Chtěl bych od září začít hrát na bicí a zajímalo by mě, jak zjistím, jestli mám alespoň základní rytmus v těle, který je potřebný k hraní...Nemáte na to nějakou pomůcku nebo nějaké jednoduché cvičení?
P.S. A další věc, která by mě zajímala, jestli jste všichni, co hrajete měli na začátku problém s koordinací rukou a pravé nohy a jestli ano, kdy jste se toho víceméně zbavili?
Začátečník: rytmus
Pravidla fóra
Už to tady párkrát bylo, měl bys vědět jestli dokážeš aspoň trošku třeba zatancovat k nějakýmu rytmu, vyťukat nějakej jednoduchej rytmus nebo tak. Taky si skus třeba jenom tak ťukat osmičky, začni rychlejc a když skončíš v podobnym tempu jak si začal tak základní rytmus máš. Ostatní se pak naučíš. Ohledně koordinace myslím že to měli více méně všichni, ale hraním a trénováním se to všechno srovná. Časem třeba cvičením různých groovů (rytmů) se to bude zdokonalovat a zdokonalovat a pak už ti to pujde samo - teda samozřejmě jestli budeš hrát
Tak, myslím že jsem napsal svoje, jestli jsem napsal nějakou blbost tak se omlouvám, ať mě tady profíci opraví
ale nějak tak by to mělo být. Jinak hodně štěstí do hraní 
souhlas se Stývem
ještě doplním že se ti bude hodit nějakej ten učitel pro začátek abys měl od koho okukovat techniku a kdo tě bude postrkovat do not
ten si tě nazačátku proklepne na krátkou sekvenci úderů jak jsi na tom s rytmem a jdete do toho
nácvik koordinace je vlastně alfou a omegou výuky na rytmickej nástroj - začíná se na malej bubínek (Tuzar) postupně přidáváš tomy, pedály a přes základní rytmy (Šprunk) se dostáváš na soupravě dál a dál, riffy jsou nekonečnej boj...
instruktážní knihy(Erskin, Chapin,Riley) tvrdí že každej bicmen je schopen osvojit si vysoký stupěň nezávislosti končetin, předpokladem je pouze usilovný nácvik...
ještě doplním že se ti bude hodit nějakej ten učitel pro začátek abys měl od koho okukovat techniku a kdo tě bude postrkovat do not
ten si tě nazačátku proklepne na krátkou sekvenci úderů jak jsi na tom s rytmem a jdete do toho
nácvik koordinace je vlastně alfou a omegou výuky na rytmickej nástroj - začíná se na malej bubínek (Tuzar) postupně přidáváš tomy, pedály a přes základní rytmy (Šprunk) se dostáváš na soupravě dál a dál, riffy jsou nekonečnej boj...
instruktážní knihy(Erskin, Chapin,Riley) tvrdí že každej bicmen je schopen osvojit si vysoký stupěň nezávislosti končetin, předpokladem je pouze usilovný nácvik...