Nakopnout lampu

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Kdy uz si uvedomite, ze ani metal neni kupodivu pouze o gainu?!;)
Ten Randall je gainova bestie, nemuze nestacit;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

jonas1 píše:Kdy uz si uvedomite, ze ani metal neni kupodivu pouze o gainu?!;)
Ten Randall je gainova bestie, nemuze nestacit;)
jojo, je to v rukou a v hlavě (ale v té co máte na krku:-))
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jedna rada.... Nikdy netlač konec z EL34 do V (stažený středy) doprovod huhlá, sólo nezpívá.
spíš než zkreslení pořiď delay a chorus... to je to co ti v tom sóle chybí, e zkreslení, ale prostor a dozvuk.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DirX

Re: Nakopnout lampu

Příspěvek od DirX »

jaroslav.celujko píše:Koupil jsem si Randall RH50TC a hraju metal, jenze mi uplne nestaci zkresleni, a kupovat tranzistorovou krabku na lampu nechci, muzete poradit nejakou krabku na nakopnuti lampy? treba nejakej pre-amp nebo nejakou takovou specialni slapku?
Nechceš něco nahrát?zajímal by mě ten zvuk co ti nestačí
termyx

Příspěvek od termyx »

trochu OT: no ty krávo...lol...
jako pokud ti nestačí zkreslení na tom randallovi tak v ampu chybu fakt nehledej...ani v krabičce co chceš hodit před to..maximálně sustainer..
nějakej fuzz nebo higain kreslítko neni žádnej přínos...
zkus dát do ferari další turbo...BLBOST...prostě se tam nevejde..stejně jako se "nevejde" zvukově další kreslítko k tomu randallovi....bude z toho akorát ještě větší BORDEL a ne hutnější zvuk....

bejt tebou tak se zamyslim na kytarách, snímačích, nástrojových kabelech...a RUKÁCH a HLAVĚ(tý co máš na ní uši, kterým nestačí hardcore amp)...

ps: pokud je to moc tvrdý nebo nepravdivý, tak to ignorujte..ona půl lahve jacka danielse během dvou hodin dělá svý :D :D
to a to a za chvíli zas tohle
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

termyx píše:ps: pokud je to moc tvrdý nebo nepravdivý, tak to ignorujte..ona půl lahve jacka danielse během dvou hodin dělá svý :D :D
tak to znam - velmi intenzivni prozitek..pritom jsem mel vzdycky zato, ze po dobrym piti se nebleje;)

k tematu: chybu bych hledal ve snimacich a rukach - mel jsem sice od RM pouze Distortion Rails, ale pokud tak hraje cela produkce firmy, tak te prdy;)
No a ony EMGcka me taky nikdy nepresvedcili, natoz k tomuhle Randallu - hlavne kvuli tomu, ze je osazeny EL34, na metal bych si predstavoval spis 6L6 nebo 6550, i kdyz metal nehraju..to vidim u myho Rockera s EL34 - sice by nejaky ten lehci metalek zvladl, ale neni to ono;) (aneb mozna to je zvuk jako celek, co ti nevyhovuje)
V neposledni rade jde taky o repraky a to, jestli je to tva prvni celolampa - pokud ano - chce to hrat, hrat a zase hrat, protoze celolampa nikomu nikdy moc neodpoustila;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Byl jednou jeden metalista a ten si řekl "Nechť jest takové zkreslení, jenž uvede v ničivá sóla mou kytaru, aniž bych se jí jen dotkl.."

metal není o gainu, ale o podladění a kdo neumí hrábnout pravačkou do strun , ten by se nejdřív měl naučit hrát. Si vem korny, zkreslení pomalu na nule, ale dělá to podladění do A
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Zase nesouhlasím - metal není o podladění.Hraju metal,metalcore a jedu v klasice.Ono jde hlavně o kytaristu toť vše nařešte tady OT o základních rysech metalu, když ani přesně neexistujou.

A další blbost na EL34 se nedá hrát metal?Tak to bysi měla přečíst Mesa a ENGL a měli by přestat dávat do apců tyhle svoje lampy :!:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

no na podladění by ale opravdu líp sedla 6l6. Podle mě tu hledáme neexistující problém :arrow:
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
DirX

Příspěvek od DirX »

Red Bull píše:Zase nesouhlasím - metal není o podladění.Hraju metal,metalcore a jedu v klasice.Ono jde hlavně o kytaristu toť vše nařešte tady OT o základních rysech metalu, když ani přesně neexistujou.

A další blbost na EL34 se nedá hrát metal?Tak to bysi měla přečíst Mesa a ENGL a měli by přestat dávat do apců tyhle svoje lampy :!:
Souhlasím!Zkus vyměnit ty snímače za Seymout duncan metal set ty kreslí jako kráva!
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Red Bull píše: A další blbost na EL34 se nedá hrát metal?Tak to bysi měla přečíst Mesa a ENGL a měli by přestat dávat do apců tyhle svoje lampy :!:
To nikdo netvrdi, ale lampy se vyznacuji urcitymi charakteristikami a jsou vhodnejsi vykonnovy lampy na metal nez-li EL34;)
Jinak Powerball, Fireball, Dual, XXX, 5150 - to jsou klasicky EL34ovy ampy, vid?:)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ne, ve všem je zezačátku 6L6 a jen některý mají možnost vyměnit za EL34...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
DirX

Příspěvek od DirX »

jonas1 píše:
Red Bull píše: A další blbost na EL34 se nedá hrát metal?Tak to bysi měla přečíst Mesa a ENGL a měli by přestat dávat do apců tyhle svoje lampy :!:
To nikdo netvrdi, ale lampy se vyznacuji urcitymi charakteristikami a jsou vhodnejsi vykonnovy lampy na metal nez-li EL34;)
Jinak Powerball, Fireball, Dual, XXX, 5150 - to jsou klasicky EL34ovy ampy, vid?:)
Triple X má ale 6L6....
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

nerad kazím radost, ale to byla asi ironie :arrow:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ha to už je nemoc, přečíst si rychle a stručně nějákou informaci a hned na ní reagovat;) konec věty jsem ani nedočítal 8)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

stane se...
teď mi nejspíš někdo nadá že sem OT... a bude mít pravdu
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“