Problém se snímači !?

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Mar.thin

Problém se snímači !?

Příspěvek od Mar.thin »

Zdar... Mám takový problém . Při hraní mě z komba jdou takové divné zvuky joko nějaké chrčení , ale když na kytaře zmáčknu stuny tak to přestane dělat ... Nevíte čím to je ? Žeby špatné snímače ?..... dík předem za odpovědi !
Jumy

Příspěvek od Jumy »

No vypada to, ze mame podobny problem..akorat myslis kdyz zmacknes struny normal ke krku? mne to chrci porad kdyz hraju.. mam aktivni basu a nevim jestli snimace ci cela elektronika to ma na svedomi :oops:
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Je to buď špatnýma snímačema, nebo uzeměním. Co máš za kytaru (resp. snímače, singl/humbucker)?

Zkus se podívat sem:
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... highlight=
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.ph ... light=brum
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Jestli to přestane chrče jakmile se dotkneš struny (kdekoliv, třeba u kobyly nebo na hlavě), tak je to uzemněním. :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Mar.thin

Příspěvek od Mar.thin »

LAMA : dá se to nějak opravit doma ? nebo radši zajít za "odborníkem" ?

rotten77 : mám tuto svini http://www.jedlickamusic.cz/p270-ashton-ab-2-packet- .. ale nevim co je to za značku těch snímačů..takže podle toho prvního odkazu je uplně normální že to hučí ?

Jumy : jj . když zmáčknu strunu ke krku tak to přestane hučet... ja mám pasivní snímače (asi :) )
Naposledy upravil(a) Mar.thin dne 3.07.2008 21:41, celkem upraveno 1 x.
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

no to se mysym neopravuje kdyžtak si kup nové snimače
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
Jumy

Příspěvek od Jumy »

Lidi a u me myslite ze to bude to same? Vlastne zahraju ton a ten je doprovazeny (silnym) chrcenim..Kdyz nehraju-zadne chrceni.. mam aktivku fokusku a uz ma dva a pul roku..a ony tyhle elektroniky moc nevydrzi no.. :?
Gynekolog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gynekolog »

koukni na jacka a potom zkus vyměnit kejbl za nějakej pořádnej, mě taky kytara vydávala různý pazvuky s takovym sh*t kabelem, spíš to byl jen dráteček pak sem si pořídil pořádnej stíněnej kejbl a je po problému;-)si ho od někoho puč a prubni to
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Mar.thin píše:LAMA : dá se to nějak opravit doma ? nebo radši zajít za "odborníkem" ?
Někde bude přerušená cesta (vodivá) od uzemňovacího kolíku v zásuvce ke kytarě ,potažmo ke strunám či snímači. Vetšinou je problém v jacku nebo kabelu. Zkus se doktnout jacku ,když to přestane bzučet tak je problém v kytaře. Záleží na tobě jak rozumíš elektrice :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Mar.thin

Příspěvek od Mar.thin »

LAMA : tak zas velký fanoušek nejsem :) .. zkusím se optat známích

Gynekolog : OK.. zkusím se podívat na kabel ...
Mar.thin

Příspěvek od Mar.thin »

LAMA : asi možná jo.. protože sem před 5 měsícema spojoval dráty který byli v kytaře odpadlí .. může to být tím ??

Gynekolog : takže to není kabelem ale kytarou...
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Hele s tím radši někam (k někomu) skoč , nejlíp k nějakýmu kytaráři. Jestli se ti v kytře něco rozpojilo tak to bude tím :wink:
Mar.thin

Příspěvek od Mar.thin »

LAMA : jj.... nejspíš to asi bude uzemnění , protože jak mile se chytnu něčeho kovového na kytaře tak to přestane pískat
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“