EHX Nano Dr.Q

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

EHX Nano Dr.Q

Příspěvek od Dark Axel »

http://kytary.cz/electro-harmonix-nano- ... 74:0:0:1:0

má někdo zkušenosti s touhle krabkou? nepotřebuju extra moc ovládacích prvků a nechci kupovat envelope filter za těžké prachy, bral bych to kdyžtak na zkoušku :-)

ptám se, jestli jsou to vyloženě vyhozené peníze, nebo jestli to za něco stojí, dík

PS: aby to bylo jasné - na koupi netrvám, ale kdyby to stálo za něco, tak to zřejmě zkusím
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
noc33

Příspěvek od noc33 »

Měl jsem ho, pak jsem ho vyměnil za tu starší věčí verzi. Který hrál líp těžko říci, využití je taky omezené-rozhodně od toho nečekej auto wah, kvákání to připomíná jen vzdáleně(víc kváká qtron či mini/micro qtron). Je to takový šelest zvuk řízený silou úderu-víc to toho švihneš, tak se ozve takový skřek či jak to popsat, při normální hře to tak nějak neurčitě jakoby pod dekou ševelí, no určitou atmosféru to dodá. Zkus, teď ho mají celkem levně.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

uf, z tvojeho popisu to moc nechápu :-( na youtube taky žádné nahrávky nejsou... chtělo by to abys to ještě furt měl a mohl něco nahrát... já ho nemám kde vyzkoušet

edit: kdyžtak bych mohl přišetřit a koupit Micro Q-tron, ale ten Dr.Q mě teď zaujal :D

edit2: rozhozeny sítě na bazaru, sháním micro Q-tron
noc33

Příspěvek od noc33 »

No, ale dej pozor, jsou to podobné efekty jen principem, zvukově to je posazené trochu jinam. Doktor zní jako bys přes kombo hodil deku, nevím jak to popsat. Q tron je víc autowah, ale i v dost extrémních polohách-jakoby špičková úroveň signálu. Já je vyzkoušel všechny ty qtrony(akorát jsem neměl tube zipper-je lampový a nejvíc zvukových možností z celé té ehx řady)-u nás je mají komplet na prodejně, ehx ale opouští starý design a nahrazuje to zmenšeninami, co jsem měl možnost porovnat, tak starší drQ hrál lépe než verze nano, no teď mě napadlo, že to trochu zní jako kvákadlo ve stabilní poloze + ty špičky signálu. Rozhodně ale zkus bassballs, je sice na basu, ale na kytaře to zní zajímavěji jak doktor q, ukázky by měly být přímo na stránkách ehx(drq přibližně podobný jako bassballs na kytaře), či ehx k tomu měla dvd, kde je předvedena většina efektů...možná bych to dvd mohl sehnat či zkus muzikanta a oni ho objednají z Pardubic. Taky je možnost to vrátit, že jo (na kytarách). Jo ukázka je tu(zkopírovali to z toho dvd):

http://kytary.cz/electro-harmonix-nano- ... 94:0:0:1:0
noc33

Příspěvek od noc33 »

Jo ještě drobnost: mě lépe zní bassballs, dr q není tak výrazný.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jo, je pravda, že na kytarách bych ho mohl vrátit :-)

zkusím chvilku na bazaru shánět ten micro Q-tron, kdyžtak pak zkusím objednat Bassballs
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

na Bassballsech se mi líbí že příliš kreslí nebo jak to popsat...zvuk Dr. Q si nedokážu podle popisu noce33 moc představit (hodit přes kombo deku? To není moc dobrý ne?) No a Q-Tronka mám takže.. :)
Naposledy upravil(a) KIWI dne 11.06.2008 16:41, celkem upraveno 1 x.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ty máš velkého Q-trona :-) spokojenost?

já sháním jednoduchou verzi, na zkoušku - zvědavost, chuť zkusit něco nového :-) neplánuju to furt používat, jen občas, takže nepotřebuju žádný velký stroj... a navíc bych uvítal příznivou cenu :-)

sledoval jsem pár ukázet těch Q-tronů a jediná věc, které jsem nepřišel na chuť je ten hi-pass filtr... to fakt ne

kdyby někdo nějaký jednoduchý funkční envelope filtr kolem 1000 prodával, tak mi pisněte SZ :-)
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No jsem sakra spokojený, dá se tam nastavit strašně moc zvuků, kombinací jestli má jít zvuk nahoru dolů, který bere frekv. pásmo a pak hlavně Peak - který to celý šéfuje tím, jak moc to bude kvakát, když je to na max je to fakt kvákání a ksřehotání jako blázen :)

Podle ukázek ten mini (dnes už micro) Q-Tron je lepší v tom, že tam jde nastavit skoro to samý, ale zavazí tam mín potáků :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tak to je supr, že jsi spokojený :-)

jen mě štve, že všechny ukázky, co jsem našel jsou na strata se singly... já si můžu maximálně rozepnout HB, nevím jak mi to bude znít
noc33

Příspěvek od noc33 »

No já na to hraju přes sg, zní to výborně. S tou dekou to neber hanlivě, lepší terminus: hraje to jaksi zastřeně(hlavně po jednotlivých tónech). Jinak envelope efekt má i rockton-heart attack( hraje to podobně jako bassballs). Konečně jsem našel ukázku:

http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=153323

ta ho vystihuje celkem přesně( a tak jsem to i popsal!).
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

tož jestli to hraje takhle, tak to jo - to se mi náhodou dost líbí :-) snad i více, než ty ukázky bassballs - nějaký takový charakter sháním

uvidím, jestli se mi nepodaří na bazaru sehnatr toho Q-trona, tak v noém světle ukázek jdu do Dr.Q
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Taky se mi to líbí a už vím co si myslel tou zastřeností :) Tohle je takový dost jemný, Q-Tron je spíš uřvanější a ostřejší...

ponce

doctor q

Příspěvek od ponce »

No nedávno jsem prodal tu starou verzi Doctora Q, jelikož žral dost signálu i při vyplém efektu, nakresloval a nedal se dát do efektové smyčky. Na bazaru jsem vychytal starou verzi Q-tronu a jsem nad míru spokojený. Nevím jak na tom budou ty nové verze Doctorů, třeba to už nějak vychytali.
Fender telecaster/stratocaster, Marshall JVM 205h, Mesa 2x12, G system, Salva tonewhelle, Salva No.1
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

nuže, dneska přišel Dr.Q :-) rozhodl jsem se to nehrotit a využít té skvělé slevy na kytary.cz

Krabička je to vcelku malá a lehká, váze nepřidá nic ani baterka, jelikož tam žádná být ani nemůže :-) každopádně je kastle kovová, vypadá dost odolně.

Jednoduché ovládací prvky - jeden poťák Range, přepínač posílení nižších frekvencí, červená ledka a masivní nožní přepínač. Poťák Range je vcelku vysoký, takže se dá bez problémů ovládat i nohou během hry

Uznávám - signál trochu žere, ale neřek bych že je to něco závažného

Mě osobně (Armiho taky) nejvíce zaujal zvuk s Range asi v půlce a zapnutým posílením basů, navíc čistě na HB - pěkně agresivní zvuk a "kvákání" plné, jak má být.

Doctora budu zapojovat ZA zkreslení, před zkreslením to se zapnutým Rocktronem nedělalo moc výrazné zvuky.
Na attack trsátkem to reaguje hodně pěkně, dá se s tím vyhrát i na jednoduchém vybrnkávání v osminkách... v kombinaci s echem to dělá občas vcelku ujeté zvukové kombinace :-)

zatím jsem spokojený - na občasné blbnutí to je solidní koupě
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ty jseš strašněj kvákač :P Sousedi si budou myslet, že jsi ujetý. Jinak tož snad ti to bude fachčit co nejlíp a nejdýl.
A neboj se to trochu víc osolit :wink:
kvau kvau, PEACE
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Jak že tam nemůže být baterka? Podle mě v tom je už z fabriky:) Já jsem to ve svym nano bassballs měl taky. Sem pořád blbnul s adaptérem, pak sem si řek že to zkusim celý odšroubovat a vrazim tam baterku a ona už tam byla, prostě mě nějak nenapadlo pustit to jakoby "nasucho":) Vzhledem k tomu že krabky od EHX vypadají všechny stejně, řekl bych že budu mít pravdu.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

A fakt že jo :D mě prostě nenapadlo, že když tam není přímo kastle na baterku, tak že tam bude baterka
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

Ještě bych dodal že když byl zapojen do smyčky tak se nijak neprosadil a téměř nekvákal. Takže za Rocktronem je nej :twisted:
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

doplňující info, vypovídající o přístupu EHX i k levnějším efektům - uvnitř jsem našel dvě krásné masivní samice jack značky Neutrik :-)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“