Snímače 60's

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
s.kukac

Snímače 60's

Příspěvek od s.kukac »

Chtěl jsem vás poprosit, jestli nevíte, o některých snímačích, který mají doopravdy vintage zvuk...myslím tim zvuk klasického rocku až hard rocku šedesátých let...jestli burstbuker, nebo PAF, nebo co....
Epiphone Les Paul Standart Plus - (suprová kytara), snad jen to, že kvůli ní nemůže spát. Pořád se mi o ní zdá!
Fender Frontman 15W, Fender Blues junior - chci
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

PAF je spíš na jazz a takhle, ale jestli bys chtěl rock n roll, tak beru burstbucker.... má docela agresivní tón....já mám taky vintage zvuk rád a ke kobyle budu kupovat burst a ke krku PAF doufám, že se k sobě budou hodit....jinak jestli máš rád vintage british sound, tak doporučuju http://www.proguitarshop.com/product.ph ... ategoryID= + nějakej overdrive a je to super, nebo tohle http://www.proguitarshop.com/product.ph ... ategoryID= je to napodobenina marshall plexi...tak nevim, to je mum vybrer sice to nejsou snimace, ale tema moc nezmuzes....kup vintage kreslitko a pak na doladění malickosti kup snimace.....
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Na LPčko bych vrazil buřtbuckery. :wink:
60'Rock_N'_Roll

Kamahl píše:Na LPčko bych vrazil buřtbuckery. :wink:
ano udělej to jak já, já se tu taky poradil, ke kobylce burst a ke krku PAF, i page má burstbucker (teď)

a vyrábí vlastně deymourduncan burstbucker? nebo jakej je dobrej burstbucker, kromě těch gibson za 5 litru....
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

Me se jednou povedl vybornej kauf, 2 burstbuckry asi 3 roky stary,jako novy,Neck a bridge,ted se podrzte 1800kc,typek se toho prej potreboval hrozne rychle zbavit.

Ale u me nemeli vyuziti tak jsem je za stejny prachy predal kaosovy z kapely,ma Epi Gibson,a ten zvucek je ted fakt lahoda.

:!: ALE RADIM TI :!:

ZA 5000 je nekupuj,to je cena za kterou mas rovnou 2 profi snimace, priklad seymour duncan SH1 a SH4.

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Guitarbob píše:Me se jednou povedl vybornej kauf, 2 burstbuckry asi 3 roky stary,jako novy,Neck a bridge,ted se podrzte 1800kc,typek se toho prej potreboval hrozne rychle zbavit.

Ale u me nemeli vyuziti tak jsem je za stejny prachy predal kaosovy z kapely,ma Epi Gibson,a ten zvucek je ted fakt lahoda.

:!: ALE RADIM TI :!:

ZA 5000 je nekupuj,to je cena za kterou mas rovnou 2 profi snimace, priklad seymour duncan SH1 a SH4.
na stejnej zvuk sem šáhl po SH4ce - klasickej alnico nakřeplej zvuk (ala Kiss) vážně spokojenost.... Taky sem chtěl nekrytý - dostane to drive
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
60'Rock_N'_Roll

turbo_MaCk píše:na stejnej zvuk sem šáhl po SH4ce - klasickej alnico nakřeplej zvuk (ala Kiss) vážně spokojenost.... Taky sem chtěl nekrytý - dostane to drive
ale jestli chce burstbuker, tak ani SH4 na nej nestačí....burst je burst....
Guitarbob píše:ZA 5000 je nekupuj,to je cena za kterou mas rovnou 2 profi snimace, priklad seymour duncan SH1 a SH4.
a gibson za 5 litru, ktery montujou na lp standard "profi" snad nejsou?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

sou profi, ale i s profi cenou, která kvalitě neodpovídá.... ale na to sme u Gibsonu zvyklí
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Mno... tak zrovna snímače, notabene jako Burstbuckery nebo Classic57 jsou to poslední, za co bych se do Gibsonu navážel...
I´m wheels... movin´wheels
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zrovna na Gibson LP Studio mi snimace prisly dost tragicky. V Gibsonech se nevyznam, takze nevim presnej model, kazdopadne zvukove se mi moc nelibily. Nedavaji se dneska do novych LP Studio nejaky jiny snimace treba?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Tonda

Příspěvek od Tonda »

490,498.. těm oni řikaj "moderní" typ humbuckerů; sice A2 a A5, ale moc výšek.. ale ty vintage o které tu jde, ty jsou super..
60'Rock_N'_Roll

Tonda píše:ale ty vintage o které tu jde, ty jsou super..
možná sem uplnej dement, ale nevim který myslíš....
Tonda

Re: Snímače 60's

Příspěvek od Tonda »

s.kukac píše:Chtěl jsem vás poprosit, jestli nevíte, o některých snímačích, který mají doopravdy vintage zvuk...myslím tim zvuk klasického rocku až hard rocku šedesátých let...jestli burstbuker, nebo PAF, nebo co....
- myslím právě tyhle, BurstB. 1-3, Classic57 ...
Guitarbob
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guitarbob »

60'Rock_N'_Roll píše:
turbo_MaCk píše:na stejnej zvuk sem šáhl po SH4ce - klasickej alnico nakřeplej zvuk (ala Kiss) vážně spokojenost.... Taky sem chtěl nekrytý - dostane to drive
ale jestli chce burstbuker, tak ani SH4 na nej nestačí....burst je burst....
Guitarbob píše:ZA 5000 je nekupuj,to je cena za kterou mas rovnou 2 profi snimace, priklad seymour duncan SH1 a SH4.
a gibson za 5 litru, ktery montujou na lp standard "profi" snad nejsou?
Jezisi,samozrejmne ze jsou profi,ale jsou predrazeny tečka.

Kytara: Fender strat classic 60´ (2 SILVER lace sensor+Seymour duncan hot rails.)
Kombo: Crate V18 112
Krabky: Marshal Shredmaster (Made in England 1991)

Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

Wohma píše:Zrovna na Gibson LP Studio mi snimace prisly dost tragicky. V Gibsonech se nevyznam, takze nevim presnej model, kazdopadne zvukove se mi moc nelibily. Nedavaji se dneska do novych LP Studio nejaky jiny snimace treba?
Ve studiu jsou právě jiný než ve Standardu, a to 490R a 498T, stejně tak jsou v Customu atd. Standard má ty burstbuckery, ale zajímalo by mě porovnání těch zvuků... :wink:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“