takoveto 0-0-000.. hreje se to na tlustym E ale ja na to mam strasne pomalou ruku, a nevim jak to vylepsit.. Kdo to pochopil prosim o radu
Cvičení pravačky
Pravidla fóra
Cvičení pravačky
Hoj... potreboval bych poradit s jednoi věcí, musim se naucit jednu věc, ale nevim jak se to jmenuje... je to napr. v pisnice od Rammstein Du Hast
takoveto 0-0-000.. hreje se to na tlustym E ale ja na to mam strasne pomalou ruku, a nevim jak to vylepsit.. Kdo to pochopil prosim o radu
Alternate picking, aneb střídání úhozů nahoru a dolů - to je dobré se naučit, pokud teda nejsi takový borec jako kirk hammett co hraje jenom úhozy dolů (to jsem se dozvěděl nedávno a dost jsem čuměl)
A to co myslíš ty, je zřejmě Tremolo picking, aneb sakra rychlé trrrrrrrrr kmitání na jedné struně (např klasická pulp fiction song)
Mám pravdu?
No musíš trénovat, vychytat si nějaké držení trsátka, kdy ti to jde nejlíp a zkoušet no... Na jedné struně mi to jde, ale teď bojuju s přechodama mezi strunama při tomhle
uff
A to co myslíš ty, je zřejmě Tremolo picking, aneb sakra rychlé trrrrrrrrr kmitání na jedné struně (např klasická pulp fiction song)
Mám pravdu?
No musíš trénovat, vychytat si nějaké držení trsátka, kdy ti to jde nejlíp a zkoušet no... Na jedné struně mi to jde, ale teď bojuju s přechodama mezi strunama při tomhle
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
No dobře, mažu to jenom ale v pár písničkách to dává jenom dolů tam, kde by se hodilo dávat střídavě. Byla tady o tom kdesi diskuze nedávno.majkie píše:to teda fakt nehrajeDemilich píše:lpokud teda nejsi takový borec jako kirk hammett co hraje jenom úhozy dolů (to jsem se dozvěděl nedávno a dost jsem čuměl)![]()
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
to si mozna pletes , Hetfield je znamej tim ze ma brutalne rychly downstroky (mam za to ze skoro vubec nepouziva alternative picking)
A kdyz uz jsme u ty pravacky umite nekdo Take This Life od In flames? ten uvodni riff kdy stridas ty dve struny vydrzim sotva pul minuty a pak uz mi ta ruka odumira:-) taky jsem si vsiml ze Gelotte to hraje tak nejak ze skoro nepreskakuje ze struny na strunu pozorujte v tomhle videu videl jsem tu u vice kytaristu ale porad nevim jak to udelat aby to znelo tak dobre jak u nich pri pohybu tou pravackou
A kdyz uz jsme u ty pravacky umite nekdo Take This Life od In flames? ten uvodni riff kdy stridas ty dve struny vydrzim sotva pul minuty a pak uz mi ta ruka odumira:-) taky jsem si vsiml ze Gelotte to hraje tak nejak ze skoro nepreskakuje ze struny na strunu pozorujte v tomhle videu
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=7pDb32W2hIsNepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
jo hammet i hetfield hraji nektere brutalni veci downstroky (battery, master of puppets, blackened), ale imho je malo lidi i mezi nama, ktery by tyhle songy hrali alternative pickingem. je nesmysl, ze by hral hetfield downpickama treba metal militia nebo takovou tu brutalni pasaz z no remorse, stejne jako ze by tak hammet hral takovy ty jeho brrrrrm pasaze v solech (i kdyz je pravda ze clovek obcas cumi co zahraje jen legatem
).
proste me to pride jako takova ta povest, co se jich na forech a na youtube drzi, a pritom na tom vlastne nic neni
proste me to pride jako takova ta povest, co se jich na forech a na youtube drzi, a pritom na tom vlastne nic neni
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně
-
simonwalker
- Kontaktovat uživatele:
No Paul Gilbert se ucil s tim ze taky delal uhozy jen dolu a levackou pouzival jen prostredni prst....Demilich píše:Alternate picking, aneb střídání úhozů nahoru a dolů - to je dobré se naučit, pokud teda nejsi takový borec jako kirk hammett co hraje jenom úhozy dolů (to jsem se dozvěděl nedávno a dost jsem čuměl)![]()
Mám pravdu?
No musíš trénovat, vychytat si nějaké držení trsátka, kdy ti to jde nejlíp a zkoušet no... Na jedné struně mi to jde, ale teď bojuju s přechodama mezi strunama při tomhleuff
Hlavně to chce lehce s uvolněnou rukou...
Tyhle věci hraješ stejnak jen s velkym gainem, takže to neni třeba rvát, stačí to jen šimrat. Určitě up a down, to že hraje Hetfield jen downstroky je jeho problém - ty si ulehči práci.
Začít pomalu v rytmu a zrychlovat a zrychlovat, pak přidat mezi PM i otevřený struny a zkoušet jiný rytmy. Za dva tejdny to máš
Taky zkus trsátko typu jazz - tohleto o dost usnadňuje a třeba si na něj zvkneš...
Já mám problém spíš v týhle rychlosti synchronizovat to s levou rukou - takovej Slayer - Raining blood apod.
Tyhle věci hraješ stejnak jen s velkym gainem, takže to neni třeba rvát, stačí to jen šimrat. Určitě up a down, to že hraje Hetfield jen downstroky je jeho problém - ty si ulehči práci.
Začít pomalu v rytmu a zrychlovat a zrychlovat, pak přidat mezi PM i otevřený struny a zkoušet jiný rytmy. Za dva tejdny to máš
Taky zkus trsátko typu jazz - tohleto o dost usnadňuje a třeba si na něj zvkneš...
Já mám problém spíš v týhle rychlosti synchronizovat to s levou rukou - takovej Slayer - Raining blood apod.
-
lord_bodom
Re: Cvičení pravačky
Zdravím, pročelt jsem si to tu a chtěl jsem se jen zeptat co přesněji s rukou udělat kde ji zapnout a kde uvolnit aby se dalo vykouzlit tohle (plus jaké trsátko by bylo lepší co se týče tvrdosti):
http://www.youtube.com/watch?v=k8uYMjqzP_I
Jsou to právě ty downstroky. Díky moc za rady
http://www.youtube.com/watch?v=k8uYMjqzP_I
Jsou to právě ty downstroky. Díky moc za rady
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já teda ruku nezapínám, ale pokud si myslel "zatnout", tak nikde - je třeba hrát uvolněně, bez křečí, v klidu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně hrát zápěstím a né celou rukou. Zamlada jsem na to kašlal a teď s tím mám problémy. No a cvičit, cvičit a cvičit....
-
lord_bodom
JJ myslel jsem zatnout
Chybicka se vloudila
Oki tak už mi teda nezbývá nic jiného než cvič a cvičit. Díky