poničená kytara - oprava ?
Pravidla fóra
poničená kytara - oprava ?
bohužel, jak se občas stává kytara spadne a nějak se poničí..mě se přesně to povedlo a mám jí ted trochu bouchlou..je prasklá dole u předělu lubu a vrchní desky. Na zvuk to naštěstí nemá žádný vliv, ale je to nepříjemný protože je to přesně v místě, kde opírám ruku když hraju..
tak se chchi zeptat jestli by s tím např. kytarář dokázal něco udělat (což asi jo) ale taky zakolik a za jak dlouho...díky:)
tady jsou fotky - neni to žádná kvalita a je to trochu hůř vidět, ale líp sem to ted vyfotit nemohl
http://indy66.rajce.idnes.cz/kytara/#album
tak se chchi zeptat jestli by s tím např. kytarář dokázal něco udělat (což asi jo) ale taky zakolik a za jak dlouho...díky:)
tady jsou fotky - neni to žádná kvalita a je to trochu hůř vidět, ale líp sem to ted vyfotit nemohl
http://indy66.rajce.idnes.cz/kytara/#album
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
To není podle mě nijak hrozné. S tím určitě kytarář něco udělá ... 
Cenu bych odhadoval tak do 400kč, ale je to jen odhad

BTW: Já už zlomil 3 krát klasice hlavu a taky to nebylo nějak extra drahé ... ale zase jsem to dával do takové opravno-prodejny, takže nevím jak u kytaráře ...
Cenu bych odhadoval tak do 400kč, ale je to jen odhad
BTW: Já už zlomil 3 krát klasice hlavu a taky to nebylo nějak extra drahé ... ale zase jsem to dával do takové opravno-prodejny, takže nevím jak u kytaráře ...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Ale ten podpis co máš se ti k tomu vážně hodí 
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
No to víš jednou jsem to opřel o hladkou zeď a sjelo to
Podruhé už ani nevím a nakonec jsem tam hodil kovové struny, a lepená hlava už to nevydržela, takže kytarka půjde pěkně na ohínek
To bude videjko
Podruhé už ani nevím a nakonec jsem tam hodil kovové struny, a lepená hlava už to nevydržela, takže kytarka půjde pěkně na ohínek
To bude videjko
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Jo tak tohle mám na akustice taky a jak řikáš na zvuk to vliv nemá...ale ona už je stejně hodně jetá a aspoň 50 let stará, má dokonce nálepku Made in USSR(newim proč to napsali anglicky???) a uvnitř něco napsáno rusky, takže mě to tak netrápí a navíc na ni hraju jen tak když mě nikdo nesliší...
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!

Já jsem dostal jumbo ruční výroby, který je docela dobrý, i zvuk je docela obstojnej. Jsem mile překvapen.Využiju to jako super kytaru k táboráku. Ale má to prasklou přední desku. Kytara zůstalal v dávných dobách za sklem auta a tam to prdlo. Na zvuku se to neprojevuje. Teda jestli jo tak ti takhle to hraje dobře. Spíš mi jde o to, aby to nepraskalo dál.
Jak to opravit? Slepoval jste si někdo přední desku sám? Kolik by to stálo u kytaráře? Vím totiž, že oprava přední desky už není taková sranda.
Jsem docela zručnej a dost věcí jsem si už urobil. Pokud by byl někde dobrej návod tak jsem ochotnej to risknou a opravit si to sám. Když mě ta kytara nic nestála.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nic moc bych s tim nedelal - jenom presne na tech ploskach na ktere ukazujes sipkama bych nanesl kvalitni lepidlo a zatahl. Vlastni praskliny bych neresil, obzvlast, kdyz jsou takhle velke - nekvalitni slepeni by melo velmi neblahy vliv na zvuk nastroje.
Na druhou stranu - pokud je kytara opravdu dobra, pak prumerna taxa kytarare je 400,- na hodinu a oprava svrchni desky zabere zrucnemu kytarari cca 3 hodiny.
Na druhou stranu - pokud je kytara opravdu dobra, pak prumerna taxa kytarare je 400,- na hodinu a oprava svrchni desky zabere zrucnemu kytarari cca 3 hodiny.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
takhle, na akustice, mám na spoji vrchni desky a boku jakoby ze dvou kusu te vyplně, a jedna je neporušenná a druhá se začala rozpadat, mluvil sem o tom s kytarářem a chtěl jsem to opravit jen na místě kde se mi kytara dotýkala roky protoze po par minutách hraní se mě ruka pěkně odrala, a řříkal že by to musel strhnout komplet a pak znova vyplnit a pak ještě zabrousit, prej by to bylo nějakych 5 hodin práce to zabrušovat a všecko, a stejně by to nebylo ono. a spočítej si kolik by to stálo, když kytarář si bude brát tak...... 300 - 400kč/h?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kytarář nebere peníze za hodinu, ale za úkon...Caggan píše:takhle, na akustice, mám na spoji vrchni desky a boku jakoby ze dvou kusu te vyplně, a jedna je neporušenná a druhá se začala rozpadat, mluvil sem o tom s kytarářem a chtěl jsem to opravit jen na místě kde se mi kytara dotýkala roky protoze po par minutách hraní se mě ruka pěkně odrala, a řříkal že by to musel strhnout komplet a pak znova vyplnit a pak ještě zabrousit, prej by to bylo nějakych 5 hodin práce to zabrušovat a všecko, a stejně by to nebylo ono. a spočítej si kolik by to stálo, když kytarář si bude brát tak...... 300 - 400kč/h?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Osobně bych si tím nebyl tak jistý. U jednoduchých věci určitě, ale u složitějších v případě, že to půjde hůř si myslím, že používá hodinovou taxu. Tak jako třeba automechanici. Pneu vám vymění vždycky za 200,-, ale výměnu nápravy už budou dělat podle hodin.Nero píše:Ktarář nebere peníze za hodinu, ale za úkon...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
myslím že u některých úkonů účtuje za konkrétní věc (např. obyčejné seřízení) ale u specifických přání a nějakých složitějších úpravách si stoprocentně účtuje hodinovou taxu.
když jsem si nechal řezat kus těla pod krkem, tak mi kytarář říkal že teda to bude tak něco mezi pulhodinkou hodinkou práce, tak že teda se domluvíme na 300kč, a kdyby se náhodou stal nějaký problém tak mě brnkne a domluvíme se co dál. těžko říct, možná se to liší kytarář od kytaráře
když jsem si nechal řezat kus těla pod krkem, tak mi kytarář říkal že teda to bude tak něco mezi pulhodinkou hodinkou práce, tak že teda se domluvíme na 300kč, a kdyby se náhodou stal nějaký problém tak mě brnkne a domluvíme se co dál. těžko říct, možná se to liší kytarář od kytaráře
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black