Kytara na vodě

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
space84

Příspěvek od space84 »

to dayslipper: dík za zajímavý postřehy, určitě poslouží nejen mně. Řekl bych, že udržet kytaru na vodě zcela mimo vlhký prostředí je téměř nemožný, jedině že by se po celou dobu nevybalovala. Když jsem z ní jeden večer stíral vlhkost, tak jsem se pěkně bál, ale vydržela. Ostatní dny se maximálně trochu zapařila. Vzduch jsem dostával z pytle složitou metodou ručního vytlačování. :D Každej večer jsem jí vybalil a dal na noc do stanu.

to Nero: obal Black Ann neznam. Bylo by zajímavý zjistit, jestli ho už někdo na vodu vzal a má nějaký zkušenosti. Ale jestli je nějakej drahej, tak bych měl strach, že by se mi někde v kempu ztratil i s kytarou. Přece jen plátěnej obal v zapařenym igelitu s levnym staggem uvnitř nikoho neláká :D

to all: co řikáte na todle? http://www.pujcovnalode.cz/katalog/vodo ... -na-kytaru :D

Jinak v srpnu jedu ještě na kánojky, ale vzít kytaru tam už odvahu nemam. :)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Ten vodotěsný pytel na kytaru vypadá fakt zajímavě. O existenci něčeho takového jsem neměl tušení. Díky moc za tuhle informaci.

Škoda, že tam nepíšou, co to je za výrobce a nějaké další informace.

Každopádně našel jsem i levnější:
http://obchod.cvok.cz/product_info.php? ... ffa69fbe2a
pehve

Příspěvek od pehve »

to dayslipper: zajímavej rozbor :D super :!:

ten profi vak je dobrej, nejlepší řešení pro kytaru do přírody.
Hlavně nebrat nic moc drahýho a bejt na to trochu opatrnej. Probudit se ráno u ohně s vakem pod hlavou přikrytej kejtrou (nebo třeba obráceně) zvládne lehce kdekdo a potom jsou veškerý úvahy o efektivním odsátí vlhkosti z pytle v pytli.
Na těch jezech to taky bývá občas sranda to sledovat.

100% vlhkost vzduchu a do toho teplo ohně se dřevem neustále cvičí, tak se musí bohužel furt dolaďovat :? ale tenhle problém obvykle vyřeší pozdější hladina krve v alkoholu 8)
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

:lol:

No hlavně si neberte k ohni kejtru s nylonovými strunami, to by se muselo vyžahnout rumu.

Teď by mohl být zas zajímavý rozbor, jestli jsou k ohni:

Teplotní součinitel délkové roztažnosti (strojnické tabulky):

( v K-1, vše vždy násobte 10e-7 :wink: )

Bronz 175 (měď 170, cín 267)
Nikl 145
Ocel uhlíková 120
Ocel chromová 110
Ocel niklová 180

Čísla mluví za vše :lol: jen vědět, jaké slitiny používají výrobci.

Pak tu je ještě vliv ztráty mechanických vlastností se zvyšující se teplotou, tady asi zas vede mírně ocel před niklem. Ale určitě bude dost záležet na tepelném zpracování při výrobě.

Takzvaný fosforový bronz by měl být pevnější než bronz klasický. Viz. Wikipedia.
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Me se nejvic osvedcil starej modrej kozenkovej obal z lidusky (ano...pujcil sem si ho uz hodne davno)... ten nepusti nic dovnitr ani ven... a kdyz se zadrhne zip, tak nepusti obcas ani tu kytaru :-D
sniffer

Příspěvek od sniffer »

Prověřená metoda - kup dva silné pytle na odpadky, jeden na kytaru natáhni zespoda a druhý zezhora, na krku to utáhni cca 3 gumičkama a naimpregnuj si obal na kytaru a nic se ti sní nestane, ani kdybyste ten raft otočili :-D
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Jak dostat vlhký vzduch z pytle:
Do pytle sehnat co nejvíc granulí zvaných "Silikagel", znáte je možná z takových bílých pytlíčků co se dávají do krabic se spotřební elektronikou právě proto, aby nenavlhly a je na nich zpravidla napsáno "Do not eat !". Vážou na sebe vlhkost. I když nevím jak moc by to bylo účinné na raftu...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“