Crate profiler 5
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
- Nero
- Rádce
Tak jsem se dobil k adaptéru a ozkoušel jsem tohohle prcka. Kytar bylo víc, ale všechny spadaly do kategorie 12k a výš...
První poznatek byl v tom, že 2 repra nic nezachrání. Nehrajou moc dobře, mají 4 palce a v porovnání s MicroCube, který má jeden 5 palcový reproduktor je zvuk horší. Plochý, nezajímavý, nudný. I když je výkon 2x2,5W, měl jsem pocit, že to hraje poměrně potichu (znovu ve srovnání s Micrem), ale je možné, že to bylo jen pocitově způsobeno tím, že jsem byl ve velkém prostoru.
V kategorii čistého zvuku jasně vítezí Roland. Profiler je sice lepší variantou než sluchátka, ale ve srovnání s Cube zaostává. Zvuk je únosný, ale za ty prachy, no nevím.
Zkreslení - zde to je asi vyrovnané, sice ty "simulace aparátů" na clean, gain a hi-gain mě teda nijak extrémně nezaujaly (co to mělo k sakru simulovat???), ale zkreslení ujde. Jen trpí globálním nedostatkem malého reproduktoru, tzn. zvuk je hrozně úzký, prostě to není ono (Micro a DS-1) odvádí lepší službu). Pokud srovnám jen zkreslení samotného Profileru a samotného Cube, Cube lehce vede.
Efekty - pro hračičky fajn, prakticky nic moc, ale co bychom za ty peníze taky chtěli. Srovnání s Rolandem - možná přece jen to Crate umí malinko víc, ale žádný zázraky.
Variabilita zvuku - pro mě jasný vítěz Roland, Crate jede furt tu jednu a samou písničku, jen lehce upravenou.
Verdikt - Crate Profiler je slušná hračka, pro přenosné hraní fajn, příjde mi skladnější než MicroCube. Kdo nehledá nijak závratně kvalitní zvuk, nechť si něco takového pořídí (dobrý zvuk prostě s reprem menším než 10 palců těžko dostanete). Pokud mám ale vzít v úvahu, že MicroCube nyní stojí 2600 a Profiler těsně pod 3000, a že Cube mě osobně připadal v mnoha kategoriích lepší, radši bych volil Rolanda.
Pozn. - Rolanda mám přes půlroku doma, takže uznávám, že možná nejsem zcela objektivní, navíc je znatelný rozdíl v tom, že na MicroCube si ten svůj zvuk už umím nakroutit...
První poznatek byl v tom, že 2 repra nic nezachrání. Nehrajou moc dobře, mají 4 palce a v porovnání s MicroCube, který má jeden 5 palcový reproduktor je zvuk horší. Plochý, nezajímavý, nudný. I když je výkon 2x2,5W, měl jsem pocit, že to hraje poměrně potichu (znovu ve srovnání s Micrem), ale je možné, že to bylo jen pocitově způsobeno tím, že jsem byl ve velkém prostoru.
V kategorii čistého zvuku jasně vítezí Roland. Profiler je sice lepší variantou než sluchátka, ale ve srovnání s Cube zaostává. Zvuk je únosný, ale za ty prachy, no nevím.
Zkreslení - zde to je asi vyrovnané, sice ty "simulace aparátů" na clean, gain a hi-gain mě teda nijak extrémně nezaujaly (co to mělo k sakru simulovat???), ale zkreslení ujde. Jen trpí globálním nedostatkem malého reproduktoru, tzn. zvuk je hrozně úzký, prostě to není ono (Micro a DS-1) odvádí lepší službu). Pokud srovnám jen zkreslení samotného Profileru a samotného Cube, Cube lehce vede.
Efekty - pro hračičky fajn, prakticky nic moc, ale co bychom za ty peníze taky chtěli. Srovnání s Rolandem - možná přece jen to Crate umí malinko víc, ale žádný zázraky.
Variabilita zvuku - pro mě jasný vítěz Roland, Crate jede furt tu jednu a samou písničku, jen lehce upravenou.
Verdikt - Crate Profiler je slušná hračka, pro přenosné hraní fajn, příjde mi skladnější než MicroCube. Kdo nehledá nijak závratně kvalitní zvuk, nechť si něco takového pořídí (dobrý zvuk prostě s reprem menším než 10 palců těžko dostanete). Pokud mám ale vzít v úvahu, že MicroCube nyní stojí 2600 a Profiler těsně pod 3000, a že Cube mě osobně připadal v mnoha kategoriích lepší, radši bych volil Rolanda.
Pozn. - Rolanda mám přes půlroku doma, takže uznávám, že možná nejsem zcela objektivní, navíc je znatelný rozdíl v tom, že na MicroCube si ten svůj zvuk už umím nakroutit...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ještěže jsem si ho nekoupil, mám teď VOX DA5 a Podle mě lepší než microcube 
http://www.bandzone.cz/beastart
kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
To ani nahodou,je to takovy prditlo,platis za design a za VOX.zvuk me vubec nenatchl a ve srovnani s roland MK jasne pokulhava.Mel sis radsi koupit VOX AV15VT udelal bys lip.romcx75 píše:ještěže jsem si ho nekoupil, mám teď VOX DA5 a Podle mě lepší než microcube
Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)
voe hrál jsem na obě a za mě, VOX je lepší!Guitarbob píše:To ani nahodou,je to takovy prditlo,platis za design a za VOX.zvuk me vubec nenatchl a ve srovnani s roland MK jasne pokulhava.Mel sis radsi koupit VOX AV15VT udelal bys lip.romcx75 píše:ještěže jsem si ho nekoupil, mám teď VOX DA5 a Podle mě lepší než microcube
Mooer Reecho
- Nero
- Rádce
OK,pokud si ho koupil starsi za dobrou cenu tak je to v klidu kombo,ale za 4000kc????? To kdyz jsem poprvy vydel tak se mi chtelo zvracet z ty ceny,je to jen blbej trandak za takovy nehorazny prachy,a jen 5w , ale na doma to urcite staciromcx75 píše:voe hrál jsem na obě a za mě, VOX je lepší!Guitarbob píše:To ani nahodou,je to takovy prditlo,platis za design a za VOX.zvuk me vubec nenatchl a ve srovnani s roland MK jasne pokulhava.Mel sis radsi koupit VOX AV15VT udelal bys lip.romcx75 píše:ještěže jsem si ho nekoupil, mám teď VOX DA5 a Podle mě lepší než microcubepro tebe možná neni (jestli si teda na všechny, cos vyjmenoval hrál), ale to je tvoje věc. Mám ho za cenu nižší než nový micro cube, takže neplatím za značku, to si piš. Nové bych nekoupil
Jen sm ti chtel rict,ze v porovnani Cena/vykon je ten VOX hrozne predrazeny,ty Rolandi jsou v tomhle lepsi.
Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)
v tom máš pravdu. Za 4000 bych ho nikdy nekoupil. Těch 5W dokáže ale utáhnout bicí, ikdyž se to nezdá. Doma to mám přeplé na 0,5W a volume max na půlku, takže ono to něco uřve.
Mooer Reecho