Mini HB a klasicke HB
Pravidla fóra
Mini HB a klasicke HB
Cau, zajimalo by me takovy zverstvo, a to, jestli by sly vymenit keramicky mini-HB za klasicky HB bez toho, aby se muselo do kytary vrtat nebo jinak zasahovat... diky za odpovedi..
Edit Red Bull: Přesunuto do snímačů
Edit Red Bull: Přesunuto do snímačů
mini HB je HB velikosti singlu, a dava se pravě proto aby se nemuselo vrtat do kytary, kde máš díru na single a chceš tam dat HB, takže ne, HB do diry s mini HB dát nejde
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
musím tě opravit. Mini humbucker není humbucker velikosti singlu.Caggan píše:mini HB je HB velikosti singlu, a dava se pravě proto aby se nemuselo vrtat do kytary, kde máš díru na single a chceš tam dat HB, takže ne, HB do diry s mini HB dát nejde
Když to seřadíme podle velikostí:
singl, humbucker velikosti singlu, kterýmu se často říká minihumbucker velikosti singlu >> minihumbucker >> humbucker

Naposledy upravil(a) Peťan V. dne 8.07.2008 15:08, celkem upraveno 1 x.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
nechápu smysl...mám na stratovi u kobylky miniHB SD a hraje naprosto plnohodnotně, ještě k tomu se mi jeho zvuk líbí víc, než u mnoha klasických HB snímačů..pořid dobrej mini a je to.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Je na chlup stejně veliký, jako singl;)Peťan V. píše:musím tě opravit. Mini humbucker není humbucker velikosti singlu.Caggan píše:mini HB je HB velikosti singlu, a dava se pravě proto aby se nemuselo vrtat do kytary, kde máš díru na single a chceš tam dat HB, takže ne, HB do diry s mini HB dát nejde
Když to seřadíme podle velikostí:
singl, humbucker velikosti singlu >> minihumbucker >> humbucker
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Poslali jsme to nák stejně po sobě, takže znovu napíšu, že ne, zvuk je naprosto plnohodnotnej. Taky jsem to nevěděl, ale když jsem si na jeden zahrál, nechal jsem si ho do kytary dát taky.Apollo píše:uff zase o neco chytrejsi
![]()
a ted pokud nevadi tak trochu OT![]()
Ovlivní velikost HB výsledný zvuk (kvalita, barva, sustain)![]()
No naprosto plnohodnotnej neni,Hot rails nikdy nevytáhne to co humbuckery,sou dobrý hotrails ale ke každýmu humbuckeru neni jeho miniverze....Maples píše:Poslali jsme to nák stejně po sobě, takže znovu napíšu, že ne, zvuk je naprosto plnohodnotnej. Taky jsem to nevěděl, ale když jsem si na jeden zahrál, nechal jsem si ho do kytary dát taky.Apollo píše:uff zase o neco chytrejsi
![]()
a ted pokud nevadi tak trochu OT![]()
Ovlivní velikost HB výsledný zvuk (kvalita, barva, sustain)![]()
Pro Tipa: jak chceš nacpat 2x větší snímač co žlábku?myslim že u ses tu na to jednou ptal když sis vybíral telecastera...někomu na frézu,nebo dlátko a jeď....
petan me zmatl. takze pockat. takze minihumbucker je stejně velky jako singl nebo ne?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Myslim si, že by to šlo, ale záleží co máš za kytaru...jestli máš strata nebo superstrata, tak by stačilo koupit pickguard S-S-S. Ta díra u kobylky na singl je vždycky pod úhlem, ten singl tam není rovně, takže bys vydělal humbucker, navrtal novy díry pro mini humbucker, připájel a zakryl pickguardem...je to z čistě teoretické roviny, jestli to nejde, tak řekněte...
EDIT:Omlouvám se, asi jsem si to špatně přečetl a pochopil tu výměnu přesně naopak, tenhle příspěvek můžete klidně smazat...
EDIT:Omlouvám se, asi jsem si to špatně přečetl a pochopil tu výměnu přesně naopak, tenhle příspěvek můžete klidně smazat...
Naposledy upravil(a) Dejw dne 8.07.2008 18:15, celkem upraveno 1 x.
HotRails není to samé jako klasický miniHB, na to pozor..hotrails má ty 2 kovoý lajny, to je něco jinýho, nevím, jak se to přesně liší
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tka jak to napsal Peťan je to správně. Mini humbucker je to co dává Gibson na Firebirdy a nějaké custom LP. Prostě humbucker který je trošku zmenšený. Proto mini
To co se dává na straty je humbucker velikosti single snímače. Nic mini na něm není a ten název tomu odpovídá.
mini HB

HB velikosti singlu

To že tomu každý říká jeinak je věc jiná. Ale tazatel asi myslel minihumbuckery.
To co se dává na straty je humbucker velikosti single snímače. Nic mini na něm není a ten název tomu odpovídá.
mini HB

HB velikosti singlu

To že tomu každý říká jeinak je věc jiná. Ale tazatel asi myslel minihumbuckery.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ty kovový lajny jsou jen jinej způsob jak udělat polový nástavce. Konstrukčně je to uplně stejné jako jakýkoli jiný snímač o dvou cívkách a této velkosti, jediný rozdíl je v tom, že 6 polových nástavců je nahrazeno jednou deskou. U normálních HB to má např. DiMarzio X2N nebo D-Sonic, ale ten jen na jedné cívce.Maples píše:HotRails není to samé jako klasický miniHB, na to pozor..hotrails má ty 2 kovoý lajny, to je něco jinýho, nevím, jak se to přesně liší
Podle výrobců to má údajně lépe snímat podladěné struny (podladěné=ne tak napnuté=větší rozkmit=tzn teoreticky se můžou dostat mimo elmag. pole malého nástavce) a lépe přenášet zvuk bendů, ale dle mého to je jen žvást obchodníků (ví každý, kdo na "normálním" snímači benduje)... Jinak jakýkoli jiný vliv na zvuk jsem nezaznamenal...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To nejde..
Ale vsiml jsem si, ze kytarista ze slovenskych Swan Bride ma taky zajimavy spicek v kytare, a sice misto krkoveho HB ma SC v ramecku..
viz:
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... D=26729247
Ale vsiml jsem si, ze kytarista ze slovenskych Swan Bride ma taky zajimavy spicek v kytare, a sice misto krkoveho HB ma SC v ramecku..
viz:
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... D=26729247
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
taky jsem viděl, že mělo pár lidí u krku místo HB nějakej singlecoil rail type v kusu plastu 
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.