Scream (řvaní)

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Dark Axel píše:ke QOTSA i ke Kyuss to sedí... ono záleží celkově i na kompozicích a zdravém úsudku, co se kam hodí :-) pokud někdo má pocit, že se tam growl, scream, nebo chraplák nehodí, prostě ho tam nedá, žejo :-)
Já taky nechápu co tady kdo řeší,k určitý hudbě to prostě sedí a je nuda furt zpívat monotóně,já tady jenom říkám že hudbu s growlingem,screamem nebo chraplákem neposlouchám abych se cejtil tvrdě nebo si něco kompenzoval...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ono to navíc funguje na obě strany . JENOM scream nebo growling se taky hrozně rychle oposlouchají
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Dark Axel píše:ono to navíc funguje na obě strany . JENOM scream nebo growling se taky hrozně rychle oposlouchají
No jasný já mam rád třeba spojení jako je v songu tempation od cradle of filth growling screaming a perfektní ženský vokály
myslim tenhle song: http://www.youtube.com/watch?v=a0vBC03iAN8&NR=1

Pak ještě z alba thornography stojí za zmínku cemetary and sundown,i am the thorn...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

dokonalý příklad je právě Mikael Akenfeldt z Opeth - mix dost brutálního growlu a krásných čistých vokálů v jedné osobě
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

ja si myslim ze dobrej hlas na scream , growl i cisty vokaly ma Anders Friden z In Flames (ačkoliv spousta lidi říka ze growl uz neumi tak na koncertech to kombineuje - alespon podle me, bezvadne)
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

ja todle téma pochopil jako jak se to dela. autor asi nechce slyset jak se mu kurwej hlasivky a kdo to umi nejlip... jestli sem to spravne pochopil tak takle to delam ja: zacinal sem jakoby septanim pak do toho zapojoval trosicku hlasivky, chce se to hodne napit uplne cisty vody bez bublin a jinejch veci, ta ti nahleni krk a pak to de suprove
"You feel alright then you hear a music ring"
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Scream by se ještě docela dal zvládnout, ale absolutně nechápu jak na growling. Trošku mi nejde to natahování vzduchu. ...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Zkuste tohle http://youtube.com/watch?v=spZWQwxNKHg ... První díl (DVD) se dá sehnat na torrentech. Mellisa Cross učí zpívat a řvát zpěváky např z Shadows fall, All that remains, Lamb of god, Slipknot... Celý řvaní (je několik typů) je o technice a tréningu. Pokud je provozovaný správně, nezničí se tim hlasivky ani nic jinýho... A s tim kouřením a chlastem...spousta výbornejch zpěváků a zpěvaček kouřilo a pilo...a jsou obdivovaný stále (Frank Sinatra, Janis Joplin...)
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
cenda

Příspěvek od cenda »

hele tak nejjednodušší forma je asi vtahovat vzduch do sebe a tvořit ho v krku dotvářet ho v puse jde s tim i ne úplně perfektně ale dobře vyslovovat.... další možnost je to dostat ze sebe ven tim způsobem že to zase tvoříš v krku a dotváříš v puse velkym tlakem vzduchu, vyslovuje se s tim suprově ale chce to trochu cviku a dobrý plíce... představ si meditační hrdelní zpěv a ten napodobuj až ti to bude znít jak didžerido(sorry fakt nevim jak se to píše) tak to budeš zvládat auž si stim vyhraješ jak chceš...

už tohle praktikuju ňákou dobu a žádnej problém s hlasivkama ani s bolestma a nevim čim všim... všechno se to tvoří v krku... jinak taková zajímavost jednomu našemu z pěvákovi se prej hrtan zvětšil o 20 procent...

edit: jé vono to neni o growlingu... tak nic ale třeba se to bude někomu hodit... na scream prostě řvi a řvi dokud tě to přestane bolet po a bude to přirozený... škrť to v krku ...
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Už nehraju, pouze poslouchám ...
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Giof píše:
Drobák píše:Jo,sice asi 3s ale byl...to mi připomělo že to taky často dřív dělal Tankian ze SOAD,třeba při prison song...
tohle spíš dělával Daron, než Serj.. ale v tom prison songu to dělají oba no :)
hm, ale pochybuju, ze to dělaji natahováním vzduchu do sebe... ee, fakt netřeba :)
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Teodor

Příspěvek od Teodor »

Zkus si něco z toho zahrát inteligente.)
urážet jiný styly jen proto,že tobě se to nelíbí nepatří do konverzace mezi muzikanty a to sem ještě dost slušnej...
..Protože mne vyloženě s***,když si nějaký zakomplexovaný h*****
hraje na vševěda a odsuzuje styly,který vznikly za určitym účelem. :!: :evil:
Fender Stratocaster (mexico);Roland Cube 30X,ladička Boss TU 15 a ucho:))

Norsk Arisk Black metal!
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Teodor píše:Zkus si něco z toho zahrát inteligente.)
urážet jiný styly jen proto,že tobě se to nelíbí nepatří do konverzace mezi muzikanty a to sem ještě dost slušnej...
..Protože mne vyloženě s***,když si nějaký zakomplexovaný h*****
hraje na vševěda a odsuzuje styly,který vznikly za určitym účelem. :!: :evil:
HEH komu to patřilo? Tendle výbuch sem teda nepobral, zkus použít citace :wink:

Z5 k tématu: Glowling natahováním do sebe? Jak? Nechápu. Když sem to zkoušel tak to znělo jako poslední výdech 150letýho dědka. Já ,myslím si, glowluju docela obstojně 8) :lol: . A vzduch při tom vydechuju! A v puse to ani moc nedotvářím, prostě vytvořím již tak hluboký tón v hlasivkách.

Radu jak se to naučit? Jakt nevím. Přišlo to samo.
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

screamo se mi dlouho nelíbilo- ale from autumn to ashes mi ukázali, jaká přesně hudba ke screamu sedí.
jak se to naučit ovšem netušim, ani normální zpěv mi nejde :lol:
Why don't you go and sue Napster you little Danish twat?
cenda

Příspěvek od cenda »

perfektní muzika i s perfektním growlingem je podle mě toto http://www.youtube.com/watch?v=LD7olfFlGEI
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

co se týče screamů, tak nejradši Chesterovo screamy :twisted: (LP)
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Olihen

Příspěvek od Olihen »

neznáte nejakou ČESKOU skolu growlingu a screamingu.v tej anglictine to fakt nechytam.

perfektní řev mi připada todle.jednou bych tak chtel umet řvát
http://cz.youtube.com/watch?v=TlSLtgQ271I
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
woro90

Příspěvek od woro90 »

Jeden tip na growl výdechem: jen tak hučet (poměrně hluboko) a pak jen přidat na dechu ale nechat hlasivky uvolněné - a najednou to přeskoči do vyššího, sice zpočátku divně znějícího, ale nebolestivého growlu. Jak zjistíš, jak na to, můžeš ho shodit níž a víc nahlas, a modulovat ho, a pořád to nebolí a neničí hlasivky. Poslal bych ukázku, ale odešel mi mikrofon.

Olihen: to je growl s použitím nepravých i normálních hlasivek, vlastně vyšší growl s možností intonace - trochu to bolí, ale ne víc, než když na někoho normálním hlasem pořváváš přes plnou hospodu okolo půlnoci :wink: Prostě jako to, co jsem napsal výše, ale netaháš to co nejhlouběji, ale necháš to tak a ohryzek ti nejde nejníž co to jde, ale tak, abys do toho mohl zapojit hlasivky.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
true_insomnic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od true_insomnic »

Dark Axel píše:nooo... Growling je technika zpěvu, kdy vtahuješ vzduch do sebe... poslechni si cokoliv od Cannibal corpse a máš jasno jak to zní
Tohle je blbost. Growlím a do sebe vzduch nikdy netahám. K argumentům typu "člověk si tím zničí hlasivky" bych řekl snad to, že když chce člověk opravdu řvát, tak si je odrovná a dobře to znít nebude. Growlit se dá taky v tónech.
Myslím si ale, že se to musí naučit každý sám, protože to každý dělá trochu jinak. Každopádně teď, když growlím, to nezní o nic víc hlasitěji než čistý zpěv.

Reklama: http://bandzone.cz/inscellet
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“