Drop A - pomoc

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Nero píše:
petrpeter píše:Ja osobne moc podladeni nemusim.... kytara byla postavena tak aby hrala nejlip ve standartnim ladeni, stejne tak dalsi casti zvukovyho retezce jsou tomu prizpusobeny, takze tezko si budete hrat v drop B pres nejaky levny Celestiony, ktery jedou od 70Hz, a budete cekat citelny zvuk..

Podladena kytara proste podle myho ucha uz nezni jako kytara, a prilis se to vsechno micha s basovou kytarou a vsemy spodky...
To s chutí podepíšu :wink:
Amen
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
impact

Příspěvek od impact »

Ale o to přece jde, o to, že to zní jinak. :?: :?: :?:
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

No me to zni jako chumel nerozeznatelnych basu... Nekomu se to mozna libi... :lol:
Kdyz uz, tak ja pouziju treba octaver k brutalnimu basovymu zvuku (pokud uz ani basova kytara nezni dost basove)... :lol:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

afektband píše:Když chceš podladit tak nízko, tak potřebuješ alespoň 13-ky struny, potom budeš juset komplet seřídit celou kytaru, pružiny, prhnutí krku, prostě všechno.
pritlac. na svoji rg 270 jb jsem ladil s .13 na drop B a bylo to akorat

a kdyz uz jste v tom posuzovani ladeni, podladuje se ze dvou duvodu: aby to hralo hutne nebo aby se to prizpusobilo zpevu. hlasivkovy vazy si nepodladis, kytaru ano, neni duvod, aby zpev byl v neprirozeny poloze, kdyz se do prirozeny muze dostat jednoduchou zmenou ladeni..
a docela bych si tipnul, ze neposlouchate hudbu co on / ja / kdokoliv ... protoze byste meli trochu jinou rpedstavu. nicmene i v klasickym ladeni lze hodne dobre zahrat tvrda hudba
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

no je jasny, ze malokdo z nas asi bude mit absolutni sluch aby jentak nekde na prvni poslech poznal, jestli v songu zrovna tohle "kilo" hraje v E nebo o ton podladeneji...

Napsal si to dobre, jen je problem s tou "hutnou" muzikou - ono to pak chce taky patricny aparat a patricny reproboxy aby to taky hutne a dobre znelo, coz malokdo z tech podladovacu tady, co doma muci Frontmany a podobny sh*ty, ma :wink:
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

K tomu přispůsobování hlasu:
Myslím že žádný kvalitnější zpěvák nemá tak mizerný rozsah aby mu dělalo problém zpívat trochu jinde. A taky je dobré si uvědomit že se jeden tón (akord) dá zahrát různými způsoby :idea:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
R.I.P. PetrPeter + 1.8.2008
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

LAMA píše:K tomu přispůsobování hlasu:
Myslím že žádný kvalitnější zpěvák nemá tak mizerný rozsah aby mu dělalo problém zpívat trochu jinde. A taky je dobré si uvědomit že se jeden tón (akord) dá zahrát různými způsoby :idea:
tak to kazdopadne, jenomze kazdej ma urcitou hladinu, na ktery se mu zpiva nejpohodlnejs a nejlip to z ni jde hloubejs i vys. a ty je dobry se prizpusobit.

a dalsi vec je, ze akord se da zahrat, ale v zajmu zachovani pohodlnosti je jenom par rozumnejch zpusobu, kde navic je dobry prihlidnout i k tomu, ze v nozsich polohach na vyssich strunach bude zvuk jasnejsi, nez na vysokych polohach silnych strun.

hm a petrpeter ma opet pravdu, uz je to nuda :-D mel by ses zamyslet a napsat nejakou hovadinu
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Nevím jestli to bylo na mě, ale rád se přidám:

nejakou hovadinu

Spokojenost? :lol:
92% teenagerů poslouchá hip-hop, jestli patříš mezi zbylých 8% hoď si tohle do podpisu.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

JirkaD píše: tak to kazdopadne, jenomze kazdej ma urcitou hladinu, na ktery se mu zpiva nejpohodlnejs a nejlip to z ni jde hloubejs i vys. a ty je dobry se prizpusobit.
presne to je ten duvod proc hrajem podladene, zpev navic musi utahnout basu a zpev a pritom nemuze to tahat moc do vejsek neumi to no tak proto ladime do C
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Mě nevyhovuje zpívání v žádný tónině, tak sem furt na na "klasiku". Ale kdyby se mi zpívalo líp v jiné tonině, tak by sme taky nepřelaďovali.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

no ja podle sluchu podladenou kytaru treba na dis poznam.. jinak na drop A staci trinactky. miluju zvuk zkreslene basy na drop A :) ..
Frouman

Příspěvek od Frouman »

Mám rád podladěnou muziku. Pěkně nabasovanej zvuk a kvalitní sluchátka....cítim v uších ty vibrace :D Jinak když chceš šestku a takhle podlaďovat, tak sis měl koupit barytonku.
"Brzy se vám vrátí paměť a budete přesvědčen, že umíte hrát na kytaru. ALE JÁ UMIM HRÁT!"
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

pigdestroyer píše:no ja podle sluchu podladenou kytaru treba na dis poznam.. jinak na drop A staci trinactky. miluju zvuk zkreslene basy na drop A :) ..
:shock: :shock: :shock: :shock: DROP A NA BASE????? Grrrrrrrrr
Btw. na base se snad drop moc nepoužívá.... protože to omezuje v hraní (pač na base moc často, auž vůbec ne v těchhle frekvencích, nehraješ kila :wink: )
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Myslel zkreslenou basu a kytary drop A. Umíš si představit drop A na base? Frekvece 5 Hz :lol:
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

pigdestroyer píše:no ja podle sluchu podladenou kytaru treba na dis poznam.. jinak na drop A staci trinactky. miluju zvuk zkreslene basy na drop A :) ..
LAMA: Přečti si to ještě jednou...
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

Já vím jak je to napsaný a přečet sem si to dostatečněkrát :lol: Ale myslím podladit do A na base je blbost, a ješte na drop to prostě nedává smysl. To je můj názor :wink:
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

LAMA píše:Já vím jak je to napsaný a přečet sem si to dostatečněkrát :lol: Ale myslím podladit do A na base je blbost, a ješte na drop to prostě nedává smysl. To je můj názor :wink:
Na base jde podladit do A v pohodě a zkreslit se to dá taky... akorát mně to přijde jako odpor... Mimochodem nahraje náhodou Fieldy v nějakým takovým úchylným ladění?
LAMA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LAMA »

To podladění bych ješte překous, ale drop to fakt nevím. Fiedly má 5 strunku a podladěno o tón (do A) :wink:
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

A je o tón od E?Tak to mi to nějak nešmakuje se stupnicí

C D E F G A H

Kdyby to měl o tón tak to je D :!:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nesst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Red Bull píše:A je o tón od E?Tak to mi to nějak nešmakuje se stupnicí

C D E F G A H

Kdyby to měl o tón tak to je D :!:
Ne, od H. Pětistrunka má jako spodní strunu H :wink:
No s tí mdropem nevím, ale je od A...
Naposledy upravil(a) Nesst dne 24.07.2008 13:28, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“