Nero píše:
Zajímavé... Jde ti o váhu, volíš jasan před mahagonem a netušíš, jestli je těžší ten nebo ten... To by mě teda zajímalo, proč preferuješ ten jasan...
a ví tu někdo co je tezsi jestli mahagon nebo jasan? já si dycky myslel ze poctivej mahagon je nejtěžší. jak to je nevíš?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Zajímavé... Jde ti o váhu, volíš jasan před mahagonem a netušíš, jestli je těžší ten nebo ten... Very Happy To by mě teda zajímalo, proč preferuješ ten jasan...
sice du do mahagonu ale to je jedno....hlavně že to bude hrát
Promin, tak mahagonu... I tak, ale je to jedno, dělej co chceš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Nero píše:
Zajímavé... Jde ti o váhu, volíš jasan před mahagonem a netušíš, jestli je těžší ten nebo ten... To by mě teda zajímalo, proč preferuješ ten jasan...
a ví tu někdo co je tezsi jestli mahagon nebo jasan? já si dycky myslel ze poctivej mahagon je nejtěžší. jak to je nevíš?
nejtěžší kráva je dřevotříska... co když právě ty nejlevnější kejtry jsou zní? třeba gibson jednou za čas vymete fabriku, pošle do asie, tak to zalejou lepidlem... a hurá k nám....
dlouhovlasac píše:
nejtěžší kráva je dřevotříska... co když právě ty nejlevnější kejtry jsou zní? třeba gibson jednou za čas vymete fabriku, pošle do asie, tak to zalejou lepidlem... a hurá k nám....
řekl bych ze ne ta nejlevnější bude špatně lysovaná dřevotříska takže tam bude kotel vzduchu tak zas tak těžká nebude
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5 Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4 Strings: Gibson Brite Wires or Elixir Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Zdá se mi, že je tam vidět rozhraní těsně nad polovinou (nejlíp patrný cca uprostřed výkroje), a o trochu víc vpravo (ke krku) to vypadá na další, o několik mm níž; to by odpovídalo tomu světlému centrálnímu proužku co je na tý mý fotce..
Akorát že tady to není tak barevně rozlišitelný, barva je homogenní.
Ale možná mám halucinace a vyráběli je i jinou metodou
Na 99% mahagon podle kresby a porovosti. Jinak velice mě pobavilo oživení tohoto threadu pročíst si jaké názory měli někteří z místních stařešinů před 4mi lety mi vyčarovalo úsměv na rtech . Krásně bylo vidět, že každý kdysi začínal
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshardKdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Tondo, ten sandwich bude klasická asijská laťovka ve dvou vrstvách. Divná kresba dřeva je loupaná dýha. Tyto laťovky jsou z lehkých pevných dřev podobných mahagonu, a hrají. Kupodivu hraje i multiplex (překližka) z těchto dřev.
Dobrý den, mohl by mi nějaký odborník zde prosím poradit, zda-li je tato kytara z více masivních kusů dřeva nebo je to laminát (plywood). Na internetu v jednom inzerátu psali, že tyhle Kent japonský straty byly z laminátu (plywood). A pokud by byl někdo tak zkušený a věděl o jaké dřevo se jedná? Údajně se jedná o těžší nástroj. Díky
podla prvej fotky to vypada byt z viac kusov masivu, nie preglejka . . . ale co je to za drevo to tazko z tohto urcit, chcelo by to viac detailnejsich fotiek
Plywood a laminát je trošku rozdíl. Adame, laminát jest skelné vlákno či přímo tkanina a polyesterová (nebo jiná, chemie jest mnohotvárná) syntetická pryskyřice. Plywood jest běžný truhlářský materiál, v prospektech ho najdeš i jako multiplex. Již jsi v obraze?
Nu, a na japonské kopie stratů z konce šedesátých a z první poloviny sedmdesátých let zapomeň. Riskuješ prapodivnou kombinaci materiálů (dřeva), nestandardní železo, nějak jinou elektroniku. Proč si nekoupíš plně funkční, moderní, dobře vypadající a dobře udělanou, kytaru?
Nevím, myslel jsem že tyhle 70. léta a japonské straty jsou dobrá kombinace, která mnohy předčí fendry. Alespoň na zahraničních forech se japonské stratocastry chválí. Přiznávám, že to dřevo nevypadá jako jeden druh na tom stratu. Jo a díky za objasnění. No a hledám něco do 8000Kč, takže na mexico nemám.
Adame, to všechno je tím, že víc spekuluješ, nežli hraješ. Já jsem řešil podobné věci. Před třiceti lety. Již tenkrát se jevily prostáčkům japonské klony ze zmiňovaných dob jako zajímavé alternativy. Samozřejmě šlo o cenu .... ale i to jakousi formu snobství, mít něco jiného. Ach, to mládí.
Od té doby se ty nástroje nijak nevylepšily. Jak by mohly?
Přeju mnoho štěstí.