Budeme to nahrávat do compu přes 1 nebo 2 mikrák. Vím, že zvuk nebude nic moc, ale naposlech doma to jde. Jen mi jde o tohle: Skrze ty mikráky, když se někam zavěsí a když je obalím třeba molitanem, že zvuk nebude tak nahulený.bude to mít nějaký výsledek?Nebo mi napiště prosím své nějaké tipy....díkec..mějte se...
Nahrávání ve Zkušebně
Pravidla fóra
Nahrávání ve Zkušebně
Zdravím, chci se zeptat, chtěli bychom nahrát s kapelou ve zkušebně nový skladby..tak se chci jen informovat.
Budeme to nahrávat do compu přes 1 nebo 2 mikrák. Vím, že zvuk nebude nic moc, ale naposlech doma to jde. Jen mi jde o tohle: Skrze ty mikráky, když se někam zavěsí a když je obalím třeba molitanem, že zvuk nebude tak nahulený.bude to mít nějaký výsledek?Nebo mi napiště prosím své nějaké tipy....díkec..mějte se...
- Jens Ludwig
- Odborník
- Jens Ludwig
- Odborník
- Jens Ludwig
- Odborník
nešlo - to pude, pokud budeš mít každej nástroj nahranej zvlášť....
nešlo - v případě, že bys dokázal nahrát stereo, tk bys pak ještě musel začít zvládat MSprocesing a tim by sis stejně moc nepomoc...
nešlo - v případě, že bys dokázal nahrát stereo, tk bys pak ještě musel začít zvládat MSprocesing a tim by sis stejně moc nepomoc...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
vyjde ti tak 100x lip donest si notebook a nahrat si kazdej nastroj zvlast a pak to smichat. je to akorat vic prace a srani, ale s trochou pomoci to zvladne i lumik a ten vysledek je urcite lepsi.
bubenikovi das sluchatka s metronomem a nahrajete bici, pak das treba kytaristovi sluchatka s nahranejma bicima a nahrajes kytaru, pak das basakovi do sluchatek bici a kytaru a nahrajes basu a nakonec das zpevakovi basu kytaru i bici a nahrajes zpev. velka vyhoda je, ze to muzete nahravat po kouskach, v kompu to orezes a naskladas za sebe, dulezity je nehejbat pri tom s nastavenim SW nebo HW, jinak to bude mit jinej zvuk a bude to znit kanalne
kdyz das mikrofon doprostred mistnosti, pulka zvuku budou cinely, predevsim otevrena hithat - strasnej hluk a sum.
dalsi vec je to, ze nevim co mas za mikraky, ale kdyz vezmes ty, prej ktery zpivas, nezapomen, ze maj celkem uzkou charakteristiku a kdyz je zavesis, ze budou mirit na zem, hadej, co ma nejvetsi odraz.. bude tam mrte basu a budou krute proznivat!
bubenikovi das sluchatka s metronomem a nahrajete bici, pak das treba kytaristovi sluchatka s nahranejma bicima a nahrajes kytaru, pak das basakovi do sluchatek bici a kytaru a nahrajes basu a nakonec das zpevakovi basu kytaru i bici a nahrajes zpev. velka vyhoda je, ze to muzete nahravat po kouskach, v kompu to orezes a naskladas za sebe, dulezity je nehejbat pri tom s nastavenim SW nebo HW, jinak to bude mit jinej zvuk a bude to znit kanalne
kdyz das mikrofon doprostred mistnosti, pulka zvuku budou cinely, predevsim otevrena hithat - strasnej hluk a sum.
dalsi vec je to, ze nevim co mas za mikraky, ale kdyz vezmes ty, prej ktery zpivas, nezapomen, ze maj celkem uzkou charakteristiku a kdyz je zavesis, ze budou mirit na zem, hadej, co ma nejvetsi odraz.. bude tam mrte basu a budou krute proznivat!
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem to tu několikrát psal. Osvědčilo se mi do prostřed zkušebny zavěsit místo mikrofonu sluchátka (nějaká lepší) a typ pak zapojit do notebooku (teď si nejsem jist jestli do Mic-In, nebo Line-In). Není to nic extra, ale na poslech doma to stačí.JirkaD píše:...ale kdyz vezmes ty, prez ktery zpivas, nezapomen, ze maj celkem uzkou charakteristiku a kdyz je zavesis, ze budou mirit na zem, hadej, co ma nejvetsi odraz.. bude tam mrte basu a budou krute proznivat!
(neukamenujte mě...)
Hraju na kytary a mašinky
jako takovy ty paransky sluchatka s mikrofonem, jak maj blondaty operatorky z t-mobile?rotten77 píše:Už jsem to tu několikrát psal. Osvědčilo se mi do prostřed zkušebny zavěsit místo mikrofonu sluchátka (nějaká lepší) a typ pak zapojit do notebooku (teď si nejsem jist jestli do Mic-In, nebo Line-In). Není to nic extra, ale na poslech doma to stačí.JirkaD píše:...ale kdyz vezmes ty, prez ktery zpivas, nezapomen, ze maj celkem uzkou charakteristiku a kdyz je zavesis, ze budou mirit na zem, hadej, co ma nejvetsi odraz.. bude tam mrte basu a budou krute proznivat!
(neukamenujte mě...)
a nechci znit sarkasticky, ale nebo je v tom nakej trik nahravat vystupem?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne, normální sluchátka. Snímají málo, takže ve zkušebně, kde je hluk, to celkem funguje.JirkaD píše:jako takovy ty paransky sluchatka s mikrofonem, jak maj blondaty operatorky z t-mobile?
Reprák je taky vlastně "mikrofon", tomu ale já nerozumím, ale určitě se někdo najdeJirkaD píše: a nechci znit sarkasticky, ale nebo je v tom nakej trik nahravat vystupem?
Hraju na kytary a mašinky
Osvědčilo se mi nahrávání pomocí BR-600, má to dva kondenzátorové mikrofony a když jsme si trochu pohráli s umístěním tak není problém pro velmi slušný kontrolní poslech nahrát 2 kytary z vlastních komb, bicí (akusticky) a zpěv (vlastní kombo).
Není to mašinka za levno, ale rozhodně pohodlnější práce než s notebookem
Prostě to zní takhle (ještě se zpěvák pokoušel hrát na basu
) Je to jedna stopa z jednoho mikrofonu BR-600
http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... _pokus.wma
Není to mašinka za levno, ale rozhodně pohodlnější práce než s notebookem
Prostě to zní takhle (ještě se zpěvák pokoušel hrát na basu
http://www.iskladka.cz/download.php?fil ... _pokus.wma
Naposledy upravil(a) pateson dne 20.07.2008 19:13, celkem upraveno 1 x.