otazecka - Basa do kytarového komba?

Baskytarová aparatura ...
Ginie
Kontaktovat uživatele:

otazecka - Basa do kytarového komba?

Příspěvek od Ginie »

zdar ,chtel bych se zeptat jestli by slo hrat s basovkou na kyt.kombo, dik

Upraven název - Nero
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Re: otazecka

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Ginie píše:zdar ,chtel bych se zeptat jestli by slo hrat s basovkou na kyt.kombo, dik
Šlo by hrát na bicí kytarou? ...Šlo, ale neni to nic moc :lol:
ale jo, jako nouzovka se to určitě dá, ale chce to větší headroom hlavně u repráků, aby nechrchlali a ten zvuk nebude moc ideální.

A příště prosimtě nějak inteligentně pojmenuj ten topic, nadpis Otázečka opravdu nic neříká o obsahu, tady všichni píšou "otázečky" :roll:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

já mám mimo jiné i na doma 20 W kytarové kombo a hraje paradně nejde poznat že by nebylo basové ..... ale nevím jak u jiných komb
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jako jde to. Ale dře to...

Zvuk je na nic, chybí tam ty basy, o kterejch to zejména je. Hrál jsem na basu do komba Stagg 20w a kupodivu to to kombo přežilo. Hrál jsem s basou do Rolanda Cube, ten zvuk prostě neměj štávu. A byl jsem svědkem toho, jak kombu Dimavery po zapojení basy a vytočení potáků doprava odešlo repro...

Mám jinak dojem, že se podobná problematika už někdy řešila, tak zkus pohledat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Jako chybí tam ty basy to jo, ale hoši ten reprák na to není stavěnej. Pokud tomu trochec osolíš tak budeš mít za nejaké ten čas po repráku. V kytarových kombech sou středáky. :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
Ginie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ginie »

a i naky mali kombo vod debilni znacky za smesny prachy bude lepsi nez kyt. kombo ?
Kytary: Fender strat. classic 60s HSS, Thomas superstrat floyd HSS
Efekty: Rocktron GAINIAC I 90s USA
Aparaty: Rozdall JCM 800 50w kopie, 1x12 box Celestion G12 Hot 100w
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Bude... Otázka je prosím tě teoretická nebo praktická? Protože pokud už máš kytarový kombo, tak bych ho na tvým místě nerad trápil basou a pokud chceš něco kupovat, tak se fakt vyplatí koupit něco na basu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Radši si kup nejaký šit bassový kombo, než aby sis kupoval za půlroku nový kytarový (určitě dražší) :wink:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Pwnerer

Příspěvek od Pwnerer »

Já bych měl zas opačnou "otázečku" - co kytara zapojená v basovém kombu? Přežije to kombo bez úhony?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kombo přežije, ale zvuk bude stát za nic...

PetrPeter 1975 - 2008
du-lo

Příspěvek od du-lo »

nahodou ma akustika ma v mem basovem marshallu lepsi zvuk nez v jinych kytarovych kombech :-))
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

du-lo píše:nahodou ma akustika ma v mem basovem marshallu lepsi zvuk nez v jinych kytarovych kombech :-))
Jo, ty 2 10" repráky a horna nemusí bejt na akustiku zas tak špatný :wink: já jsem to takhle zkoušel akorát na 15" repro a to už trošku huhlalo :)
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

du-lo píše:nahodou ma akustika ma v mem basovem marshallu lepsi zvuk nez v jinych kytarovych kombech :-))
Pokud tam máš menší průměr reproduktoru tak je to logické.Mělo to daleko lepší dynamiku.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Pwnerer píše:Já bych měl zas opačnou "otázečku" - co kytara zapojená v basovém kombu? Přežije to kombo bez úhony?
Hrál jsem tak skoro půl roku... společně s Boss HM-2 na Jolanu Strat a zvuk byl, no, hardcore :-), což bylo dobré, takovej ostrej, syrovej, hnusnej zvuk totiž nikdo neměl
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Kytara zapojená v basovém kombu bude jediný efekt - sice tu zahuhlanost, protože to není přizpůsobený na vyšší frekvence. Zatímco naopak (basa do kytkomba), tam už určité nebezpečí poškození reproduktoru hrozí.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

Pwnerer píše:Já bych měl zas opačnou "otázečku" - co kytara zapojená v basovém kombu? Přežije to kombo bez úhony?
kamos tak hra azatial ziadne znamky nespokojnosti .... ale zas niekedy mam pocit ze ma hudobny hluch :/ :D,este setri na elektro akustiku a to bude delo :D PS : ma 15W Dimavery
Thinking ...
fisermi1

Příspěvek od fisermi1 »

JO jo... zní to hezky
jakub.riss
last.fm: http://www.last.fm/user/jakubrissaweg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/shiroame
Kontaktovat uživatele:

Basa

Příspěvek od jakub.riss »

Mám SOS dotaz! Mám kyt. lampový zesík Blackheart Little Giant, a rád bych si koupil basu Ibanez GSR 200... nejde mi teď ale o to, jestli to nezní tak dobře, ale mám hlavu zapojenou do boxu laney s reprákem 1x12 celestion - a v žádným případě si tenhle ´stack´ nechci ani trochu poničit... Takže tu basu byste do toho nezapojovali..?
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

ne... mohl by ti shoret reprak.......
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“