Struny na basu

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět

Jaké máte na base struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pepe píše:
KIWI píše:Právě jsem natáhl na basu GHS 45-100....na první poslech zvuk samozřejěm dobrej, trochu víc středů než předchozí nejvyšší warwicky, v basech o kapku méně kokrétní, slap super...uvidíme až se zahrajou, jestli z nich nebude brzo bahno...
Určitě informuj dál, ať máme přehled :wink:
Mno, tak přesto že poměrně brzo ztratili tu původní uplnou kovovost, pořád hrají velmi dobře kokréně a ten určitý charakter zvuku tam je, zatím se mi to líbí, ej to takový ostrý, ale ne nepříjemně, a konkrétní...možná u nich už i zůstanu, navíc mi vyhovuje že A a E jsou tenčí než obvykle...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Já je mám též, akorát 5 strun. hrajou super
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

NO takže ty GHSka...zvukem mi vyhovují nejvíc, tlouštkou (tenčí E a A) taky, ale mají zřejmě nejmenší výdrž co jsem kdy viděl..po necelém měsíci NEkaždodenního hraní už je to docela bahno...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

garde

Příspěvek od garde »

........mám teraz EBS Northernlight strings Classic Medium a sú fajn........

.........predtým som mal aj yamahy a d´addaria a už nikdy viac........o dosť lepšie boli warwick red label a rotosondy........a najviac som bol spokojny s GHS Supersteels MTB5........naopak GHS Boomer by som nikdy viac nekúpil.........tie supersteelky neboli dobré na slap ale na hutný metal a iné rýchle veci ako stvorené..........teraz mám tie EBS........sú super..........
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
cenda

Příspěvek od cenda »

já teď na tý nový Ibanezce mam ty Elixíry hraje se na ně dobře hezky hladěj do rukou ale ten zvuk je fakt nic moc... naštěstí s tou aktivkou jde lecos dohnat... zase se vracim k Warvickům...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

To je vidět, jak je to všechno subjektivní, jeden říká Elixiry nic moc, jeeden je má za špičku...těžko říct. Já když jsem je měl jako první struny na base, nemohl jsem si je vynachválit. A ted je zase zkusím....

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

cenda píše:já teď na tý nový Ibanezce mam ty Elixíry hraje se na ně dobře hezky hladěj do rukou ale ten zvuk je fakt nic moc... naštěstí s tou aktivkou jde lecos dohnat... zase se vracim k Warvickům...
K jakejm Warwickům? Červenejm? Žlutejm? Černejm? Já teď chci zkusit ty žlutý, ale nevim, jestli se do rocku (metalu) hoděj...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
cenda

Příspěvek od cenda »

Pepe píše:
cenda píše:já teď na tý nový Ibanezce mam ty Elixíry hraje se na ně dobře hezky hladěj do rukou ale ten zvuk je fakt nic moc... naštěstí s tou aktivkou jde lecos dohnat... zase se vracim k Warvickům...
K jakejm Warwickům? Červenejm? Žlutejm? Černejm? Já teď chci zkusit ty žlutý, ale nevim, jestli se do rocku (metalu) hoděj...
do červenejch... ale po těch žlutých už dlouho pokukuju... ale zrovna mam finanční tíseň tak nechci moc experimentovat... jinak jestli se hodí?nevim... já hraju death... ale co, pokus omyl a je z toho super zvuk...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

žlutý určitě ne do metalu :D ty jsou poniklovaný a maj takovej ten teplej měkkej ton, do metalu pořádný ocelovky!

rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

tie zlte vizeraju dobre ... a co taka extra akcia na Sfarzo az 70% :D :twisted:
Thinking ...
Cliff

Příspěvek od Cliff »

černé warwicky :twisted:
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

no já mám teď červené ale potom pujdu do dadarek :)
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Nahodil jsem Žluté warwicky a paráda, mám to týden, hraje to pěkně, takový teplý a hutný zvuk, dobré i na slap.... Super
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

DJmanasek píše:Nahodil jsem Žluté warwicky a paráda, mám to týden, hraje to pěkně, takový teplý a hutný zvuk, dobré i na slap.... Super
Je ten zvuk dost konkrétní? A hodí se do funku/rocku?

fisermi1

Příspěvek od fisermi1 »

Červený warwicky mám taky a zní to dobře... jsem spokojenej
cenda

Příspěvek od cenda »

fisermi1 píše:Červený warwicky mám taky a zní to dobře... jsem spokojenej
,

těma podle mě nejde nic zkazit... hrál sem na to kde jakej styl a líbilo se mi to...
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

cenda píše:
,

těma podle mě nejde nic zkazit... hrál sem na to kde jakej styl a líbilo se mi to...
cervene su zelezne tak ze ked ich chytis tak ti potom smrdia prsty? ja som mal take ako zakladne struny(nie WW)
Thinking ...
cenda

Příspěvek od cenda »

rehlo3 píše:
cenda píše:
,

cervene su zelezne tak ze ked ich chytis tak ti potom smrdia prsty? ja som mal take ako zakladne struny(nie WW)

to nevim to sem nikdy nezkoušel ale stejně bych asi nic nepoznal protože kouřim...
852563
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 852563 »

já mám červené a vubec nic nesmrdí :D
Cort action->Peavey Tko 115 , kabel taky cort,trsátko Dunlop želva 0.73-ladička Ibanez GU30
Obrázek
Ebu

Příspěvek od Ebu »

V tuhle chvíli mám GHS Progressives. Pořídil jsem si je ve slevě, kdy stály 450 [teď k sehnání za 670]. Ze začátku vážně progresivní byly, na můj vkus až moc, po dvou měsících je to ale přešlo :) a zvuk mi vyhovuje víc. Na omak působí dobře, nedrásaly mi prsty jako D'aquisto za zhruba stejnou cenu [400]. Pravda, teď se potvory zabordelily, ale za to už moc nemůžou :)

EDIT: rehlo3: Po delším hraní zanechávají menší odér na prstech. Pro fetišisty supr věc, pro ostatní nic horzného :wink:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“