Gibson LP Standard s EMG

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

:mrgreen:
Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 9.07.2012 11:26, celkem upraveno 1 x.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jenom vsuvka... dost lidí označuje Hammeta za přeceňovaného kytaristu a to, že jsi ty šíleně oddaný fanoušek neznamená, že takový je zbytek světa :-) v tomhle Red Bull nejde proti proudu

stejně tak v antipatii ke slipknot :-) spousta lidí je nesnáší, to že ty je máš rád neznamená, že takový je i zbytek světa

mohl bych to samé napsat s EMG :-) myslím, že pointu ale už chápou všichni

já a EMG - já nemám rád aktivní sníamče všeobecně. Umělé flažolety má člověk skoro zadarmo kde se mu zachce, plochá barva zvuku mi taky nevyhovuje. například jsem zkoušel hrát v hudebninách na LTD KH602 myslím a sám jsem zjistil, že to, že je pod ní podepsaný "božský Kirk" neznamená, že to zachrání plochý a studený zvuk aktivů

pasivy EMG jsou imho o dost lepší, ale stále se s nima necítím zvukově "doma"

(sry za vysokou míru útočnosti příspěvku, ale už mě to prostě nebaví)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 9.07.2012 11:25, celkem upraveno 1 x.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No ronnie - můj původní nick je Paja (než se seknul) tak se podívej kdo založil diskuzi metallica prosím. :D

Mé antipatie jsou čistě moje subjektivní pocity.Někteří z nás hledají originálnější věci než Mesa + EMG, tenhle gear začíná mít kde kdo a není můj vysněnej.

Ono je jednoduchý bránit svoje modli a jejich gear a postupy brát jako modlo, ale spousta lidí díkybohu vystřízlivý a udělá si i vlastní názor.Poslechni si třeba Led Zeppelin jak umí i kytara znít.To klidně berte jako narčení že ste ultra super chemický metalisti - já jsem metalista taky,ale trochu jinak zaměřenej.ve světě byly a jsou obrovští kytaristé co na EMG nehrají a jejich zvuk je barevnější a plnější.Sám jsem chtěl EMG,ale vystřízlivěl jsem :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

vcelku divné, že si pod pojmem "dost lidí" dosadíš "dost profesionálních kytaristů" :D já myslím i "obyčejné lidi" :wink:

ohledně Red Bullových antipatií - já jen říkám, že na ně má právo :-) každý má právo na nějaké antipatie

ohledně KH602 - ne, není to výsměch že si vůbec může nechat udělat signature kytaru... jenom poukazuju na to, že i přesto, že to jinak není celkově špatná kytara, je vcelku solidně zpracovaná, tak to kazí ten ZVUK. a to, že je na ní napsáno "Kirk Hammet" pro mě neznamená, že si namluvím, že zvuk je dobrý... podívám se na to realisticky a pomyslím si, co si pomyslím

mimochodem - já nikoho neurážím. Bull nikoho neuráží. Když řeknu, že Hammet je podle mě přeceňovaný kytarista, ty to bereš jako urážku? no, TY možná jo :lol: a i kdyby... je mi putna, jestli to samé řekne někdy Hammet o mě :-) mám svůj názor a tečka
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Holeczech

Příspěvek od Holeczech »

Chtěl jsem se jen podělit o zkušenosti a někomu třeba ušetřit práci a zbytečnou investici,protože nejhorší je když vás začne pálit dobré bydlo :-) !
Zvuk EMG jsem nehanil viz citace "matalové nebe" ,přesně na tohle jsou snímače dělané,neskutečné flažolety a při ladění do droped kolule jako kráva.Jen jsem nečekal,že mi tak potlačí zvuk mojí kytary-dřeva.
Mám možnost si je ještě chvíly užívat a jsem rád za tu zkušenost,protože jsem si vyjasnil moje vnitřní toužení po EMG :-).Protože mám jen jednu kytaru,potřebuju větší zvukovou univerzálnost a ta barvička mi tam taky chybí.Ideál by byl mít ještě druhou kejtru,takovou metalovou svini s EMG.
Nenínad to odzkoušet a udělat si jasno.
Musicman Bongo 4str,Hohner B2A,RK Bass bezpražec.
Trace Elliot Boxer 30
Racktuner Korg DTR 1000,DBX 266 XL
Trace Elliot GP12SMX preamp,Trace Elliot PPA 600 amp,1048H,1518T.

Příspěvek od r0nn!e »

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 9.07.2012 11:24, celkem upraveno 1 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak kluci, hlavně klídek a žádnej OT :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Jedine, s cim tady muzu s odpurci souhlasit, je to, ze EMG nejsou unierzalni. Ale kdo vi, co chce, v EMG to muze najit, ja nasel... Ale priznavam, ze druha kytara by se mi taky hodila :) Priznavam se taky, ze pred koupi nove kytary me ten zvuk zacal nudit, ale jak jsem poslechl pasivy, neco mi tam porad chybelo... Takze kdyz jednu, tak s EMG :) Jinak riffy nemaji stavu :)
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jo jako když ses našel v EMG tak budiž,ale proto bys měl zkusit třeba i pasiv dimebucker.Měl by to bejt extra magnetickej silnej pasiv.

tallicaman

A proc bych to mel delat? :lol: Navic jsem si vsim, ze pasivy blizko strun kurevsky ovlivnuji sustain. Hned po koupi jsem musel dat snimace dal a sustain se opravdu vyrazne prodlouzil a to tam mam alnica klasicke sily. A co udela extra silny magnet?...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Dimebucker - je údajně dělanej nahraně toho aby negativně ovlivňoval zvuk.Jako zajímalo by mě jak ten snímač zní.

Hansen

Příspěvek od Hansen »

A co kdyz ma clovek v hlave vytvoreny/"implantovany" nejaky zvuk at uz poslechem nebo proste ciste osobnim citenim. A ted zjisti ze ten zvuk presne vytvareji aktivni EMG. Takze mel by jakoze aby nebyl v mainstreamu radsi hrat na nejaky jiny snimace, pocit ze hry skoro nulovej a zvuk se mu nelibil, jen aby se odlisoval ?

Me tohle prijde uz posledni dobou velice smesne... vsichni se zacnou odlisovat nakonec uplne stejne, ze vznikne z toho zase novy trend...
("Trend" EMG uz par let trva... rekl bych par desitek...)

Ono porad je to jen "umeni", pokud nekdo rekne ze nejakej obraz je hnusny je to jen jeho osobni nazor a pohled na vec. Pokud to rekne z 1000 lidi co maj zkusenosti 900 tak na tom uz neco panecku bude... a naopak samozrejme.

Ohledne chemie zvuku u EMG... chemicky je napriklad zvuk u digitechovych kreslitek a nedejboze multiefektu. U EMG bych to nazval spis sterilni... protoze pokud clovek ma zkusenosti s hranim na tyhle snimace a neco naposlouchano, dokaze je velmi slusne poznat. Aspon u me to tak funguje.

Jinak hudba neni jen o zvuku... miluju lidi co maj dobry zvuk a smrdlaj na kytaru tri powery dokolecka, vyjadreni/osloveni nulove... bohuzel jich znam hodne.
tallicaman

Red Bull píše:Dimebucker - je údajně dělanej nahraně toho aby negativně ovlivňoval zvuk.Jako zajímalo by mě jak ten snímač zní.
Hmm, tak to si zaloz novy topic :wink: :lol: (o OT tu uz mluvil Nero... ale nechcu te nasrat, bo si moderator :D )

Hansene, palec navrch :wink:
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 9.07.2012 11:31, celkem upraveno 1 x.
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

r0nn!e píše:jak řekl qwer: sto lidí sto chutí a dvě stovky uší....
to jsem řekl já.............a tak vznikají fámy :P :P :P
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

OK EMG na LP pro mě HUMUS palec dolu.
Konec názoru. :D

r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 9.07.2012 11:31, celkem upraveno 1 x.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

mít gibson lp standard, tak sem rad, ze ho mam a nebudu ho "spinit" EMG
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Naposledy upravil(a) r0nn!e dne 9.07.2012 11:30, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“