Jak napsat hudbu k textu?potrebju rady zkusenejsic muzikantu

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Hypocrites

Jak napsat hudbu k textu?potrebju rady zkusenejsic muzikantu

Příspěvek od Hypocrites »

Nevim jestli se tu zrovna hodi toto tema ale urcite tu jsou zkuseni muzikanti...no nez jsem zacal hrat na kytaru tak sem psal texty basne apod. a ted pisu texty a chtel bych je zhudnebnovat a chtel bych se zeptat jestli jde zhudebnit vse co se rymuej umim jen na kytaru a to jeste ne moc dobre 2 texty se mi uz podarily zhudebnit ale je to nic moc nevim jestli tam staci psat akordy jako treba G,A,F apod. nebo to potrebuje neco vic...predem dekuju za nazory.... :)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

akordy asi budou základ. k těm pak mužeš postupně přidavat melodicky pasaže sola atd.
zaleži jak si ten text v te pisničce představuješ. jestli chceš pomalej začatek rychlej prostředek a pomalej konec (např.)
tohle je spiš na tobě. kdyžtak nahod nahravku demo něco cokoliv a my ti to zkritizujem :)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ja to delam obracene, napisu hudbu a marne cekam, az nekdo napise text. :D
kazodpadne, byt Tebou bych se zamyslel nad tou basni a snazil se najit riff, kterej vystihuje jeji hlavni myslenku. a na ten riff bych pak slozil zbytek stejne jako kdybys text nemel ;) . mozna ber maly ohledy, ale stejnak to bdes muset prekopavat ;) nehlede na to, ze basnicka skladba a rytmus je jinej nez hudebni.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak napsat hudbu k textu?potrebju rady zkusenejsic muzik

Příspěvek od pupack »

Hypocrites píše:Nevim jestli se tu zrovna hodi toto tema ale urcite tu jsou zkuseni muzikanti...no nez jsem zacal hrat na kytaru tak sem psal texty basne apod. a ted pisu texty a chtel bych je zhudnebnovat a chtel bych se zeptat jestli jde zhudebnit vse co se rymuej umim jen na kytaru a to jeste ne moc dobre 2 texty se mi uz podarily zhudebnit ale je to nic moc nevim jestli tam staci psat akordy jako treba G,A,F apod. nebo to potrebuje neco vic...predem dekuju za nazory.... :)
covece co ja bych dal za to abych umel dat dohromady jeden jedinej text kterej by mi neznel trapne a mel hlavu a patu :)) mas uzasnej dar. Ale nemuzes chtit vsechno, malokdy si clovek zvladne napsat dobrej text a jeste ho zhudebnit kvalitne. Je to otazka toho ze ten umi to a ten zas tohle :) zkus si v okoli najit nakou osobu ktere jde zase vic to skladani a ve dvou ci s celou kapelou se to lepe vymyšlí....
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Příspěvek od wreptile »

Většinou udělám hudbu a pak mi spoluhráč dodělá text XD Symbióza :-D
Jinak, zkus si to zazpívat kvůli frázování atd. a pak si do toho napasuj nějaké řídící akordy a pak všechny ostatní hovadinky.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Já zatim píšu všecko. První co mám je nějakej rým, ten převedu na melodii a dopíšu k němu text. Přihodim akordy tak aby to neznělo falešně(trvá mi třeba půl dne než najdu ty správný) a pak přidávám vyhrávky co sedí do těch akordů. Je fakt, že zatim píšu hodně jednoduchý věci, nevim jak to bude až se posuneme dál.
Hypocrites

Příspěvek od Hypocrites »

budu to zkouset podle vasich rad :) ....takze vam moc dekuju a jestli vas jeste neco napadne tak piste jinak jeste jednou dik :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“