Co se španělkou ?
Pravidla fóra
Co se španělkou ?
Mám doma španělku na kterou jsem hral když jsem chodil do zušky
mam ale odlomenou kobylku.tzn kolik by stalo jeji přidělání ?
a pak by mě zajimalo. musi se na ni davat jen nylonový struny ?
hraju na elektriku a tam použivam 10ky ernie ball. tak jestli existuji nějaky hybridy? ktery bych na ni mohl použit aby ta kytara měla dobrej sustain. u španělek je totiž asi horší než u jamba.
a da se nějak snižovat dohmat u akustiky ?
díky za odpovědi
mam ale odlomenou kobylku.tzn kolik by stalo jeji přidělání ?
a pak by mě zajimalo. musi se na ni davat jen nylonový struny ?
hraju na elektriku a tam použivam 10ky ernie ball. tak jestli existuji nějaky hybridy? ktery bych na ni mohl použit aby ta kytara měla dobrej sustain. u španělek je totiž asi horší než u jamba.
a da se nějak snižovat dohmat u akustiky ?
díky za odpovědi
Už nehraju, pouze poslouchám ...
No takže na španělku by se měly dávat jenom nylonky (max. kovovky devítky ! a to se nedoporučuje ale já to tak mám a zatím v klidu
) dohmat se dá snížit se trochu sřežeš struník - neboj když to posereš tak koupíš nový za 10 kč , ale kolik by koštovalo to slepení nevím 
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
*1.5.1975
+1.8.2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Aha, neco novejsiho, mam zkusenost, ze spanelka snese i 10 draty, hodne zalezi na tom v jakem stavu je krk. Kobylka se da prilepit - dulezita je presnost, protoze kovovky jsou daleko nachylnejsi k neladeni.
Dohmat upravis zbrousenim sedloveho prazce. Ale je dobre si to nejdriv vyzkouset, jakoby na sucho - pomoci stareho struniku a puvodni kobylky natahnes jednu strunu abys zjistil, zda to ma vubec smysl, protoze kovovky maji samozrejme vetsi tah a tim se zvysi struny nad hmatnikem.
Dnes uz to stejne nema smysl moc resit - koupis nejakou lacinou westernovku a tohle povesis na zed.
Dohmat upravis zbrousenim sedloveho prazce. Ale je dobre si to nejdriv vyzkouset, jakoby na sucho - pomoci stareho struniku a puvodni kobylky natahnes jednu strunu abys zjistil, zda to ma vubec smysl, protoze kovovky maji samozrejme vetsi tah a tim se zvysi struny nad hmatnikem.
Dnes uz to stejne nema smysl moc resit - koupis nejakou lacinou westernovku a tohle povesis na zed.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
slyšet asi jo ale výrazně moc ne .... jinak já mám zase zkušenosti že 10 ky kovy neutáhne ....Rainmaker píše:no ta kytara je stará už tak 12 let určitě
jen teda kdybych tam měl nějaky nylonky bude ta kytara slyšet mezi třema dalšíma jumbama s kovovejma strunama ?
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
*1.5.1975
+1.8.2008
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Já mám španělu asi 30 let starou (možná i víc) a 10 snáší v pohodě...Marko007 píše:slyšet asi jo ale výrazně moc ne .... jinak já mám zase zkušenosti že 10 ky kovy neutáhne ....Rainmaker píše:no ta kytara je stará už tak 12 let určitě
jen teda kdybych tam měl nějaky nylonky bude ta kytara slyšet mezi třema dalšíma jumbama s kovovejma strunama ?zaleží jak která no
učitelova to nesnesla....Nesst píše:Já mám španělu asi 30 let starou (možná i víc) a 10 snáší v pohodě...Marko007 píše:slyšet asi jo ale výrazně moc ne .... jinak já mám zase zkušenosti že 10 ky kovy neutáhne ....Rainmaker píše:no ta kytara je stará už tak 12 let určitě
jen teda kdybych tam měl nějaky nylonky bude ta kytara slyšet mezi třema dalšíma jumbama s kovovejma strunama ?zaleží jak která no
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
*1.5.1975
+1.8.2008
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele: