Stojan na kytarové kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

Jde o to, že židle sice pomůže, ale stejně jde hlavní zvukový proud (osa) v mém případě dále do kapely, především na klávesáka a basáka. Proto bych uvítal možnost kombo polohovat jak výškově, tak i pod různým úhlem, což se mi na židlích kvůli rozměru komba nedaří. Uspořil bych tak na hlasitosti a netrápil bych zbytečně kolegy :)
Lase

Příspěvek od Lase »

Bodejť, židle nic neřeší (snad jen to vohybání k čudlíkům). Podle mojí zkušennosti je to přesně jak popisuje Timac - osa je sice vejš, ale pořád vodorovně a tak největší příděl hluku dostávaj spoluhráči, nikoliv já. A že u 1x12repra je ten rozdíl znát.
Mě se nejvíc osvědčilo položení komba na zem a jeho naklopení.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

mám všechny zkušenosti s tím, že kombo na židli, nebo nakloněné reprákem přímo na vás má hnusný, ostrý a tenký zvuk...je to prostě dělaný na to, že se položí přímo na zem, basy se můžou volně šířit po podlaze a zvuk je o několik tříd lepší. Nechápu lidi, co si koupěj celolampový kombo, a proto, že někde viděli, že ho maj na židli, nebo na stojanu (zkušebna/podium je děsnej rozdíl, na podiu se to dává na židle hlavně z důvodu, aby měl člověk pod kontrolou hlasitost...když u toho stojí a nastavuje to, tak to jde směrem od repráku mnohem hlasitěji, než to vnímá sám kytarista - to chce vychytat), tak to dají taky na židli a ani třeba nezjistí, jak to hraje pořádně ze země...rozdíl je to obrovskej a nikdy se mi nestalo, že by mě to ze židle hrálo líp...zkuste to sami:)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jeste ze takovej problem se zpevakem nemam :D a kdyby jo tak si capnu kejtru druhyho kytaristy to ma floyda a zpevak uz si nestoupne tam :D
nvm kdyz bude tedko box 2x12 tak asi se bude valet na ty zemi a na nem hlava.
timac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od timac »

Pokud kombo položím na zem, musím upravit korekce tak, abych slyšel dostatečně vyšší frekvence, které jsou pro mě při hraní směrodatné. Do snímacího mikrofonu a následně do PA pak jde jiné spektrum, než které slyším já. I tak na mě často kolegové gestikulují, abych si stáhnul volume, přestože pořádně neslyším, co doopravdy z komba leze.

Faktem je, že kombo nasměrované přímo na moji hlavu má při běžně užívané hlasitosti nežádoucí účinky. Nelze takhkhle hrát osm hodin.

Částečným kompromisem mezi popsanými situacemi je situování komba na židli, což přináší zmiňovanou výhodu v podobě pohodlného přístupu k potenciometrům. Stává se mi však, že některé židle mají nešťastně řešené opěrky, které různě vadí kabelům připojeným ke kombu. V tu chvíli bych vzal nejraději na pomoc sekyrku a židli domluvil.

Je mi jasné, že stojan nijak výrazně neovlivní kvalitu výsledné produkce, a pokud ano, lidé to stejně neocení.
danihol

Stojan na kombo

Příspěvek od danihol »

stojan používám pro svoje VK 112 nejen že se na podiu skvěle slyšim ale všechno máš po ruce a dobře to vypadá. Koupil jsem ho v Humlmusic a značka je to Proel...vřele doporučuju! Jak prodejnu, tak stojan...
hhoonnzzaa

Příspěvek od hhoonnzzaa »

Já tedy za sebe s nějakýma stojanama, či židlema nemohu souhlasit. Moje zkušenost je stejná jako maplesova, tudíž pokud mi jde reprák přímo na hlavu zvuk stojí pěkně za h***o, akorát to řeže uši a z koncertu mám prd. Je mnohem lepší to mít na zemi a nastavit větší hlasitost, potom, když je člověk v ose komba slyší normální zvuk a mimo osu není slyšet skoro nic, takže ostatní členy kapely nic neruší...a ještě ty názory, že má člověk na židly aspoň poťáky lépe po ruce považuju za bezpředmětné protože zvuk si člověk přece udělá ve zkušebně nebo max před koncertem a při hraní už na kombo nesahá, to by ho asi jinak zvukař pěkně roznesl na kopytech..
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
Horry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horry »

Zdravim, má tu někdo z Vás nějakej stojan na kombo ??
Dost o něm uvažuju a právě bych chtěl vědět, jaký jsou zkušenosti, jak jste spokojeni, za kolik jste pořídili a od jaký firmy ??
Předem díky ;).
Kytara: Dean ML Dime, Vintage SG VS6 Series, Cort G200 strattocaster
Aparát: Randall T2HLe, box Randall RV412A
Kabely: Sommer Cable s Neutrik konektory
Struny: GHS
Trsátka: Dunlop(Tortex 0.88)
sentera
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz

Příspěvek od sentera »

Zdar.Já používám stojan na kombo jak ve zkušebně tak na koncertech.
Ovšem mám dělaný,ale z nerez trubek :lol:
Opravdu jsem teď spokojenější.Hrajem písně od plno interpretů
tak že,točím poťákama pořád :roll:
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
http://bandzone.cz/defibe
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Co se stane když položím kombo (2x12'') o 90* naopak? jako že nebudou ty repra vedle sebe ale nad sebou...poťáky budou úúúúplně debilně sice ale mohlo by to pomoct zvuku ne? že se budu líp slyšet..a zabere to míň místa :D má to cenu? neposere se tam něco?
Final Frontier
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jaguar master píše:Co se stane když položím kombo (2x12'') o 90* naopak? jako že nebudou ty repra vedle sebe ale nad sebou...poťáky budou úúúúplně debilně sice ale mohlo by to pomoct zvuku ne? že se budu líp slyšet..a zabere to míň místa :D má to cenu? neposere se tam něco?
Mám dojem že vůbec nevadí.. (leda by zesilovač v kombu byl tak chatrnej a něco se z něj vyklepalo).. Jinak není problém.. Vertikální 212 se taky dělaj (bedny teda- komba asi ne...)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

huh,já teda nevim jak vy,ale stojan používám na odposlechy. :wink:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Jaguar master píše:Co se stane když položím kombo (2x12'') o 90* naopak? jako že nebudou ty repra vedle sebe ale nad sebou...poťáky budou úúúúplně debilně sice ale mohlo by to pomoct zvuku ne? že se budu líp slyšet..a zabere to míň místa :D má to cenu? neposere se tam něco?
Posrat by se nic nemělo, také jsem to párkrát zkoušel, ale je potom dost problém s tím, že to leží na zemi jednou celou rovnou plochou, ne na normálních "panožkách", které ve skutečnosti na zvuku hrají velikou roli, mám pocit, že takle by to dělalo pořádnej rámus do podlahy a v horším případě by to rovnou poskakovalo.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

A šlo by to nějak vyřešit? Přilepit tam oboustranou izolepou nožky? Nechcu tam vrtat.
Final Frontier
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

No nejdřív to zkus, jen spekuluju:)
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Tak to jsme dva :D nemám zkušebnu a doma to nemá cenu dělat, na kombo hraju doma max. 1x do měsíce. Jinak piluju na sucho :( což je prý to nejtěžší, nevím ale proč :D aspoň neřeším zvuk :P kdybych nehrál v hudebce tak si sundám asi i snímače atd....stejně to jen zavazí :D
Final Frontier
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Jaguar master píše:Tak to jsme dva :D nemám zkušebnu a doma to nemá cenu dělat, na kombo hraju doma max. 1x do měsíce. Jinak piluju na sucho :( což je prý to nejtěžší, nevím ale proč :D aspoň neřeším zvuk :P kdybych nehrál v hudebce tak si sundám asi i snímače atd....stejně to jen zavazí :D
jo ja si na kombo tez zahraju jen parkrat za mesic...ale jestli mas nake kreslitko tak si kup za 29 kc redukci velky maly jack a jed pres pc ne?aspon ja tak hraju a do tech sluchatek to staci
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Mně ze sluchátek bolí uši strašně :( a než přes pc tak to raději na sucho :D já se slyším dobře, i pískat jsem tak kytaru naučil :)
Final Frontier
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Jaguar master píše:Mně ze sluchátek bolí uši strašně :( a než přes pc tak to raději na sucho :D já se slyším dobře, i pískat jsem tak kytaru naučil :)
oo drsne, tak to respekt:D..me na sucho akorat drnci struny, takze radsi ty sluchatka, koncim ot
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“