Vhodné kombo na doma do 5000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

A kde stojí ten Blackheart 5000 ? Kombo stojí 6. :P
Takže jedině hlavu a někde sehnat levný box. :?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
stronger

Příspěvek od stronger »

Teď mě asi všichni ukamenujou :D Ale podle mého názoru by vůbec nebyla škoda zkusit Line 6 spider III http://kytary.cz/line6-spider-iii-15/89 ... 2:0:0:1:0¨, hodně lidí to pomlouvá a tak... ale mě se ten zvuk líbí,mam to doma a jsme spokojenej.krabku 100% potřebovat nebudeš má to hodně silný zkreslení,4 kanály a efekty s kterýma si můžeš pohrát :) já mam sice tu 30W,a v naší zkušebne se tim chytám :)
Jedna z možných ukázek http://www.youtube.com/watch?v=uVDx5xN9yyU
silenski

Příspěvek od silenski »

No já bych doboručil taky Crate máme ho v zušce a na takový tvrdší styly se to hodí.Jinak te lázen v tý úkázce vypadá šíleně :lol: , ale taky to zní celkem dobře

\Smrťokvítek: smazán doublepost
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

silenski píše:No já bych doboručil taky Crate máme ho v zušce a na takový tvrdší styly se to hodí.Jinak te lázen v tý úkázce vypadá šíleně :lol: , ale taky to zní celkem dobře
myslíš micka ? hm :D

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Na lampace bych se asik vysral. To se na soad musi vytavit a doma na zkouseni je to naprd... teda pokud pan nema zkusebnu nebo barak, kde nikoho nerusi... Rozhodne taky nebrat laney, to se na metal neda, leda s krabkou. Line6 spider je chemie :lol: , ne, vazne je... Za me Roland :wink:
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Vox Valvetronix.
SoaD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SoaD »

tallicaman píše:Na lampace bych se asik vysral. To se na soad musi vytavit a doma na zkouseni je to naprd... teda pokud pan nema zkusebnu nebo barak, kde nikoho nerusi... Rozhodne taky nebrat laney, to se na metal neda, leda s krabkou. Line6 spider je chemie :lol: , ne, vazne je... Za me Roland :wink:
V baráku nikoho neruším
Obrázek
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

silenski píše:No já bych doboručil taky Crate máme ho v zušce a na takový tvrdší styly se to hodí.Jinak te lázen v tý úkázce vypadá šíleně :lol: , ale taky to zní celkem dobře

\Smrťokvítek: smazán doublepost

Aha .. úchvatně :lol:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

tallicaman píše:Na lampace bych se asik vysral. To se na soad musi vytavit a doma na zkouseni je to naprd... teda pokud pan nema zkusebnu nebo barak, kde nikoho nerusi... Rozhodne taky nebrat laney, to se na metal neda, leda s krabkou. Line6 spider je chemie :lol: , ne, vazne je... Za me Roland :wink:
Souhlas.
Na jedno Laney jsem hrál v této cenové relaci a bylo vcelku vpohodě... A jinak taky Kustom bych omrkl, někdo tady nedávno psal, že hraje fakt dobře a že je takové festovní.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

Nechi otevirat novej topik a chtel bych se zeptat na ROLAND CUBE 30X. Tady je o nem neco malo psane ale jeste pro dobry pocit bych se chtel zeptat. Doporucili by jste ho? Dival jsem se na jutubu na ukazky a dost se mi to libilo. Asi to nebudou vyhozene penize ze? DIk :)
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

omg vykašlete se na to co je a co není dobré na metal :roll: stejně to nepozná a nejdřív se taky musí naučit hrát ....
tallicaman

*Twisted.Brother* píše:omg vykašlete se na to co je a co není dobré na metal :roll: stejně to nepozná a nejdřív se taky musí naučit hrát ....
Toz ale kdyz chce hrat metal... Musi mit prece dobry pocit z teho, jinak by se na to taky mohl vykaslat... Jasne ze to pozna. Hra na cokoliv a cehokoliv je prece hlavne o pocitu...
aaasdfggg píše:Nechi otevirat novej topik a chtel bych se zeptat na ROLAND CUBE 30X. Tady je o nem neco malo psane ale jeste pro dobry pocit bych se chtel zeptat. Doporucili by jste ho? Dival jsem se na jutubu na ukazky a dost se mi to libilo. Asi to nebudou vyhozene penize ze? DIk Smile
Jasne, je super, muzu leda doporucit :D :wink: Nadchlo me, kolik ma basu. Prez lpcko je mivam v polovine tretiny, stredy na trictvrte a vysky mezi trictvrte a celou. Nekdo je zvykly to otocit vic a tak pak rika, ze je to jak prez perinu, ale da se to dostelovat. Zkus a uvidis, chybu s tim neudelas (ja bych nemenil, leda za tu lampu, ale to doma nemuzu :( ). Je tam dobra aj ta ladicka (jen tak mimochodem :) ).
aaasdfggg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aaasdfggg »

Jasne, je super, muzu leda doporucit Nadchlo me, kolik ma basu. Prez lpcko je mivam v polovine tretiny, stredy na trictvrte a vysky mezi trictvrte a celou. Nekdo je zvykly to otocit vic a tak pak rika, ze je to jak prez perinu, ale da se to dostelovat. Zkus a uvidis, chybu s tim neudelas (ja bych nemenil, leda za tu lampu, ale to doma nemuzu ). Je tam dobra aj ta ladicka (jen tak mimochodem ).
Diky to jsem chtel slyset :D Po brygade bude doma kraval :)
Kdo pil umřel, kdo nepil, umřel taky.

CORT KX 5 BK
BlackHeart BH5
MXR GT OD, Boss OS2
tallicaman

aaasdfggg píše:
Jasne, je super, muzu leda doporucit Nadchlo me, kolik ma basu. Prez lpcko je mivam v polovine tretiny, stredy na trictvrte a vysky mezi trictvrte a celou. Nekdo je zvykly to otocit vic a tak pak rika, ze je to jak prez perinu, ale da se to dostelovat. Zkus a uvidis, chybu s tim neudelas (ja bych nemenil, leda za tu lampu, ale to doma nemuzu ). Je tam dobra aj ta ladicka (jen tak mimochodem ).
Diky to jsem chtel slyset :D Po brygade bude doma kraval :)
Tak to uz jsi druhy, co chtel slyset to, co jsem napsal :lol: Jsem proste dobry :lol:
Brda

Začátečník neví, co koupit.

Příspěvek od Brda »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat.. Jestliže jsem si koupil elektrickou kytaru a hraji jenom doma a v nejbližší době nemám v plánu hrát v kapele, je lepší koupit samotné kombo a nebo i nějaké krabičky? Popřípadě co by bylo nejlepší a o jakém výkonu? Investovat bych do toho chtěl okolo 5000Kč. Děkuji.
Marek0090

Re: Začátečník neví, co koupit.

Příspěvek od Marek0090 »

Dokud si hraní na kytaru neosaháš a nezískáš nějaké povědomí, o tom jakým směrem by ses chtěl v hudbě ubírat, tak asi nemá smysl kupovat krabičky. Krabičky mají nevýhodu v tom, že jsou docela drahé...
Některá komba obsahují zabudované efekty, tím bys teoreticky získal nějakou zkušenost, ale je nutno dodat, že kvalita těch zabudovaných efektů je dosti pofiderná...prostě to jsou shity (většinou, alespoň u těch levnějších komb).
Pak se taky naskytá varianta koupit si multiefekt, který obsahuje více efektů a ta kvalita a ovladatelnost už je přece jenom relativně vysoká...

Osobně bych koupil nějaké sympatické kombo a pak případně koupil buď ten multiefekt, nebo nějaké efekty z bazaru. V případě, že natrefíš na kvalitní kousek, tak je fajn, že pokud ti nesedí, lze ho prodat za cca podobnou cenu, za jakou jsi ho zakoupil...tudíž neproděláš tolik a vyzkoušíš si efekty...
Kdybys kupoval nový efekt, a zjístil, že ti nesedí, proto by ses ho chtěl zbavit, tak proděláš hodně peněz.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Začátečník neví, co koupit.

Příspěvek od Bummer »

Já bych se na efekty a jiné krabičky ze začátku vykašlal úplně. Radit někomu do začátku multiefekt, je v dnešní době obrovská móda, ale žádná pozitiva to nemá. Pokud chceš nějaké základní efekty, pořiď si Roland Cube. Tam najdeš pár druhů zkreslení i efektů a to v takové míře, kdy nebudeš mít problém to nastavit a nebude tě to odvádět od hraní. Nemá smysl bát se jejich kvalit, protože to jednak neuslyšíš a jednak si nějakým laciným plastovým mulťákem rozhodně v tomhle smyslu nepolepšíš, ba naopak.

Na tohle jsem začínal: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum A doporučím to i tobě, dodnes na tu věc nemůžu říct křivého slova.

Pokud by sis chtěl poslechnout i jiné efekty, není v dnešní době problém otevřít YouTube a poslechnout si je tam a až pak se rozhodnout, jestli utrácet další peníze za něco, co možná ani nevyužiješ.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
filo01

Re: Vhodné kombo na doma do 5000

Příspěvek od filo01 »

Kdybych byl já na místě tazatele, tak bych šel do http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=764433 plus jednoduché kombo s nešumícím čistým kanálem, které si rozumí s krabičkama/mulťáky. Rukama mi prošlo jen Crate FW15R, to šumělo dost, s jinýma zkušenost nemám.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nu, a což takhle začít hned od začátku s malou lampou a naučit se pracovat s dynamikou a volume na kytaře?
Teď je na bazaru Peavey Royal 8: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on
Za zbylé peníze koupit nějaký levný bazarový multiefekt, aby se mohl Brda do budoucna zorientovat, jaké případné krabičky jsou pro něj použitelné.

Já například mám na doma malou lampu Vox AC4TV, nemá ovladač gain a master volume jako to Peavey (pouze volume), tudíž jsem teď na zkreslení při nízké hlasitosti dokoupil EHX Nano Muff Overdrive a do budoucna plánuji ještě modulační efekt (nejspíše Zoom MS-70CDR) a sestavu na doma budu mít vyřešenou. Ba co víc, bude stačit i na menší akce (kluby, zvučení mikrofonem do PA). Vydal jsem se cestou minimalizace, tahat velké bedny už se mi nechce :).
jastud

Příspěvek od jastud »

Podle mě je do začátku naprosto skvělé tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Samozřejmě záleží na ceně, ale pokud by jste se dohodli na něčem mezi 4-5 tisíci tak by to byla slušná cena.

Mám Fender G-Dec doma asi půl roku a na cvičení je to super. Solidní zvuk, pouštění backingtracků, docela slušný efekty - reverby a delaye jsou dost dobrý, looper a další opičárny. Moc se nehodí na metal, ty simulace high gain aparátů nejsou žádná sláva, ale jinak to všechno, řekněme po grunge, zvládá dobře.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“