Pomozte mi s vyberem bici

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Dar_Alien
Kontaktovat uživatele:

Pomozte mi s vyberem bici

Příspěvek od Dar_Alien »

http://www.muzikmanie.cz/Basix/Basix-BS ... g5671.html

Myslite si ze to za tu cenu je dobre poradte mi skritizujte vsechno mozne za kazdy prispevek budu rad dekuji vsem predem.
Dar_Alien
Kontaktovat uživatele:

jo jeste neco

Příspěvek od Dar_Alien »

A kdyby ne tyhle tak posilejte odkazy na jine znacky ci bici vsechno beru ale hlavne at je to cenove prijatelne nejsem zadny bohac :)
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Basix me nejak moc nenadchly.. Co takhle Sonor, nebo tama?
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Stýv

.

Příspěvek od Stýv »

Přesně tak, vzal bych sonory 507 a k tomu si vyber nějaký činely... třeba meinl HCS nebo tak...
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Můj názor... Basixy jsou solidní bicí, trochu měkčí hardware ale dá se z toho vytáhnout zvuk jak z Déwéček. (A to fakt nekecám)... Ale šel bych do menších velikostí tomů, kopák klidně 22
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No, ted jsme trochu laborovali i s novyma blanama konecne - mame sonor 507. Musim rict, ze po preblaneni docela slusny zvuk, ovsem tragicky zustava virbl, asi je tam nejaky spatny strunik nebo co a taky ma urcite vliv na vec to, ze virbl je kovovej, kazdopadne zvuk virblu peknej neni. Skoncili jsme s tim, ze misto nove preblanenyho SOnorackyho virblu si pujcujem Basixovskej ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Zbyna22

Re: Pomozte mi s vyberem bici

Příspěvek od Zbyna22 »

To Wohma: Čau hele mám pro tebe typ na jeden bubínek: http://www.drumcenter.cz/eshop/sonor-fo ... 61698.html je javorovej. Je to sice starší kousek, ovšem je zvukově stále dobrej. Podle mýho nazoru je lepší jak basix, mě se teda líbí. Zkus ho třeba se ti bude líbit. Můžu ti ho jen doporučit. :wink:
Když se vrátím k tomu rytmecu Sonor 507: Nelíbí se ti zvuk? Tak ho prodej. Kov nemusí mít vždycky dobrej zvuk.
pehve

Příspěvek od pehve »

tahle cenová kategorie je problém, někde to bude očesaný. Jsou to vyhozený prachy.
Pořádný bicí musí mít kvalitní korpusy, blány a HW. Tady tipuju HW bláto, převozky a břízu třeba taky nemusím. To že je to všechno napucovaný a naleštěný nic neznamená.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Ten SONOR 3003 javorový, jak tu odkazuje ZBYNA22 mám a jsem s ním naprosto spokojená (hrací blána REMO AMbassador coated, spodní REMO Diplomat, původní struník nahrazen novým širším s více pružinami od Pearl).
mechanika naprosto v pohodě a i když to nemá lité ráfky, tak i rim shoty a cross sticky znějí fakt solidně.
Myslím, že to je docela kompromisní bubínek z pohledu cena versus zvuk, ale také dostatečně univerzální, protože s ním jezdím hrát moderní rock a tvrdý rock, stejně tak revivalovky a také jezdím i s popíkem.....
Ač mám nějaké spojení se značkou GRETSCH, tak jsem trochu proti závazkům jako svůj hlavní snare zvolila v současnosti tenhle. U GRETSCH se totiž stejně kvalitní bubínek najde také, ale o moc dráž.... ale to nejen tam, ale u většiny značek. myslím, že svoje v tom hraje i to, že 3003ka už je letitá řada, tedy dřevo už bude trošku zralejší.....

Můžu jen doporučit!! :idea:

P.S. veškeré ukázky na http://www.zkracovatko.cz/vgt jsou nahrány na tenhle bubínek studiově snímaný pouze svrchu. (Např u coveru "Whats Up" je hodně dobře slyšet ten ráfek...) :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzz

Příspěvek od zzz »

A jakej je rozdíl mezi tím širším struníkem tím původním?Je mě jasný,že na širším bude asi víc strun.Mam snare mapex voyager s původním struníkem a at přitahuju nebo povoluju pořad to zni divně,tak nějak jak pletivo.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Širší struník = větší efekt toho "chrastění". Přesněji to reaguje i na jemnější údery... :idea:
Ovšem taky jde hodně o kvalitu materiálu! Přiznejme si, že Voyager od mapex není úplně "top" nástroj, tedy je jasné, že nějaký zázraky od toho čekat nelze, nicméně nějak poladit se to jistě dá. První věcí ale je nejdříve mít naladěný bubínek, tedy OBĚ blány s odepnutým struníkem a teprve poté jej zapnout a šroubem napínat k požadovanému zvuku. :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“