Trenink
Pravidla fóra
Trenink
Zdravím
Chtěl bych se vás zeptat, co by jste mi doporučili za trenink.. potřeboval bych zrychli prechody z jednotlivých akordu.A taky dostat rytmizaci do pravacky.Jak dlouho by jste mi doporucili cvicit.. a tak.Zacinam znam park akordu.. A vybrnkam par Inter u nekterych pisnicek..
Chtěl bych se vás zeptat, co by jste mi doporučili za trenink.. potřeboval bych zrychli prechody z jednotlivých akordu.A taky dostat rytmizaci do pravacky.Jak dlouho by jste mi doporucili cvicit.. a tak.Zacinam znam park akordu.. A vybrnkam par Inter u nekterych pisnicek..
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
poradím:
ohledně přehmaávání akordů - já to -když jsem začínal - řešil tak, že jsem si sedl a prostě jsem střídal akordy. naprosto chaoticky, která kombinace mě právě napadla, tak jsem hrál... a jel jsem furt... A->D->G->F->C->G->E->A atd... možná to někomu moc nepomůže, ale mi to pomohlo hodně
k rytmizaci pravačky - přenášej si na kytaru rytmy, které tě napadnou v hlavě. Zatlum struny levou rukou a val do zatlumených strun ty rytmy, mohlo by ti to pomoct
popřípadě si zkoušej takhle rytmizovat přímo do nějaké písničky
ohledně přehmaávání akordů - já to -když jsem začínal - řešil tak, že jsem si sedl a prostě jsem střídal akordy. naprosto chaoticky, která kombinace mě právě napadla, tak jsem hrál... a jel jsem furt... A->D->G->F->C->G->E->A atd... možná to někomu moc nepomůže, ale mi to pomohlo hodně
k rytmizaci pravačky - přenášej si na kytaru rytmy, které tě napadnou v hlavě. Zatlum struny levou rukou a val do zatlumených strun ty rytmy, mohlo by ti to pomoct
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Re: Trenink
Hrát , hrát a zase hrát jinak to nepudeBranzik píše:Zdravím
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
- TakJakyhoMeZnas
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
jo, to je vlastně účel - naučit se je řpehazovat aby zněly čistě ale zároveň abys měl tu správnou rychlostloos píše:souhlas s Dark Axelem...ale pozor ať ty a akordy ze začátku nestřídáš moc rychle a neflákej je...ať hezky zněj čistě a dlouho když je to potřeba!!!
takže určitě začínej s pomalejším tempem
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
To mi pripomina, zkus metronom a postupne zrychluj 
http://bandzone.cz/flamingwheel
Squier by Fender Bullet Strat
Kustom Tube 12A, Danelectro HoneyTone
Marris J220-MC
Squier by Fender Bullet Strat
Kustom Tube 12A, Danelectro HoneyTone
Marris J220-MC
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vem metronom, a ber každej klik za 1/4 notu. Myslím, že kolem 80BPM by na začátek bylo to nejpomalejší (ale dej si to podle sebe, nevím, jak rychle to už zvládáš) a hraj prostě kila - akord nech vždy znít 4 doby a na novej takt přehod. Přehazuj takhle všechny akordy co znáš, je jedno, jak disharmonicky to bude znít, prostě je střídej.
Až to budeš zvládat, přidávej tempo. Ale pomalu, vždy hraj lehce, čistě, snaž se bez chyb. Žádný křečovitý přehazování...
Až to budeš zvládat, přidávej tempo. Ale pomalu, vždy hraj lehce, čistě, snaž se bez chyb. Žádný křečovitý přehazování...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trenink
Branzik píše:Zdravím
ahoj ja se s tim taky trapil - me osobne nejvic pomohlo hrat s mp3. hrat s original skladbou. hral sem jednu pisnicku treba mesic, dva.. proste dokud tam ten rytmus neprisel tak jak to tam je
p.s. k akordum - hraj ty ktery ti nejdou tak dobre a ty stridej. chce to jen 2 veci: cas a trpelivost
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Jaguar master
- Kontaktovat uživatele:
-
Honza_american
rytmus
ahoj, nechtěl jsem zakládat nové téma - a rytmu se můj dotaz týká také
jsem na začátku, znám nějaké akordy, a jediný rytmus který mám je ze songu "wish you were here - pink floyd" (vysoká laťka na začátek, že, ale ten rytmus znám proto, že mi to někdo řekl, ja si ho zapamatoval - a ted je to jasná zpráva)
když bych ale chtěl přejít na jakoukoliv jinou písničku, jsem ztracen, nedokážu vyčíst jakej rytmus mám pravačkou hrát, tak se chci zeptat, zda je to někde v akordech/tabech nějak poznamenáno, a nebo zda je jen a jen na mě jak to budu hrát, jak to kde odposlouchám, odkoukám apod.
díky kluci
S pozdravem
Honza_american
jsem na začátku, znám nějaké akordy, a jediný rytmus který mám je ze songu "wish you were here - pink floyd" (vysoká laťka na začátek, že, ale ten rytmus znám proto, že mi to někdo řekl, ja si ho zapamatoval - a ted je to jasná zpráva)
když bych ale chtěl přejít na jakoukoliv jinou písničku, jsem ztracen, nedokážu vyčíst jakej rytmus mám pravačkou hrát, tak se chci zeptat, zda je to někde v akordech/tabech nějak poznamenáno, a nebo zda je jen a jen na mě jak to budu hrát, jak to kde odposlouchám, odkoukám apod.
díky kluci
S pozdravem
Honza_american
Jaguar master: souhlas
vrátil jsem se shodou okolností k akustice, a to přímo ke klasické španělce, ne, že bych na ni někdy hrál věci pro ni určené;... a je to tak, trochu na ni teď hraju a elektrika je pak v rukách jak párátko
Honza_american: Zkus rytmus z I.M. z jakéhokoliv songu, kde zní jejich pověstný rytmus koně (tu--du-du,tu--du-du ...). Mají pomalejší i rychlejší... Ten rytmus rozhýbe pravačku fakt důkladně. Jo a když nevíš, co pravačkou hrát, tak zkus youtube a tabs, něco, co tě navede určitě najdeš.
Branzik: Jj, jak říká Dark Axel, krkolomné přehody akordů opakovat pořád dokola a zrychlí se to. Př. F(barré)-D-A-E, H(barré)-F-A-C-G apod. nebo nějaký jazzový standart ...
Honza_american: Zkus rytmus z I.M. z jakéhokoliv songu, kde zní jejich pověstný rytmus koně (tu--du-du,tu--du-du ...). Mají pomalejší i rychlejší... Ten rytmus rozhýbe pravačku fakt důkladně. Jo a když nevíš, co pravačkou hrát, tak zkus youtube a tabs, něco, co tě navede určitě najdeš.
Branzik: Jj, jak říká Dark Axel, krkolomné přehody akordů opakovat pořád dokola a zrychlí se to. Př. F(barré)-D-A-E, H(barré)-F-A-C-G apod. nebo nějaký jazzový standart ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: rytmus
Bohužel, nic takovéhleho (většinou) nenajdeš (no, píše se to snad jen v Já, písničkaHonza_american píše:ahoj, nechtěl jsem zakládat nové téma - a rytmu se můj dotaz týká také
díky kluci
S pozdravem
Honza_american
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Re: rytmus
Zkus to hrát společně s bicíma. Myslim tim jako kdyby sis převed bicí do dvou základních zvuků (tzn třeba jeden takt jako TU TU C TUHonza_american píše:ahoj, nechtěl jsem zakládat nové téma - a rytmu se můj dotaz týká také
díky kluci
S pozdravem
Honza_american
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."