jakej si myslite ze je lepsi efekt na Jimmiho Hendrixe - jasny nema vsechny pisne stejne zkresleny treba Hey Joe je skoro na clean ale Purple haze ne ..... zaroven bych efekt potreboval na sola Jimmyho page nebo Slashe a obcasny doprovody. Od SD1 vim zhruba co cekat takze se spis ptam na ten Big Muff je pro me lepsi ?
Na Hendrixe fuzz face + na purple haze octavio
Big Muff je taky fuzzovitý ale jde o to jak moc chceš mít podobný zvuk. V rámci možností se teoreticky můžeš spokojit s jakýmkoliv fuzzem, že ?
Slash a Page ti mají vytavený Marshall ne ? To je zas trošku jiná kategorie.
hrál si na ně? ne? zkus to, pk pochopíš proč zní "USA Big Muff nebo SD1" komicky. nic ve zlým, to není urážka
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
On to myslel tak, ze sa neda takto porovnavat Big Muff a SD1, pretoze charakterom su to uplne rozdielne efekty. Ten Big Muff by podla mna mal u teba vyuzitie. Ale na zvuk Pagea alebo Slasha ho teda moc nevyuzijes. Asi by sa ti hodili obe krabicky - ten Big Muff a este daky overdrive (napr. Marshall Guv'Nor?). Pokial by ti nevadili veci z bazaru, tak ten Big Muff by sa dal zohnat od 1000 Kc.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
big muff jsem zkoušel a při porovnání s původní ruskou elektronkovou verzí sem nevěřil že to vůbec ještě nazývaj stejně, nebo jak můžou napsat že tenhle efekt používaly kytaristi jako gilmour kyž ten zrovna měl tu původní lampovou která se absolutně nedá srovnávat s tou dnešní, neuvěřitelně tahaj lidi za nos. Kdybyste to slyšely tak uvěříte . No a proto ho nemám. Novou verzi nemůžu po tom porovnání už ani slyšet a na tu původní nemám a jinej fuzz kterej by použitelnej jsem ještě nenašel.
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Adamz Asah píše:SD-1 mám a na Slashe se podle mě docela hodí, třeba na Sweet Child O' Mine parádně, ale na Henrixe už moc né no.
Ale pokud chceš opravdu hodně podobný zvuk, tak vyber něco jiného ....
jo, to intro ze sweet child je přesně jak SD-1 ted to hraju ale na některe ty riffky je podle mě hodně ukřečený, ale celkově se na slashe hodně hodí. a na hendrixe?? to moc ne, SDčko ti udělá jen takový nakřápnutí na sola, hendrixovy riffy by asi nedal.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Smrťokvítek píše:Na Hendrixe fuzz face + na purple haze octavio
Big Muff je taky fuzzovitý ale jde o to jak moc chceš mít podobný zvuk. V rámci možností se teoreticky můžeš spokojit s jakýmkoliv fuzzem, že ?
to se šeredně pleteš.....page používá nakopnutý orange.....nebo na zacatku pouzival hiwatt, marshall mám pocit jen na stairway.....ale tam se netaví.....
Smrťokvítek píše:Na Hendrixe fuzz face + na purple haze octavio
to se šeredně pleteš.....page používá nakopnutý orange.....nebo na zacatku pouzival hiwatt, marshall mám pocit jen na stairway.....ale tam se netaví.....
Já vždycky myslel, že hrál na Marshall Plexi. To je jedno stejně to jsou asi starosti menšiny lidí. Kdo si je tady schopen něco takovýho koupit ?
Smrťokvítek píše:
Já vždycky myslel, že hrál na Marshall Plexi. To je jedno stejně to jsou asi starosti menšiny lidí. Kdo si je tady schopen něco takovýho koupit ?
když se občas koukám, tak hodně lidí má mesu.... za ty prachy bych bral orange....vim je to věc názoru....ale ten zvuk je prostě "sexy"
Tak ta SD 1 me laka nejvic abych mel aspon poradny overdrive a ne zvuk myho laney komba extreme kterej se moc neda . Ale pak bych spis chtel navic zakoupit klasickej disortion - nakej univerzal . DS1 nebo 2 je pry skoda prachu a ten novej big muff podle vas taky takze nevim no .... jo a co je orange za efekt sem nak nevygooglil
Greeg píše:big muff jsem zkoušel a při porovnání s původní ruskou elektronkovou verzí sem nevěřil že to vůbec ještě nazývaj stejně, nebo jak můžou napsat že tenhle efekt používaly kytaristi jako gilmour kyž ten zrovna měl tu původní lampovou která se absolutně nedá srovnávat s tou dnešní, neuvěřitelně tahaj lidi za nos. Kdybyste to slyšely tak uvěříte . No a proto ho nemám. Novou verzi nemůžu po tom porovnání už ani slyšet a na tu původní nemám a jinej fuzz kterej by použitelnej jsem ještě nenašel.
Jakou ruskou elektronkovou verzí??? Big Muff je americkej efekt, lampa se do něj nikdy nedávala, v Rusku se vyrábí (nebo vyráběl-nevim, jestli se ještě dělá) pod Licencí EHX, ale s lehce předělaným vnitřkem a černým krytem, aby tak úplně tržně neohrožoval americkej originál. Bych chtěl vidět, na jakou ruskou elektronkovou verzi si teda hrál.
r0nn!e píše:Teď je na bazáči za 2.500,- SD1... 20 let starej, Japan verze... tak šup šup na nákupy
Dekuju zurive Je ta japan verze o tolik lepsi ? V shopu na kytary.cz stoji nak 1300 myslim, abych neplatil navic jen tu historickou hodnotu ... ale dik za ochotu
ale stou lampou budeš mít asi pravdu, možná sem měl jenom nějakou sugesci ,nebo mi to řikal ten chlápek tak sem žil s tim doměnim, už si to moc nepamatuju , ale vim že mě to dost odrovnalo a hnedka druhej den sem svůj novej big muff šel prodat
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
ale stou lampou budeš mít asi pravdu, možná sem měl jenom nějakou sugesci ,nebo mi to řikal ten chlápek tak sem žil s tim doměnim, už si to moc nepamatuju , ale vim že mě to dost odrovnalo a hnedka druhej den sem svůj novej big muff šel prodat
A měl jsi Big Muff Pí, nebo Little Big Muff?mě se podle jednoho pěknýho srovnání na youtube zdál ten Little nějak ochuzenej, asi jako ty nový Bossy vs. Japan Boss. Ale že by to byl takovej rozdíl? nebude to v rukách/nastavení/aparátu/kytaře?
Každopádně jak říkají všichni- Big Muff je na hony vzdálen od SD-1... Big Muff je hodně specifickej a SD1 zase nevýraznej, takže nevim, co doporučit...
Little.Sick.Fish - měl sem klasickej big muff co se tetka prodává (ten velkej), a měl jsem tu možnost si ho zkusit na chvíli doma takže proto to řikám, srovnával sam je fakt vedle sebe, no škoda že ty moderní věci jsou jenom nepovedený kopie těch původních ......