Náhrada vstupného obvodu s elektronkami

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
shitdetector

Náhrada vstupného obvodu s elektronkami

Příspěvek od shitdetector »

Zdravím Vás, obraciam sa na vás s prosbou o radu, chcem sa opýtať či je možné nahradiť vstupný obvod v elektrónkovom zosilovači, za obvod s tranzistormi FET a koncový stupeň ponechať výkonové elektrónky. Ak ano nedala by sa poskytnúť nejaká schéma???????
shitdetector

Ako je možné zistiť či je dobrá alebo zlá elektrónka?????
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Hmm, tvůj nick tě celkem dobře charakterizuje, soudím dle témat které jsi tu založil. Radši ten tvůj lampáč vem a odnes k někomu kdo ví co dělá - je to jinak životu nebezpečná věc, myslím to naprosto vážně !!!
shitdetector

no super takze ma vystihuje moj nick hehehe, ja som sa len pytal ak to nieje mozne tak mi to povedz, a nemusis riesit moj nick
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

můžu tě ujistit, že tranzistor a elektronka neni volně zaměnitelná součástka, asi tak... ten "obvod" jde zaměnit tak, že tam prostě zapojíš jinej předzesilovač.
A jestli cheš zjistit, jestli je špatná elektronka, tak jí vyměň.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

shitdetector píše:no super takze ma vystihuje moj nick hehehe, ja som sa len pytal ak to nieje mozne tak mi to povedz, a nemusis riesit moj nick
já jen že jsem narazil na nějaká tvoje témata jakože ...jak poznám špatnou lampu.... kde koupím novou... atd... při troše snahy lze odpověď na tvé otázky nalézt během několika sekund (jooo vyhledávání se tomu říká). A snažit se něco opravit nebo předělat v lampovém zesilovači, kde se běžně vyskytuje napětí víc jak 400 V, a přitom o tom lautr vůbec nic nevědět - jak je z tvých dotazů zřejmé - je teda pěkný adrenalin.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

rain píše:já jen že jsem narazil na nějaká tvoje témata jakože ...jak poznám špatnou lampu.... kde koupím novou... atd... při troše snahy lze odpověď na tvé otázky nalézt během několika sekund (jooo vyhledávání se tomu říká). A snažit se něco opravit nebo předělat v lampovém zesilovači, kde se běžně vyskytuje napětí víc jak 400 V, a přitom o tom lautr vůbec nic nevědět - jak je z tvých dotazů zřejmé - je teda pěkný adrenalin.
souhlasím, ale chápu, že on se může cítit... "poníženě"... po takovéto reakci....

Proč chceš dávat vlastně tranzistor před lampovej konec?

Moje dpoporučení - koupit polovodičovej preamp a dát to do REturnu efektový smyčky
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

turbo_MaCk píše:
rain píše:já jen že jsem narazil na nějaká tvoje témata jakože ...jak poznám špatnou lampu.... kde koupím novou... atd... při troše snahy lze odpověď na tvé otázky nalézt během několika sekund (jooo vyhledávání se tomu říká). A snažit se něco opravit nebo předělat v lampovém zesilovači, kde se běžně vyskytuje napětí víc jak 400 V, a přitom o tom lautr vůbec nic nevědět - jak je z tvých dotazů zřejmé - je teda pěkný adrenalin.
souhlasím, ale chápu, že on se může cítit... "poníženě"... po takovéto reakci....

Proč chceš dávat vlastně tranzistor před lampovej konec?

Moje dpoporučení - koupit polovodičovej preamp a dát to do REturnu efektový smyčky
ale podle mě return ještě jde přes preamp, resp. minimálně přes poslední preampovou elektronku, která krmí koncový lampy, takže spíš jestli je tam line in, tak do něj ten preamp píchnout, pokud ne, tak by musel najít na desce, co jde do koncáku a to asi nebude nic jednoduchýho, pokud se v tom nikdy nehrabal.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

omg...

1. by mě zajímalo proč to chce měnit

2. u koncovejch elektronek (kromě třídy A) to vždycky musí jít přes invertor, jinak by ty elektronky nebyly buzený.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“