Cvičení pravačky

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Hyxman

Cvičení pravačky

Příspěvek od Hyxman »

Hoj... potreboval bych poradit s jednoi věcí, musim se naucit jednu věc, ale nevim jak se to jmenuje... je to napr. v pisnice od Rammstein Du Hast
takoveto 0-0-000.. hreje se to na tlustym E ale ja na to mam strasne pomalou ruku, a nevim jak to vylepsit.. Kdo to pochopil prosim o radu :)
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Sice nevím o jakou situaci se jedná, sem línej to hledat, ale co třeba zkusit střídat úděry trsátkem nahoru a dolů? :wink:
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

jo, alternative picking. Holt budeš muset cvičit a cvičit a cvičit a cvičit :D :wink:
ESP RZK-1, ESP 901, Randall RH150G3, Mesa Boogie 4x12, kabeláž Klotz, Behringer FCB1010, ....a čekání na g-majora
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

A hlavně drž rytmus, ne abys do toho při cvičení jen tak řezal:)
Jinak při názvu tohohle topicu mě napadlo úplně něco jinýho než kytara:D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Vim přesně co myslíš,skoro mě to odradilo a furt to lamim,nejhorší je tam ten PM,to mě brzdí...zkus měkčí trsátko,hraje se to v E což znamená že struny sou dost naplý...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Alternate picking, aneb střídání úhozů nahoru a dolů - to je dobré se naučit, pokud teda nejsi takový borec jako kirk hammett co hraje jenom úhozy dolů (to jsem se dozvěděl nedávno a dost jsem čuměl) :lol:
A to co myslíš ty, je zřejmě Tremolo picking, aneb sakra rychlé trrrrrrrrr kmitání na jedné struně (např klasická pulp fiction song)
Mám pravdu?

No musíš trénovat, vychytat si nějaké držení trsátka, kdy ti to jde nejlíp a zkoušet no... Na jedné struně mi to jde, ale teď bojuju s přechodama mezi strunama při tomhle :? uff
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
majkie

Příspěvek od majkie »

Demilich píše:lpokud teda nejsi takový borec jako kirk hammett co hraje jenom úhozy dolů (to jsem se dozvěděl nedávno a dost jsem čuměl) :lol:
to teda fakt nehraje :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

majkie píše:
Demilich píše:lpokud teda nejsi takový borec jako kirk hammett co hraje jenom úhozy dolů (to jsem se dozvěděl nedávno a dost jsem čuměl) :lol:
to teda fakt nehraje :)
No dobře, mažu to jenom ale v pár písničkách to dává jenom dolů tam, kde by se hodilo dávat střídavě. Byla tady o tom kdesi diskuze nedávno.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Drobák

Příspěvek od Drobák »

těžko říct,ale zdá sem di že jede furt downstroke....

BTW:tohle téma spíš patří do hry na kytaru...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Wow to sem ani netušil že takový jednoduchý (chci říct opak slova složitý, ne jako těžký...) úkony maj tak složitý názvy... :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

no tohle mi taky dělá problém, ale já ho budu asi řešit takhle:

zapnu metronom a pojedu podle metronomu i treba hodku v kuse a snažit se to udržet a postupně zrychlovat....
LarryColl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LarryColl »

to si mozna pletes , Hetfield je znamej tim ze ma brutalne rychly downstroky (mam za to ze skoro vubec nepouziva alternative picking)
A kdyz uz jsme u ty pravacky umite nekdo Take This Life od In flames? ten uvodni riff kdy stridas ty dve struny vydrzim sotva pul minuty a pak uz mi ta ruka odumira:-) taky jsem si vsiml ze Gelotte to hraje tak nejak ze skoro nepreskakuje ze struny na strunu pozorujte v tomhle videu

Kód: Vybrat vše

http://www.youtube.com/watch?v=7pDb32W2hIs
videl jsem tu u vice kytaristu ale porad nevim jak to udelat aby to znelo tak dobre jak u nich pri pohybu tou pravackou
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
majkie

Příspěvek od majkie »

jo hammet i hetfield hraji nektere brutalni veci downstroky (battery, master of puppets, blackened), ale imho je malo lidi i mezi nama, ktery by tyhle songy hrali alternative pickingem. je nesmysl, ze by hral hetfield downpickama treba metal militia nebo takovou tu brutalni pasaz z no remorse, stejne jako ze by tak hammet hral takovy ty jeho brrrrrm pasaze v solech (i kdyz je pravda ze clovek obcas cumi co zahraje jen legatem :) ).
proste me to pride jako takova ta povest, co se jich na forech a na youtube drzi, a pritom na tom vlastne nic neni :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

Demilich píše:Alternate picking, aneb střídání úhozů nahoru a dolů - to je dobré se naučit, pokud teda nejsi takový borec jako kirk hammett co hraje jenom úhozy dolů (to jsem se dozvěděl nedávno a dost jsem čuměl) :lol:
A to co myslíš ty, je zřejmě Tremolo picking, aneb sakra rychlé trrrrrrrrr kmitání na jedné struně (např klasická pulp fiction song)
Mám pravdu?

No musíš trénovat, vychytat si nějaké držení trsátka, kdy ti to jde nejlíp a zkoušet no... Na jedné struně mi to jde, ale teď bojuju s přechodama mezi strunama při tomhle :? uff
No Paul Gilbert se ucil s tim ze taky delal uhozy jen dolu a levackou pouzival jen prostredni prst....
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Hlavně to chce lehce s uvolněnou rukou...
Tyhle věci hraješ stejnak jen s velkym gainem, takže to neni třeba rvát, stačí to jen šimrat. Určitě up a down, to že hraje Hetfield jen downstroky je jeho problém - ty si ulehči práci.
Začít pomalu v rytmu a zrychlovat a zrychlovat, pak přidat mezi PM i otevřený struny a zkoušet jiný rytmy. Za dva tejdny to máš :wink:
Taky zkus trsátko typu jazz - tohleto o dost usnadňuje a třeba si na něj zvkneš...
Já mám problém spíš v týhle rychlosti synchronizovat to s levou rukou - takovej Slayer - Raining blood apod. :)
lord_bodom

Re: Cvičení pravačky

Příspěvek od lord_bodom »

Zdravím, pročelt jsem si to tu a chtěl jsem se jen zeptat co přesněji s rukou udělat kde ji zapnout a kde uvolnit aby se dalo vykouzlit tohle (plus jaké trsátko by bylo lepší co se týče tvrdosti):

http://www.youtube.com/watch?v=k8uYMjqzP_I

Jsou to právě ty downstroky. Díky moc za rady
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já teda ruku nezapínám, ale pokud si myslel "zatnout", tak nikde - je třeba hrát uvolněně, bez křečí, v klidu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Hlavně hrát zápěstím a né celou rukou. Zamlada jsem na to kašlal a teď s tím mám problémy. No a cvičit, cvičit a cvičit....
lord_bodom

Příspěvek od lord_bodom »

JJ myslel jsem zatnout :-D Chybicka se vloudila :-) Oki tak už mi teda nezbývá nic jiného než cvič a cvičit. Díky :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“