Mackie DFX 12 nebo YAMAHA MG124CX

Pro živé ozvučení, studiové, monitorovací, ...
Odpovědět
Luka
Kontaktovat uživatele:

Mackie DFX 12 nebo YAMAHA MG124CX

Příspěvek od Luka »

Zdravím,
má někdo zkušenosti s některým z těchto mixů? Nebo lépe, našel by se někdo kdo mezi nimi vybere ten lepší? :) Sháním nový mix do "zábavovky" (oslavy, svatby, ...). Tyhle dva mi až na cenu přijdou stejné...

Děkuji...
Jakub

Příspěvek od Jakub »

Mackie.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Co treba nahodit odkazy? Kdyby si to lidi nemuseli sami googlit, tak jich urcite odpovi vic...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mnohem lepsi...
Nejsem sice zvukar, ale snazim se o tom hodne cist, kdyz nemuzu pokupovat techniku a zkouset sam ;] Z tech dvou ma Mackie rozhodne lepsi renome... A pokud je i docela nezanedbatelne levnejsi, sel bych do nej.
Somnus Aeternus
Luka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luka »

osobně bych, už jen kvůli té ceně, neváhal, ale zaujalo mě u té yamahy
...především nekompromisní zvukové kvality, na které mají velký podíl hlavně vysoce kvalitní mikrofonní předzesilovače.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Luka píše:osobně bych, už jen kvůli té ceně, neváhal, ale zaujalo mě u té yamahy
...především nekompromisní zvukové kvality, na které mají velký podíl hlavně vysoce kvalitní mikrofonní předzesilovače.
No, nerikam, ze to neni pravda, nicmene neveril bych tomu a priori... A kdyz ctu recenze na ten Mackie, tak bych uz tuplem nevahal
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=634264
na tu yamahu bohuzel na musician's friend recenze nejsou
Somnus Aeternus
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

pánové, pánové....

oba tyto mixy nejsou moc dobrý.... Mackie - podívejte se na korekce - šak to nemá ani středy.... tahle malá yamaha - středy má, ale nejsou parametrický... a toho kompresoru bez téměř jakýkoliv možnosti nastavení bych se taky bál.... každopádně ta yamaha zatim vychází líp...

mimochodem, což trocšku přihodit a pořídit souncrafta???
http://audiotek.cz/Soundcraft-EPM8-EPM-serie:11228
má ještě lepší předzesilovače a parametr na středech... má víc mikrofonních vtupů a na rozdíl od yamahy a mackieho neobsahuje zbytečnej DFX procesor
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Luka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luka »

zbytečnej DFX procesor? a mně se zrovna tak líbil... :( nebo jinak, tu yamahu jsem vybral kvůli vyhovujícímu počtu vstupů a kvůli tomu efektu, mackie jsem objevil až poté. Původně bylo v plánu zakoupit nějakej efektovej procesor a následně se dostavil nedostatek vstupů na stávajícím mixu, tak sem myslel, že to vyřeším tímhle obojí... Efekty nejsou potřeba žádné extra jen pro zpestření...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

jde o to, že ten efekt s nijak nenastavíš a moh by tě pak taky spíš víc štvát - ještě ti to takhle zabere jeden aux pro případnej odposlech.... navíc ty parametry na středech sou hodně fajn... dá se s tim dobře eliminovat vazba...
... co se týče efektu - TC M350 je na svojí cenu nepřekonatelnej - jednoduchej, variabilní a hlavně má neskutečně dobrej zvuk
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jakub

Příspěvek od Jakub »

No ale zase kdyz by ten efekt nepozival, tak jeho sbernici muze pouzit na dalsi AUX. A ten interni efekt rozhodne neni z nejhorsich.
Na nejaky hally a delaye u zpevu to bude bohate stacit.
aciddj

Příspěvek od aciddj »

kdyby záleželo na mě , bych bral spíš yamahu protože dfx-12 mám a že bych byl ohromen se fakt říct nedá.fektů je pár a znějí zkresleně.JO akdyž máš signál ve2 a vice kanálech a vytáhneš fader (bez signálu) tak je tam slyšet co ti hraje na ostatních kanálech ,nic méně mackie nemá cue monitoring(odposlech na jiných kanálech)tak že nevíš co ti hraje na 1-8 faderu což je nevíhoda na tech akcich co chceš delat s timto pultem.Kvuli stejnému problému si pořizuju behringer djx700 pro.s timhle už se neco podniknut dá ale s tou mackie? to je spíš do studia nebo pro kapely ale ne pro djing.Jo as tou yamahou nemam skušenusti ale s technickýho popisu je lepší,mno ostatne je to na tobě jak se rozhodneš :)
Odpovědět

Zpět na „Mixážní pulty“