WAH-WAH

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak ja mam klasickeho Jima Dunlopa Cry Baby.
Vlastnim jej asi uz 2 mesice a stale jsem ve fazi seznamovani a hledani. Kazdopadne to chce trpelivost a mit vice citlivou(nebo spise sikovnou) nozicku. Prvni vysledky uz se ale dostavuji a zacina me ten pedal bavit cim dal vice! Kupoval jsem to ze zvidavosti a myslim, ze wah se stane nepostradatelnym v mem arzenalu. Uvazuju ale, ze si v budoucnu daleke poridim uz nejaky poradny wah pedal s moznostmi ruznych nastaveni a podobne. Na tom soucasnem mi ty jeho vady a chyby zatim nejak moc nevadi, jinak receno, chce to trosku vice se prizpusobit.
scofi
Kontaktovat uživatele:

Wah Wah

Příspěvek od scofi »

Ahoj
Co říkáte na Cry baby Jimi Hendrix Wah Wah speciál?Stojí to za kup?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Wah Wah

Příspěvek od Wohma »

scofi píše:Ahoj
Co říkáte na Cry baby Jimi Hendrix Wah Wah speciál?Stojí to za kup?
Ja bych rekl, ze za ty penize nestoji zadny kvakadlo (mozna tak Ibanez Weeping Demon, ale jinak bych za jeden pedal 3,5k nedal... nejsem tak bohatej ;]), ale pokud uz nejaky zabi hnev chces koupit, tak Jh-1 special je hodne dobra volba :wink:
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Pajoche
Bandzone: http://bandzone.cz/pajoche
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajoche »

Nazdar kolegové. Já mám Ibanez Weaping Deamon a po roce užívání stále velká spokojenost. Je to moje již třetí kvákadlo, předchozí dvě vypověděly službu. První jsem měl od George Dennise a pak od Boss, takové to podlouhlé co simuluje ještě další tři. Tuším nějak TW??? To bych doporučil už kvůli možnostem. Já měl ale smůlu a tak jsem chtěl novotu se zárukou.
Ten Ibanez je skvělý v tom, že to kváknutí jde nastavit od takové malé kuňkalky až po pořádnou ropuchu
:D . Je tam možnost nastavit taky frekvenční pásmo..což využijí 7mičkáři (možná basáci) anebo já používám uplně jiné nastavení na telecastera než na musicmana. Velká paráda je taky, že máte možnost spínání kvákadla už při prvním kontaktu s Vaším chodidlem a ne jak je bežné po silnějším sešlápnutí.
Samozdřejmě zvuk je trochu jinde než Cry Baby, je to blíže pedálům Morley.

Regards
http://www.pajoche.cz - dvounohý ansábl
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

nemate nekdo zkusenosti z wahem zakka wylda?
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Mě by zase zajímalo zkušenosti s Bossem AW3 - atomatic wah. Halvně pro basu.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Cheebers

GD35 FTB

Příspěvek od Cheebers »

Ahoj,
naka zkusenost s George Dennisem GD35 FTB?
Diky za nazory.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Co třeba Morley Classic Wah? nějaké zkušenosti?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Není to na novej topic, tak to dávám sem: řešilo se tu Cry Baby GCB95 - jak je na tom s by-passem? Jak moc to má vliv na zvuk vypnutý? Dík:-)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Carl Martin - 2Wah kvakadlo....
Je tu nekdo, kdo jej ma?

Prave jsem ho objednal na zkousku...
http://www.carlmartin.com/product%202wah.htm
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

A co třeba McWah A1? :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

rasomaso píše:A co třeba McWah A1? :lol:
Jo ten jsem mel, davaji do nej Quartchicken potenciomasicko, oblozeny rezistockovymi zapecenymi hlavickami a to cele je obaleno do ferrumoveho testicka. Po zakousnuti se pokazde ozve: "šplíchrrrr!!!"
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

jak moc je velkej rozdil mezi
http://kytary.cz/dunlop-crybaby-classic ... 60:0:0:1:0

a

http://kytary.cz/dunlop-cry-baby-origin ... 60:0:0:1:0

krom ceny ktera je 2000 kč rozdil :)

sem si poslechl ty ukazky a ten clasic mě přišel spiš jazzovej / bluesovej
ten original spiš na tvrdši rock/ metal
Naposledy upravil(a) Rainmaker dne 17.07.2008 12:45, celkem upraveno 1 x.
Už nehraju, pouze poslouchám ...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

civky Fasel, ktery se tam davaji od zacatku. to je ten rozdil, to levny ma nejaky no name...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Vzdyt to tam je napsane, ma to puvodni obvody a civku Fasel...novejsi je urcite z levnejsich soucastek a beznou civkou...zvukovy rozdil v tom bude urcite take.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

s tím Carl Martinem zkušenosti nemám, ale pokukoval jsem po něm :-) určitě napiš dojmy
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Dark Axel píše:s tím Carl Martinem zkušenosti nemám, ale pokukoval jsem po něm :-) určitě napiš dojmy
Jo to rozhodne, pokud se zadari PPL, tak bych jej mohl mit uz zitra teoreticky doma. Vsiml jsem si, ze na kytarach meli jeden kus a po me objednavce uz udaj zda na prodejne je, zmizel. Tak doufam, ze to bude zrovna ten muj kus. V horsim pripade az v pondeli se na nej vrhnu.

Trosku se bojim toho, ze 6 zvuk variant bude az prilis. Na HC jsou na nej pouze dve recenze, prvni vylozene spatna, pac majiteli prisel rozbity a druha recenze vylozene dobra. Pry se oproti beznym VOXum a CB muze jako jediny merit s Fulltonem Clyde wahy, ktere jsou jednou tolik drazsi (Clyde Deluxe)...je to pomerne nova vec (rok, dva, tri), tak toho moc na netu o nem neni.
Pajur
last.fm: _PaJuR_
Bandzone: butt

Příspěvek od Pajur »

zdar, hej, tak jak to dopadlo, je výhodné koupit tohle?

http://kytary.cz/dunlop-cry-baby-origin ... 18:0:0:1:0
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Carl Martin: 2 Wah
Predem si troufam rici, ze to je bezvadny pedal - na to ze stoji 3 tisice, to je vylozene luxusni nejen z hlediska moznosti nastaveni, ale hlavne zvuku!
Nejdriv teda o co jde...2 Wah je kvakadlo, ktere ma 2 druhy kvakani. High a low. Prvni se hodi k rytmicke, doprovodne hre - je subtilni a druhe je pro solove kvakani - vyrazne kvakani. Oba mody maji k tomu jeste kazdy zvlast tri-polohovy prepinac s cisly 1, 2, 3. Cislovani je odvozeno od pruraznosti a agresivity ve kvakani. 1=pohodicka, 2=no ty jedes bejby 3=trha usi(lol). Kdyz to clovek spocita, tak Carl Martin vyrobil kvakadlo se sesti zvukovymi mody a ze kazdy mod zni a hraje(!) je to nejpodstatnejsi. Dale je tam knob Attack, nastavi uroven kvakani, resp. jeho pruraznost ve zvukovem vysledku. Wah se spousti klasickym spinacem. Prepinami mezi dvema mody High a Low se provadi tak ze patou dupnu zcela dozadu, nachazi se tam pod noznim plechem prepinac modu. Zda se to na prvni pohled nesikovne, ale verte, ze hosi z Carl Martin to vymysleli docela dobre. Jinak jsem si vsiml uvnitr, ze potenciometr je bezna Alpha B100K. S fuzzem to "fuzzuje" velice dobre, ale tam je treba zvazit nastvaveni u obou efektu. V nekterem wah modu je slyset lehky sum, ale neni to nejak dramaticke. S delayem je to parada a docela se na tom clovek muze i vyblbnout... Signal nezere, to jsem si dneska uveril nekolikrat. Ma typicke TB spinace, a u Carl Martinu se muzu uz spolehnout na to, ze to je opet v klidu (Red Repeat).

No takze, to je takove hodnoceni, no spis postrehy po prvnich 3 hodinach hrani...znovu zduraznuju, ze to je docela prekvapeni pro me a prijemne. Cekal jsem buhvijake kvakadlo, co bude aspon trochu lepsi nez predchudce Dunlop GCB 95, ale myslim ze tak jak se tu chvali bezny CB a VOXy, tak je Carl Martin 2 Wah vsechny strci do kapsy...uz jen z hlediska ceny nabizi vskutku nadstandartni kvakadlo a moc bych rad videl jeho srovnani s Fulltone Clyde Deluxe, ktery nabizi v podstate totez, ale je jednou tolik drazsi(pokud clovek pripocte naklady nez se to k nemu dostane). :)
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Jak uz tu nekdo psal otazku na CGB95 a CGB95F...zkousel nekdo oba dva vedle sebe? Chci vedet jestli ten rozdil za ty dva litry stoji...Zkusenost jen s tim levnejsim. A celkem fajn. S kvakadly jako samostatnymy pedaly nemam zkusenosti. A rad bych poridil. Vzdy jsem kvakal pres multak...ale to stalo za prd. Tudiz se porozhlizim. A kdyz nejsem tak moc svetaznalej ve WAH pedalech, potreboval bych vedet rozdil mezi temito... Ten rozdil ohledne civek samozrejme vim. A pak mi jeste nekdo doporucoval VOX - hrali jste nekdo??? Tak poradte :) Ja seteda drzim Dunlopa, ptz myslim, ze s CB nic nepokazim.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“