Navijeni strun???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Gaudio

Navijeni strun???

Příspěvek od Gaudio »

Mate nejaky dobry zpusob, jak navinout struny, aby pak co nejlip drzeli ladeni a bylo to vsechno v cajku???
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Nechat hodně volně a mrtě natočit kličkou (to mrtě ber s rezervou,zas tam neudělej cívku,normální je jeden dva obraty...)

Struny nech chvilku(den,dva) volně čouhat z kolíků a pak je třeba za střihni... :wink:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jono klasika provlíkni dírkou, natáhni tam od hmatníku tak 5 cm fugu, a začni navíjet, udělá ti to tak cca 1-2 otočky kolem a je to na pohodu, tak to dělám já a no problemo...
Zkoušel jsem jednou to jak to dělají na tom Gibson videu jak tu strunu pod tím vedete a navinete to nad ní aby ji to nějak bloklo. Je to kompletní číčovina, musel jsem to odmotat a udělat normálně a struna taktak že nebyla v perdelli z toho.... :lol: Nezkoušet :arrow: moje rada
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Demilich píše:Jono klasika provlíkni dírkou, natáhni tam od hmatníku tak 5 cm fugu, a začni navíjet, udělá ti to tak cca 1-2 otočky kolem a je to na pohodu, tak to dělám já a no problemo...
Zkoušel jsem jednou to jak to dělají na tom Gibson videu jak tu strunu pod tím vedete a navinete to nad ní aby ji to nějak bloklo. Je to kompletní číčovina, musel jsem to odmotat a udělat normálně a struna taktak že nebyla v perdelli z toho.... :lol: Nezkoušet :arrow: moje rada
Pozdě...ale drželi dobře...jinak dělám klasickou smyčku...už se těšim až mi praskne struna,páč bych potřeboval otřít celou kejtru :roll:
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Hmm, ja to provleknu ockem, udelam smycku z vrchu a spodku teho dratu provlekleho ockem a koncim. Taky kdyz toho vic namotate, tak ty struny jsou vic zaryte do nulteho prazce a konci za nim pod vetsim uhlem, coz ma za nasledek jiny zvuk(vyskovejsi), nez kdyz tam udelate jen dve otocky a ty draty idou skoro primo. Proto se treba nekdy davaji struny kolem kobyly a ne primo. Zas by to ale mohlo mit za nasledek mensi sustain :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já smyčku nedělám :-) prostě zastrčím a točím

smyčku na struně dělám leda na tom čouhajícím kusu - nestříhám
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
afektband

Příspěvek od afektband »

já mám zamykací mechaniky, takže nějaký točení ani neřešim :D . Chvála tomu, kdo je vymyslel...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Dark Axel píše:já smyčku nedělám :-) prostě zastrčím a točím

Já to zamotám kolem kolíků a ono to nějak drží.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Demilich píše:Jono klasika provlíkni dírkou, natáhni tam od hmatníku tak 5 cm fugu, a začni navíjet, udělá ti to tak cca 1-2 otočky kolem a je to na pohodu, tak to dělám já a no problemo...
hh Fender style dobra vec ja doporucuju lip to drzi ladeni.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Disasterpiece píše:
hh Fender style dobra vec ja doporucuju lip to drzi ladeni.
Není to někde ukázaný ? Nějak nevím o čem tady mluvíte. :)

Já to dělám takto :P
http://www.youtube.com/watch?v=1rhdxCECcl4
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

to je ono
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

strčim strunu, zamknu mechaniku a naladim :P
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Pytes

Příspěvek od Pytes »

Epiphone Les Paul Custom PRO, Schecter S-1,Cort EVL-Z4 > Marshall TSL 602, Roland Cube 15X
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 11.05.2012 14:45, celkem upraveno 1 x.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Dark Axel píše:já smyčku nedělám :-) prostě zastrčím a točím

Jsem to viděl, ale nechápu jak jsi zatočil aji ty dvě nejtenčí! Jsem se o to pokoušel a aji s kleštěma jsem selhával :-)

No jinak to prostě prostrčím a čouhající strunou z dírky jdu NAD namotávanou, takže se namotává směrem dolů, to kvůli tomu aby to nedělalo takovou páku na ten ubohý kolík. Kámoš to měl jednou navinuté směrem nahoru, asi 3 otočky na tlustém E a ten kolík chudák nevypadal zrovna spokojený :lol:
Taky když to tak jednoduše navíjím tak je dobré za tu strunu nad hmatníkem rvát silou, aby se už pod napětím navinula! :arrow: Pak se to zpočátku méně rozlaďuje, protože kdyby to bylo navinuté jen tak halabala tak se to tam postupně samo-dotahuje jako pružina, víte co myslím :P
Jinak nechápu jak vám třeba u tlustého E může fungovat ta Gibson-finta je to pěkná blbost, vůbec mi to nevyšlo a bylo to divné celé. Rád bych podotkl, že jsem to dělal správně a zas tak levé ruce nemám :P

Teď už to řešit nebudu vůbec, ty Grovery na Schecteru drží ladění jako sviň, takže pohoda, namotané tam jsou dvě točky a drží to týden klidně na cent přesně...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Když na to týden nehraješ...... :lol:
Namotávání strun vůbec neřeším a ladění mi solidně drží.... :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já tu video nedával, to Smrťák

já nevím, zdá se mi, že to moc řešíte... se svým motáním jsem fakt nikdy problém neměl (ani s velkým rozla´dováním) i bez smyček, osmiček a podobných záležitostí... ale jak je komu libo, je to subjektivní, stejně jako tlouš´tka strun, názor na Corty, tloušťka trsátka atd
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Vyrvu starou strunu, provlíknu novou, zamotám do kolíku a točím dokud to nepřestane plandat.Přečuhující kus struny motám mezi ostatní struny.
Je to špatně? :lol:
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Dark Axel píše:já tu video nedával, to Smrťák

já nevím, zdá se mi, že to moc řešíte... se svým motáním jsem fakt nikdy problém neměl (ani s velkým rozla´dováním) i bez smyček, osmiček a podobných záležitostí... ale jak je komu libo, je to subjektivní, stejně jako tlouš´tka strun, názor na Corty, tloušťka trsátka atd
přesně....naco smyčky....stačí provlíknout, namotat a hrát :)
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Jej pardon.... no to je fuk... tak podle videa Smrťokvítka...

Pomůže mi drobné zvýšení dohmatu když mi nově nasazené určité struny drobně drnčí v určitých polohách??
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“