Navijeni strun???
Pravidla fóra
Navijeni strun???
Mate nejaky dobry zpusob, jak navinout struny, aby pak co nejlip drzeli ladeni a bylo to vsechno v cajku???
Jono klasika provlíkni dírkou, natáhni tam od hmatníku tak 5 cm fugu, a začni navíjet, udělá ti to tak cca 1-2 otočky kolem a je to na pohodu, tak to dělám já a no problemo...
Zkoušel jsem jednou to jak to dělají na tom Gibson videu jak tu strunu pod tím vedete a navinete to nad ní aby ji to nějak bloklo. Je to kompletní číčovina, musel jsem to odmotat a udělat normálně a struna taktak že nebyla v perdelli z toho....
Nezkoušet
moje rada
Zkoušel jsem jednou to jak to dělají na tom Gibson videu jak tu strunu pod tím vedete a navinete to nad ní aby ji to nějak bloklo. Je to kompletní číčovina, musel jsem to odmotat a udělat normálně a struna taktak že nebyla v perdelli z toho....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Pozdě...ale drželi dobře...jinak dělám klasickou smyčku...už se těšim až mi praskne struna,páč bych potřeboval otřít celou kejtruDemilich píše:Jono klasika provlíkni dírkou, natáhni tam od hmatníku tak 5 cm fugu, a začni navíjet, udělá ti to tak cca 1-2 otočky kolem a je to na pohodu, tak to dělám já a no problemo...
Zkoušel jsem jednou to jak to dělají na tom Gibson videu jak tu strunu pod tím vedete a navinete to nad ní aby ji to nějak bloklo. Je to kompletní číčovina, musel jsem to odmotat a udělat normálně a struna taktak že nebyla v perdelli z toho....Nezkoušet
moje rada
- tallicaman
Hmm, ja to provleknu ockem, udelam smycku z vrchu a spodku teho dratu provlekleho ockem a koncim. Taky kdyz toho vic namotate, tak ty struny jsou vic zaryte do nulteho prazce a konci za nim pod vetsim uhlem, coz ma za nasledek jiny zvuk(vyskovejsi), nez kdyz tam udelate jen dve otocky a ty draty idou skoro primo. Proto se treba nekdy davaji struny kolem kobyly a ne primo. Zas by to ale mohlo mit za nasledek mensi sustain 
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
já mám zamykací mechaniky, takže nějaký točení ani neřešim
. Chvála tomu, kdo je vymyslel...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Dark Axel píše:já smyčku nedělámprostě zastrčím a točím
smyčku na struně dělám leda na tom čouhajícím kusu - nestříhám
Já to zamotám kolem kolíků a ono to nějak drží.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
hh Fender style dobra vec ja doporucuju lip to drzi ladeni.Demilich píše:Jono klasika provlíkni dírkou, natáhni tam od hmatníku tak 5 cm fugu, a začni navíjet, udělá ti to tak cca 1-2 otočky kolem a je to na pohodu, tak to dělám já a no problemo...
Zkoušel jsem jednou to jak to dělají na tom Gibson videu jak tu strunu pod tím vedete a navinete to nad ní aby ji to nějak bloklo. Je to kompletní číčovina, musel jsem to odmotat a udělat normálně a struna taktak že nebyla v perdelli z toho....Nezkoušet
moje rada
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není to někde ukázaný ? Nějak nevím o čem tady mluvíte.Disasterpiece píše:hh Fender style dobra vec ja doporucuju lip to drzi ladeni.Demilich píše:Jono klasika provlíkni dírkou, natáhni tam od hmatníku tak 5 cm fugu, a začni navíjet, udělá ti to tak cca 1-2 otočky kolem a je to na pohodu, tak to dělám já a no problemo...
moje rada
Já to dělám takto
http://www.youtube.com/watch?v=1rhdxCECcl4
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Já natahuju podle Justina.
http://youtube.com/watch?v=qgVAhI8PqPU&feature=related
http://youtube.com/watch?v=qgVAhI8PqPU&feature=related
Epiphone Les Paul Custom PRO, Schecter S-1,Cort EVL-Z4 > Marshall TSL 602, Roland Cube 15X
Jsem to viděl, ale nechápu jak jsi zatočil aji ty dvě nejtenčí! Jsem se o to pokoušel a aji s kleštěma jsem selhávalDark Axel píše:já smyčku nedělámprostě zastrčím a točím
smyčku na struně dělám leda na tom čouhajícím kusu - nestříhám
No jinak to prostě prostrčím a čouhající strunou z dírky jdu NAD namotávanou, takže se namotává směrem dolů, to kvůli tomu aby to nedělalo takovou páku na ten ubohý kolík. Kámoš to měl jednou navinuté směrem nahoru, asi 3 otočky na tlustém E a ten kolík chudák nevypadal zrovna spokojený
Taky když to tak jednoduše navíjím tak je dobré za tu strunu nad hmatníkem rvát silou, aby se už pod napětím navinula!
Jinak nechápu jak vám třeba u tlustého E může fungovat ta Gibson-finta je to pěkná blbost, vůbec mi to nevyšlo a bylo to divné celé. Rád bych podotkl, že jsem to dělal správně a zas tak levé ruce nemám
Teď už to řešit nebudu vůbec, ty Grovery na Schecteru drží ladění jako sviň, takže pohoda, namotané tam jsou dvě točky a drží to týden klidně na cent přesně...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já tu video nedával, to Smrťák
já nevím, zdá se mi, že to moc řešíte... se svým motáním jsem fakt nikdy problém neměl (ani s velkým rozla´dováním) i bez smyček, osmiček a podobných záležitostí... ale jak je komu libo, je to subjektivní, stejně jako tlouš´tka strun, názor na Corty, tloušťka trsátka atd
já nevím, zdá se mi, že to moc řešíte... se svým motáním jsem fakt nikdy problém neměl (ani s velkým rozla´dováním) i bez smyček, osmiček a podobných záležitostí... ale jak je komu libo, je to subjektivní, stejně jako tlouš´tka strun, názor na Corty, tloušťka trsátka atd
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
přesně....naco smyčky....stačí provlíknout, namotat a hrátDark Axel píše:já tu video nedával, to Smrťák
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek