na kombu revemb mámturbo_MaCk píše:čeče a to mě ani delay nerajcuje... možná časem... zatím bych rači reverb
DELAY
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
- 60'Rock_N'_Roll
to rád slyším, protože rock'n'roll zvuk přímo miluju.....a k tomu revembu...já vim, ale přeci jenom si nebudu kupovat revemb za 2500, když na kombu už mám....sice horší, ale joDark Axel píše:Přímo DE-1 podle mě skvěle využiješ v "krátkém" módu na vytvoření klasického rockabilly a rock'n'roll zvuku
a k tomu reverbu... že ho máš na kombu, tak to gratulace, ale podle mě se ty kombo-reverby moc krabičkovým nevyrovnají
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Sotva... v krabičce sou simulace pružiny... v kombu máš přímo pružinu... já mám taky reverb na kombu doma (50W), ale na zesáku ve zkušebně neDark Axel píše:Přímo DE-1 podle mě skvěle využiješ v "krátkém" módu na vytvoření klasického rockabilly a rock'n'roll zvuku
a k tomu reverbu... že ho máš na kombu, tak to gratulace, ale podle mě se ty kombo-reverby moc krabičkovým nevyrovnají
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Gynekolog
- Kontaktovat uživatele:
hele solo v písni Ona od Landy tě musí přesvědčit ke koupi
Kód: Vybrat vše
http://youtube.com/watch?v=r4vDbgfiRK8- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Rasomaso: jo, tak jasně
pokud se bavíme o opravdu KVALITNÍCH aparátech, tak tam už bude ten reverb úplně jinde 
k Edge - jo, hodně používá Delay
snad bys to na DE-1 mohl nakroutit
60'Rock_N'_Roll: Má to "dlouhý" a "krátký" mód... liší se prostě rozsahem
jinak ovládací prvky:
Mix - hlasitost opakovaného signálu
Speed - čas dozvuku
Repeats - počet opakování
Hi-Cut - ovlivňuje "ostrost" opakovaného signálu... zvuk od páskového echa až pomoderní digitál
k Edge - jo, hodně používá Delay
60'Rock_N'_Roll: Má to "dlouhý" a "krátký" mód... liší se prostě rozsahem
Mix - hlasitost opakovaného signálu
Speed - čas dozvuku
Repeats - počet opakování
Hi-Cut - ovlivňuje "ostrost" opakovaného signálu... zvuk od páskového echa až pomoderní digitál
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Hi-Cut orezava vyssi frekvence, aby ten zvuk byl kapku lo-fi po vzoru paskacu. Je to pekne 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: U2
Edge ma na delay postaveny cely zvuk, pouziva delayu dokonce nekolik, minimalne 2 do sterea + u nekterych pisni dalsi s tim ze to ma promakany v milisekundach tak aby jeden delay byl delsi jeden kratsi a doplnovali se (zni to pak jako druha rytmicka kytara)rasomaso píše:Btw Edge hodně používá delay že jo?Hmm myslíte že bych s tím moh zahrát třeba Pride?
samozrejme na covery ti postaci bohate jeden s hlavnim casem. to znamena treba PRIDE si zahrajes kolem 420ms podle aktuelniho tempa samozrejme. Ovsem jsou tam jiny vychytavky ve zvuku (hrat obracenym trsatkem a spousty detailu)
+ podstatna veci, pred delayem musi byt jeste lehounka modulace chorusem, nejlepsi je tedy primo delay ktery ma v sobe modulaci...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ja za sebe mohu doporucit Carl Martin Red Repeat...
http://www.wikxzen.estranky.cz/fotoalbu ... red-repeat
Je to muj prvni delay efekt a jen tak se ho nezbavim. Nabizi naprosty zaklad a ten staci.
Je to muj prvni delay efekt a jen tak se ho nezbavim. Nabizi naprosty zaklad a ten staci.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
ten nevypada spatne, ale zalezi jak presne clovek delay chce vyuzivat. me by treba vadilo ze nema display s nastavenym casem v milisekundach, tudiz clovek musi laborat odhadem. Ovsem na zakladni ozvuceni popr na sola ta presnost nehraje takovou roli. Vypada oldschoolovewikxzen píše:Ja za sebe mohu doporucit Carl Martin Red Repeat...
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Re: U2
pěkné, díkypupack píše:Edge ma na delay postaveny cely zvuk, pouziva delayu dokonce nekolik, minimalne 2 do sterea + u nekterych pisni dalsi s tim ze to ma promakany v milisekundach tak aby jeden delay byl delsi jeden kratsi a doplnovali se (zni to pak jako druha rytmicka kytara)rasomaso píše:Btw Edge hodně používá delay že jo?Hmm myslíte že bych s tím moh zahrát třeba Pride?
samozrejme na covery ti postaci bohate jeden s hlavnim casem. to znamena treba PRIDE si zahrajes kolem 420ms podle aktuelniho tempa samozrejme. Ovsem jsou tam jiny vychytavky ve zvuku (hrat obracenym trsatkem a spousty detailu))
+ podstatna veci, pred delayem musi byt jeste lehounka modulace chorusem, nejlepsi je tedy primo delay ktery ma v sobe modulaci...
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
No ten display by se tam i hodil, treba aspon podobny tomu, ktery najdeme na starych pichackach v tovarne.
On ten rozsah az do 600 ms je pomerne uz dost velky a je horsi pak v tomto rozsahu na jednoduchem potenciometru vyhledat optimalni polohu. To clovek si k tomu musi proste sednout a zkouset a zkouset...
Absence TB u nej neni nevyhodou. Signal je v poradku. No na harmony-central nekdo psal, ze je z 80% analogovy a zbytek tvori digital.
Zda nadsazka nebo fakt, tezko rici. Dulezitejsi je pro me vsak ze: Nesumi, nezere signal a funguje spolehlive.
Absence TB u nej neni nevyhodou. Signal je v poradku. No na harmony-central nekdo psal, ze je z 80% analogovy a zbytek tvori digital.
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 15.07.2008 11:00, celkem upraveno 1 x.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele: