejspis nezvladnes, takze si najdi nekoho kdo to umi at ti rekne co a jak(popr. zjisti, ze jsi to zvladl)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Trenink

Příspěvek od pupack »

Branzik píše:Zdravím

ahoj ja se s tim taky trapil - me osobne nejvic pomohlo hrat s mp3. hrat s original skladbou. hral sem jednu pisnicku treba mesic, dva.. proste dokud tam ten rytmus neprisel tak jak to tam je :) preju hodne stesti.

p.s. k akordum - hraj ty ktery ti nejdou tak dobre a ty stridej. chce to jen 2 veci: cas a trpelivost
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

No přihodím ještě radu, pokud máš akustiku zkoušej ze začátku hrát na akustiku, je to sice makačka víc než na el. ale vyplatí se to....potom přejdeš na elektriku a hraješ úúúplně lehce...jako by ty struny byli provázky (pokud to jsou osmičky, tak to jsou provázky :lol: :lol: )
Final Frontier
Honza_american

rytmus

Příspěvek od Honza_american »

ahoj, nechtěl jsem zakládat nové téma - a rytmu se můj dotaz týká také

jsem na začátku, znám nějaké akordy, a jediný rytmus který mám je ze songu "wish you were here - pink floyd" (vysoká laťka na začátek, že, ale ten rytmus znám proto, že mi to někdo řekl, ja si ho zapamatoval - a ted je to jasná zpráva)

když bych ale chtěl přejít na jakoukoliv jinou písničku, jsem ztracen, nedokážu vyčíst jakej rytmus mám pravačkou hrát, tak se chci zeptat, zda je to někde v akordech/tabech nějak poznamenáno, a nebo zda je jen a jen na mě jak to budu hrát, jak to kde odposlouchám, odkoukám apod.

díky kluci
S pozdravem

Honza_american 8)
choselop

Příspěvek od choselop »

Jaguar master: souhlas 8) vrátil jsem se shodou okolností k akustice, a to přímo ke klasické španělce, ne, že bych na ni někdy hrál věci pro ni určené;... a je to tak, trochu na ni teď hraju a elektrika je pak v rukách jak párátko 8)

Honza_american: Zkus rytmus z I.M. z jakéhokoliv songu, kde zní jejich pověstný rytmus koně (tu--du-du,tu--du-du ...). Mají pomalejší i rychlejší... Ten rytmus rozhýbe pravačku fakt důkladně. Jo a když nevíš, co pravačkou hrát, tak zkus youtube a tabs, něco, co tě navede určitě najdeš. :wink:

Branzik: Jj, jak říká Dark Axel, krkolomné přehody akordů opakovat pořád dokola a zrychlí se to. Př. F(barré)-D-A-E, H(barré)-F-A-C-G apod. nebo nějaký jazzový standart ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: rytmus

Příspěvek od Nero »

Honza_american píše:ahoj, nechtěl jsem zakládat nové téma - a rytmu se můj dotaz týká také

jsem na začátku, znám nějaké akordy, a jediný rytmus který mám je ze songu "wish you were here - pink floyd" (vysoká laťka na začátek, že, ale ten rytmus znám proto, že mi to někdo řekl, ja si ho zapamatoval - a ted je to jasná zpráva)

když bych ale chtěl přejít na jakoukoliv jinou písničku, jsem ztracen, nedokážu vyčíst jakej rytmus mám pravačkou hrát, tak se chci zeptat, zda je to někde v akordech/tabech nějak poznamenáno, a nebo zda je jen a jen na mě jak to budu hrát, jak to kde odposlouchám, odkoukám apod.

díky kluci
S pozdravem

Honza_american 8)
Bohužel, nic takovéhleho (většinou) nenajdeš (no, píše se to snad jen v Já, písnička :wink: ) Chce to prostě poslouchat, snažit se chytit rytmus a pak ho přehrát, ono se moc jinak radit nedá...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rasomaso

Re: rytmus

Příspěvek od rasomaso »

Honza_american píše:ahoj, nechtěl jsem zakládat nové téma - a rytmu se můj dotaz týká také

díky kluci
S pozdravem

Honza_american 8)
Zkus to hrát společně s bicíma. Myslim tim jako kdyby sis převed bicí do dvou základních zvuků (tzn třeba jeden takt jako TU TU C TU :lol: no TU je buben a C je činel chápeš ne? :lol: ) no a pak prostě hrej třeba buben jako úhoz dolů a činel jako úhoz nahoru. S touhle metodou nepotřebuješ žádný taby ani ukázky, a lze aplikovat na většinu songů. Pokud ten song má moc složitý bicí, zkus si je nějak zjednodušit (vypustit některý beaty, třeba si to zpomal přesně o polovinu aby ti to vycházelo pokud to jde... atd). Snad sem ti pomoh. :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“