PEAVEY - ValveKing™ Windsor Head 120 W

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Dají se na tom natočit takové moderní zkreslené šílenosti, jako například na ENGL Powerballu? :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Vypada fakt pekne..no ale do bytu presneji do meho pokoje to asi nedam..bych skoncil u sousedu :lol:
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Demilich píše:Dají se na tom natočit takové moderní zkreslené šílenosti, jako například na ENGL Powerballu? :-)
Jako sila tehle hlavy je v tom, ze si pred to strcis svuj preamp a slouzi jako koncovej zesilovac. Oproti rackovym lampovym koncakum ma dve vyhody:
- je asi za polovicni cenu
- neprehriva se

Jinak samotna hlava ma hutne hutny zkresleni, nenapada me prirovnani, nekdo mozna s necim prijde
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jotakhle, takže jako že například pořádně předkreslit dejmetomu Ubermetalem a potom hlavu jako lampový koncák na pořádný výkon do boxu? :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No, teoreticky by to slo, ale fakt nevim, jakej z toho vytahnes cistej kanal. Pokud ho nepotrebujes, tak ani nemusis kupovat Ubermetal, ale pokud jo, tak potrebujes neco, co ma i cisty kanal a ne jen bypass, tedy preamp :) Jinak bys totiz nemohl regulovat hlasitost a ekvalizovat.
Somnus Aeternus
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No mi šlo jen o ten zkreslený. Co jsem slyšel ten Powerball například tak to byl fakt moderní zvuk takový crazy :-) By mě právě zajímalo, zda toho jde docílit i něčím levnějším, on přecejen stojí tuším kolem 40 000 :twisted:

http://rocksolidamps.com/index.php?cont ... st&mid=155#
klikni na zvukovou ukázku, kde je napsáno "This is a cover of Self Bias Resistor by Fear Factory and was done using channel 4 of the Powerball."
Takovej zvuk, kua, to je masakr :)
Nebo tenhle zvuk http://www.youtube.com/watch?v=BnIbvOMweYA , kua to jsem ještě neslyšel, takový maniakální farec co začíná 0:16...wow
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

Demilich píše:No mi šlo jen o ten zkreslený. Co jsem slyšel ten Powerball například tak to byl fakt moderní zvuk takový crazy :-) By mě právě zajímalo, zda toho jde docílit i něčím levnějším, on přecejen stojí tuším kolem 40 000 :twisted:
docela dobrej hi gain se da vytocit i na VK a ten je dvoukanalovej. nebo nejaky jety ESH ;-)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

JirkaD píše:
Demilich píše:No mi šlo jen o ten zkreslený. Co jsem slyšel ten Powerball například tak to byl fakt moderní zvuk takový crazy :-) By mě právě zajímalo, zda toho jde docílit i něčím levnějším, on přecejen stojí tuším kolem 40 000 :twisted:
docela dobrej hi gain se da vytocit i na VK a ten je dvoukanalovej. nebo nejaky jety ESH ;-)
"Docela dobrej Hi-Gain" mám i na svém FW120 kámo, mi jde o zvuk toho ENGLu :wink: 8)
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Wohma: Kreslí o i při nižší hlasitosti nebo to chce pořádně tavit?

Eště sem se chtěl zeptat jestli z toho dostanu třeba takovej zvuk: http://youtube.com/watch?v=MU_2o0T7H2I (od 1:03), ale podle toho co tady píšeš předpokládám, že jo

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ta Wohmova hlavinka není k zahození ale nejvíc sexy je s tim gainiacem.To mě nejvíc sedělo s mojí ibanez.Když jsem hrál jen na ten gain hlavy tak se mi to těžce z toho tahalo ale přece jen jsem hrál na wohmovu m600
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Banan: Pokud pouzijes zkresleni z preampu, tak je to dost o vyvazeni Preamp a Master Volume. Hodne lidi doporucuje vytavit Master Volume a pak jen dostelovat preamp volume, aby co nejvic kreslil koncak :)
Somnus Aeternus
daron521

Příspěvek od daron521 »

Nazdar. Tak Windsora mám už pár dní doma. Poriadne som ho ešte nevyskúšal kedže nechcem narúšať dobré vzťahy so susedmi. Zatiaľ čo som však počul tak dosť sa mi pačil ten mierny crunch čo z toho šiel...ďalej som netočil. Čo ma zaskočilo bolo, že som k tomu nedostal slovenský ani český návod, iba návod po anglicky, nemecky a ešte pár jazykov. Ešte zvláštnejšie je, že to ani nie je návod k windsoru ale ku valvekingovi :D . Nemáte niekto podobný problém? Len preto sa pýtam, že keď by som niečo dokurvil, tak sa môžem vyhovoriť na návod :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jo ta hlava vypadá zajímavě.... rád bych taky někdy zkusil :idea:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Pokud clovek potrebuje cistej zvuk, musi zkratka sehnat k Windsoru preamp.
...to je fakt k smíchu, pokud vím tak každá kytara má volume poťák...taky mám jednokanálovou hlavu a zvuků z toho dostanu mraky, stačí používat ty točítka a hýbátka na kytaře...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

rain píše: ...to je fakt k smíchu, pokud vím tak každá kytara má volume poťák...taky mám jednokanálovou hlavu a zvuků z toho dostanu mraky, stačí používat ty točítka a hýbátka na kytaře...
souhlas!
taky to tak dělám.... nejlepší čistej mám když rozepnu DiMarzia u krku a hodím k němu střední HB.... nemusím ani snižovat volume a je to jasnej zvonivej clean... Osobně mám z jednokanálů pocit, že maj největší zvukový možnosti... jako by to líp reagovalo na kytaru efekty a ruku.... Rozhodně hodlám zůstat u jednokanálů. Právě to, že je ten peavay jednokanál, má konec EL34 a ovladač texture mi to příde hodně zajímavý!!!!!
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
daron521

Příspěvek od daron521 »

Môžem potvrdiť, so stratocasterom mám na tom krásny prierazný clean, otočim preamp volume mám crunch. Ak by som z toho chcel nejaké husté veci potrebujem inú gitaru.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

rain píše:
Pokud clovek potrebuje cistej zvuk, musi zkratka sehnat k Windsoru preamp.
...to je fakt k smíchu, pokud vím tak každá kytara má volume poťák...taky mám jednokanálovou hlavu a zvuků z toho dostanu mraky, stačí používat ty točítka a hýbátka na kytaře...
Ano, otocenim potakem volume ziskam krasnej clean zvuk...

... kterej se naprosto neprosadi v kapele, protoze neni skoro slyset. Ozkouseno.
Ja totiz mluvim o cistym CISTYM kanale, ne nacrunchnutym cistym, ten je pro me nepouzitelnej.
Somnus Aeternus
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Souhlas s Wohmou.... ten zvuk se neprosadí.... i když jsou výjimky:
James Hetfield si taky přepíná mezi EMG81/60, na jednom snímači má nastavený nejspíš nízký volume = čistej zvuk a u druhého to je na ''full drive'' ale to jsme jinde jak aparátama tak nástrojema....
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

když máš silný aparát tak se prosadí "cokoliv" :twisted: :lol:

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Adamz Asah píše:když máš silný aparát tak se prosadí "cokoliv" :twisted: :lol:
Kdyz to nastavim tak, aby se to prosadilo na cistej, tak to zase urve usi vsem na zkreslenym :) V mem pripadne problem uspokojive resi jedine preamp.

Muze to v teto kombinaci fungovat nekomu, kdo nehraje s prilis vytocenym gainem, jenze ja gainu potrebuju spousty.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“