Chtěl bych se zeptat - palcový prstýnek
Pravidla fóra
Chtěl bych se zeptat - palcový prstýnek
jestli se muzu zeptat na tento typ trsátek nikdy sem s tím nehral a chtel bych vedet jestli je to lepsi nes klasicke trsatko..
poradte prosim
ZDE http://kytary.cz/dunlop-palcovy-prstyne ... 02:0:0:1:0
ale jedno vím dává se na palec xD
poradte prosim
ZDE http://kytary.cz/dunlop-palcovy-prstyne ... 02:0:0:1:0
ale jedno vím dává se na palec xD
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Příště zkus pojmenovat nový thread výstižněji - "chtěl bych se zeptat" skutečně všem řekne, o co jde.
Ohledně toho prstýnku - není to trsátko ale prstýnek a hraje se s tím jinak. A používá se při vybrnkávání "prsty", kdy na jednotlivé prsty nasadíš podobné prstýnky a pak zvuk zní víc kovově a jasně, než když struny rozezníváš bříškem prstů...
Ohledně toho prstýnku - není to trsátko ale prstýnek a hraje se s tím jinak. A používá se při vybrnkávání "prsty", kdy na jednotlivé prsty nasadíš podobné prstýnky a pak zvuk zní víc kovově a jasně, než když struny rozezníváš bříškem prstů...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Děkuji za vysvetlení a omlouvam se za ten nazev 
www.metallica-band.ic.cz
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
troufám si tvrdit ze prstýnky se týkají z 90% téměř výhradně akustické hry... resp. neviděl jsem nikoho s nimi hrát na elektrickou kytaru..Mjkl píše:když už jsme u těch prsteníčků....
Dotaz:
Hrají se líp s prstýnkama líp akustické věci a vybrnkávání? Podle mě jo jinak by se to asi nedělalo, jen tak se ptám, jestli se vyplatí to kupovat.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady máš první možnost.pupack píše:troufám si tvrdit ze prstýnky se týkají z 90% téměř výhradně akustické hry... resp. neviděl jsem nikoho s nimi hrát na elektrickou kytaru..Mjkl píše:když už jsme u těch prsteníčků....
Dotaz:
Hrají se líp s prstýnkama líp akustické věci a vybrnkávání? Podle mě jo jinak by se to asi nedělalo, jen tak se ptám, jestli se vyplatí to kupovat.
http://www.youtube.com/watch?v=16AnGcB7MHA - výborná píseň, skvělý zpěvák a kytarista.
http://www.youtube.com/watch?v=vdyvPg0c6bI - další, sem tam je to vidět.
Ale je to pravda. Prstýnky se používají kvůli hlasitosti a průraznosti tónu protože u akustiky se zvuk ničím nezesiluje krom korpusu a bříška prstů dělají zvuk tlumenější a zastřenější. Nehledě na to, že ne každý si může pěstovat nehty.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
jojo tak jsem to myslel, každopádně není to uplně častý jev u té elektriky. na druhou stranu může to být celkem i dobrá věc jak se třeba odlišovatSmrťokvítek píše:Tak tady máš první možnost.pupack píše:troufám si tvrdit ze prstýnky se týkají z 90% téměř výhradně akustické hry... resp. neviděl jsem nikoho s nimi hrát na elektrickou kytaru..Mjkl píše:když už jsme u těch prsteníčků....
Dotaz:
Hrají se líp s prstýnkama líp akustické věci a vybrnkávání? Podle mě jo jinak by se to asi nedělalo, jen tak se ptám, jestli se vyplatí to kupovat.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=16AnGcB7MHA - výborná píseň, skvělý zpěvák a kytarista.
http://www.youtube.com/watch?v=vdyvPg0c6bI - další, sem tam je to vidět.![]()
Ale je to pravda. Prstýnky se používají kvůli hlasitosti a průraznosti tónu protože u akustiky se zvuk ničím nezesiluje krom korpusu a bříška prstů dělají zvuk tlumenější a zastřenější. Nehledě na to, že ne každý si může pěstovat nehty.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za vysvětlení 
www.metallica-band.ic.cz
Prostě hraješ prstama a k palci máš přiškvařený trsátko. Co chceš jako slyšet? Normální hra prstama, ale basový struny jsou díky prstýnky líp slyšet. Toť vše.Mjkl píše:a co s tou obtížností? je to těžší? nebo jak je to s tim hraním?
A jestli je lepší trsátko nebo prsty se zde určitě už zbytečně vášnivě řešilo...
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
okkk díky skusim koupim....Kamahl píše:Prostě hraješ prstama a k palci máš přiškvařený trsátko. Co chceš jako slyšet? Normální hra prstama, ale basový struny jsou díky prstýnky líp slyšet. Toť vše.Mjkl píše:a co s tou obtížností? je to těžší? nebo jak je to s tim hraním?
A jestli je lepší trsátko nebo prsty se zde určitě už zbytečně vášnivě řešilo...
Ten co popisuješ jsem teda ještě nikde neviděl. Ten co je na něj odkaz mám a používám ho jen když si ostříhám nehty a musím hrát bříškem palce ....
"Nejlepší žena je tlustá žena, protože si na jejím těle můžete nahrnout ňader, kolik chcete a kde chcete." (Ivan Mládek)
"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."
"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
"Nudíte se? Kupte si medvídka mývala.."
"Dammit, I want Narnia to be realllll. If only. Oh, and the world of Harry Potter. Fuck ya."
no chvilku googlim a čumím tak letmo po shopech a máš pravdudrStanek píše:Ten co popisuješ jsem teda ještě nikde neviděl. Ten co je na něj odkaz mám a používám ho jen když si ostříhám nehty a musím hrát bříškem palce ....
ja to kupuju u Lidla v Brně mají tam ruzný tvrdosti.
Je to tvarem více do kulata, jako trsátko, má to 3 dírky (asi větrání) a ucho na palec
jo a je to z celuloidu nebo z jakýho krámu protože jsem jednou potřeboval trošku přihnout ouško nad zapalovačem a během vteřiny mi shořel jasným plamenem
kde hraju palcem jen dolů (banjo) používám ten typ z odkazu (ale kov), na kytaru beru ten širokej, můžu s nim hrát i nahoru(solovat)
Obvod palcového prstýnku Dunlop
Máte někdo zkušenosti s palcovým prstýnkem dunlop? Jaký obvod má S(mall) a M(edium) ? Díky za odpovědi